reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

No 2 dni to już jakaś różnica. Kalendarzyk to niestety żadna metoda określania owulacji. Jeśli jedyne na czym możesz się opierać to ból (chociaż on może być przed owulacją, w trakcie jak i 3 dni po) to być może owulacja była 2 dni później czyli możesz być 12 dpo. Jak długą masz faze lutealna?
Od 16 lat opieram się na kalendarzyku i bólu przy ovu do tej pory nic mnie nie zawiodło zawsze się ovu z kalendarzyka pokrywa z bólem lub w czasie przesunięcia boli później. Do tej pory 4 ciążę za mną. Dwie corki mam 16 i 9 lat i dwa aniołki każde planowane pod kalendarzyk

reklama
No to skoro wszystko wiesz to nie rozumiem pytania [emoji2272]
Od 16 lat opieram się na kalendarzyku i bólu przy ovu do tej pory nic mnie nie zawiodło zawsze się ovu z kalendarzyka pokrywa z bólem lub w czasie przesunięcia boli później. Do tej pory 4 ciążę za mną. Dwie corki mam 16 i 9 lat i dwa aniołki każde planowane pod kalendarzyk

Co fazy lutealna 14 dni mam

No to skoro wszystko wiesz to nie rozumiem pytania [emoji2272]
Pytam bo mnie dziwi ta sytuacja ze test nie wykazuje nic czy to takie dziwne? Nie ja jedna tu przychodzę po choćby wsparcie czy wiedzę czy takie cis się u którejś działo. Nie oznacza to że znam się na wszystkim i jestem nie omylna

No ale odpowiadam Ci na Twoje pytania zgodnie ze wszelką wiedzą i nauka, a Ty się z tym nie zgadzasz. No to jak mam pomoc?
Pytam bo mnie dziwi ta sytuacja ze test nie wykazuje nic czy to takie dziwne? Nie ja jedna tu przychodzę po choćby wsparcie czy wiedzę czy takie cis się u którejś działo. Nie oznacza to że znam się na wszystkim i jestem nie omylna

Ale co jest dziwnego? Test z moczu nie musi od razu wyjść. Mogłaś mało/za dużo pić, więcej sikać albo po prostu nie być w ciąży

Ja miałam bardzo słabą kreskę przy becie 25 - więc jak dla mnie chcesz mieć pewność idź na betę
Z tym, że ja u siebie nie sugerowałabym się samym bólem bo u mnie ból, ani testy owu nie potwierdzają się z monitoringiem. No ale skoro Ty jesteś pewna na 100%, że u Ciebie się potwierdzają no to ...

Teoretycznie do zagnieżdżenia może dojść po między 6-12 dni, choć zazwyczaj dochodzi 6-7 dni po. Zazuu jeszcze ostatnio gdzieś pisała, że jak nie dojdzie w 10 to potem już kiepsko więc nie liczyłabym u Ciebie na ciąże w tym cyklu raczej. No chyba, że ta owu nie była wtedy kiedy według Ciebie była

Przyznam się bez bicia, sprawdzałam byle jak, bo na podstawie wyliczonej owulacji, która jednak mogła przypadać później. Denerwowałam się, bo pasek nie pojawiał się taki wyraźny jak powinien, a kiedy intensywność koloru spadała, uznawałam że już po zawodach w danym miesiącu. Czekam na okres i planuję w nowym cyklu sprawdzać codziennie.

I tu już dużo się od was nauczyłam z samego czytania forum. Instrukcja z opakowania pasków z tym przeprowadzaniem testów w pięć wskazanych dni nijak ma się u mnie do rzeczywistej potrzeby.

Cykle mogą być dłuższe, bo może owu jest później, a może jej w ogóle nie ma. Jeśli masz możliwość idź po miesiączce na monitoring, kilka wizyt i zobaczysz jak sytuacja wyglada w środku. Testy to tylko testy [emoji6]

Jeśli test ciążowy nie wykazuje ciąży to:
1. Jeat zrobiony zle (zakładam ze to u Ciebie odpada)
2. Jest zrobiony za szybko
3. Nie ma ciąży

Nie ma innej opcji [emoji16]

reklama
Do góry