reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Hejo laski ! Jazda z tym wtorkiem !
Wczoraj nie zaliczyłam starego, bo zasnął, potem wstał, powiedział ze jedzie coś załatwić i jak wróci to będzie seks. Nawet się wyłapałam a on powiedział ze nie ma siły 🤦‍♀️ Dziś rano mowi do mnie, ze może tak może nie.
Jak tu się nie wkur… 🤦‍♀️

reklama
Hej dziewczyny, już raz się przedstawiałam na forum. Nie udzielam sie za bardzo, ale cały czas Was czytam i jestem z Wami. Staramy sie teraz 11 cykl i moja ginekolog cały czas twierdziła, ze wszystko jest okej, ze mamy czekać do roku. Postanowiłam iść do innego lekarza na monitoring owulacji i okazało sie, ze mam torbiel na lewym jajniku, która według lekarza prawdopodobnie hamuje owulacje i mięśniaka w macicy w takim miejscu, ze może utrudniać zagnieżdżenie. Lekarza zapisał branie Duphasonu przed 3 miesiące od 16 do 25 dnia i potem kontrole. Powiedział, ze jeśli to nie pomoże to za 3 miesiące pomyślimy o wycięciu mięśniaka. Już sama nie wiem co mam myśleć. Jestem zła, ze przez poprzedniego lekarza zmarnowałam tyle cykli. Nie wiem czy nie iść jeszcze do kogoś na konsultacje. Może ktoras z Was miała podobno sytuacje i coś doradzi ? Jeszcze dodam ze około 2 miesiące temu badałam progesteron w 21 dniu cyklu i wynik miałam 15
Hm, ja chyba się mało znam, ale nie wiem w jaki sposób Duphaston ma pomóc na mięsniaka i torbiel? Progesteron jeśli był w jednosnte ng to jest w porządku. a dupek to przecież właśnie prog

Torbiel ma 32 mm i wg lekarza blokuje owulacje. Czy to jest możliwe? Bo ja sie za bardzo na tym nie znam. Okres mam zawsze co około 25-27 dni. Nigdy nie było z tym problemu.

Hej dziewczyny. Czy jest tutaj któraś z was, która mimo brania metforminy nie zaszła w ciążę? I drugie pytanie: czy u którejś z was inozytol popsuł naturalny cykl?

Słyszę w koło siebie same pozytywne historie o tej metforminie, że dziewczyny zachodzą już w pierwszym cyklu brania.
Natomiast w kwestii inozytolu, brałam, i nagle przestałam miesiączkować. Zwalamy to na PCOS, ale teraz tak się zaczęłam zastanawiać czy i on mógł mieć wpływ.

Hej dziewczyny, już raz się przedstawiałam na forum. Nie udzielam sie za bardzo, ale cały czas Was czytam i jestem z Wami. Staramy sie teraz 11 cykl i moja ginekolog cały czas twierdziła, ze wszystko jest okej, ze mamy czekać do roku. Postanowiłam iść do innego lekarza na monitoring owulacji i okazało sie, ze mam torbiel na lewym jajniku, która według lekarza prawdopodobnie hamuje owulacje i mięśniaka w macicy w takim miejscu, ze może utrudniać zagnieżdżenie. Lekarza zapisał branie Duphasonu przed 3 miesiące od 16 do 25 dnia i potem kontrole. Powiedział, ze jeśli to nie pomoże to za 3 miesiące pomyślimy o wycięciu mięśniaka. Już sama nie wiem co mam myśleć. Jestem zła, ze przez poprzedniego lekarza zmarnowałam tyle cykli. Nie wiem czy nie iść jeszcze do kogoś na konsultacje. Może ktoras z Was miała podobno sytuacje i coś doradzi ? Jeszcze dodam ze około 2 miesiące temu badałam progesteron w 21 dniu cyklu i wynik miałam 15
Mam wrażenie, że jak lekarze nie wiedzą co mają zrobić to dają duphaston🤦‍♀️obawiam się, że możesz stracić na tym kolejne 3 cykle.

Hej dziewczyny. Czy jest tutaj któraś z was, która mimo brania metforminy nie zaszła w ciążę? I drugie pytanie: czy u którejś z was inozytol popsuł naturalny cykl?

Słyszę w koło siebie same pozytywne historie o tej metforminie, że dziewczyny zachodzą już w pierwszym cyklu brania.
Natomiast w kwestii inozytolu, brałam, i nagle przestałam miesiączkować. Zwalamy to na PCOS, ale teraz tak się zaczęłam zastanawiać czy i on mógł mieć wpływ.
Ja👋 biorę metformine ponad rok, niby zaliczyłam jedną ciążę, ale to były puste jaja płodowe. Od tej pory nic.
A odkąd biorę ovarin (w którym jest inozytol) mam wszystko rozlegulowane🤷‍♀️

tak i tak.
Metformine biorę od lat, inozytol zaczęłam w tym cyklu i mam piękną torbiel 40mm, a w poprzednim podejściu do niego mój cykl trwał 47 dni 😅 za to już w kolejny zaszłam w ciążę. Nie donosiłam ale zaszłam

reklama
Torbiel ma 32 mm i wg lekarza blokuje owulacje. Czy to jest możliwe? Bo ja sie za bardzo na tym nie znam. Okres mam zawsze co około 25-27 dni. Nigdy nie było z tym problemu.
A gdzie jest umiejscowiona ta torbiel?

Brałam metę i nie schudłam ani nie zaszłam w ciąże ;) dietą wyprowadziłam wyniki na stan już prawie bez IO ale nadal walczę, ale metę odstawiłam (bez konsultacji z lekarzem, czego nie polecam, ale wtedy odstawiłam wszystkie leki które brałam 🤷🏻‍♀️)

Do góry