reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Dla mnie starania to starania. Czy od 1 dnia czy przez kolejne lata . Jednym słowem okropne i zawistne z babska z niektórych tutaj 😊
STARANIA są staraniami, a z tego co zrozumiałam Ty jesteś już po staraniach więc... o co Ty się burzysz to nikt nie wie 🙊 Bo nikt nie jest zazdrosny o to ze jestes w ciąży, nawet pogratulowały Ci. ☺

reklama
Hahahaha czyli rozumiem , że wszystkie tutaj się nie „staracie „? Rozumiem, że żadna z Was nie jest w trakcie oczekiwania na nie przyjście @ i szczęśliwe 2 kreski ? Przyszłam tutaj 4 dni temu , wszędzie pisałam , że to nasz pierwszy cykl starań i że wcześniej robiłam test i wyszedł negatywny, ze czuje objawy @ i wtedy mnie pocieszałyscie i udzielalyscie rad , natomiast jak prawdopodobnej się udało to dostałam „ po du…”. Życzę mniej nienawiści i plucia jadem , a może wtedy ten wątek będzie miał sens i nikt nie będzie czuł się tutaj bezsensownie .
trzymam kciuki żebym Wam się udało i starania były owocne.
Nie dość, że zero klasy to jeszcze kłamiesz 🤦🏼‍♀️
Screenshot_20220108-150737_Samsung Internet.jpg

Ostatnia edycja:
A czyli wy jak już jesteście po stosunku to nie udzielanie się bo już możecie być potencjalnie w ciąży ? 😂 bo nie bardzo rozumiem wasz tok rozumowania. Skoro przyszłam tutaj kilka dni temu i nawet w największych snach mi się nie śniło ze test będzie pozytywny to co takiego złego zrobiłam ?
Nie, nie zrobiłaś nic złego. Dziewczyny nawet Cie wspierały czy podaradzały a Ty zaczełaś obrażać wątek bo coś nie przypasowało. A odpowiadając na pytanie: odzywają się przez cały cykl, ale są tutaj bardziej dziewczyny które starają się naprawdę długo.. i ja osobiście bardziej się cieszę z takimi dziewczynami, bo Ty nawet nie zaczęłaś porządnie się starać. I życzę Ci abyś była przez 9 miesięcy spokojna, bo przed Tobą dużo stresów. Ciesz się tym okresem zamiast tracić czas na kłótnie. Bedziesz chciała wsparcie? Załóz temat w odpowiednim dziale, teraz nie jesteś staraczką a przyszłą mamą. Myślę że możemy zakończyć temat?

Chyba dopiszę na 1 stronie taki PS. że w większości tu są dziewczyny, które się długo starają i mają problemy, więc jeśli się napisze tylko kilka wiadomości i wstawi pozytywny test to niech taka osoba się nie dziwi, że nie reagujemy bardzo entuzjastycznie, bo nawet nie znamy takiej osoby...
Nie wiem jak to inaczej rozwiązać. Też niestety uważam, że pierwsze cykle to te radosne i lajtowe, a staraczka to dziewczyna która sie STARA. A mi staranie się o coś kojarzy się z wysiłkiem i przeszkodami...

To ja zmienię temat xD nigdy nie robiłam monitoringu owulacji ani testów, ale na "czucie" wypadała zawsze w 14 dniu cyklu. Zainstalowałam dzisiaj apke Flo i jak wpisałam dzień ostatniego okresu to wyliczyło mi dzień owulacji jako 14dc. Natomiast jak wpisałam daty wcześniejszych miesiączek to nagle przestawiło mi na 12dc :o czy jest gdzieś opcja żeby to zmienić jeśli faktycznie testy albo monitoring potwierdzą mi, że to jest jednak 14? Na jakiej podstawie w ogóle oni to wyliczają i czy jest to u was zgrubsza zgodne?
Jeszcze tylko nadmienię, że zastanawiam się nad tym, bo według nowych wyliczeń wypadłaby jutro, a ja sobie wszystko inaczej zaplanowałam :D

Hahahaha czyli rozumiem , że wszystkie tutaj się nie „staracie „? Rozumiem, że żadna z Was nie jest w trakcie oczekiwania na nie przyjście @ i szczęśliwe 2 kreski ? Przyszłam tutaj 4 dni temu , wszędzie pisałam , że to nasz pierwszy cykl starań i że wcześniej robiłam test i wyszedł negatywny, ze czuje objawy @ i wtedy mnie pocieszałyscie i udzielalyscie rad , natomiast jak prawdopodobnej się udało to dostałam „ po du…”. Życzę mniej nienawiści i plucia jadem , a może wtedy ten wątek będzie miał sens i nikt nie będzie czuł się tutaj bezsensownie .
trzymam kciuki żebym Wam się udało i starania były owocne.
Nie prawdą jest że jak się udało to dostałaś po d. Bo panikowałaś już przed testem, bez powodu, nie czekając nawet do dnia miesiączki żeby za testować i mieć wogóle jakiekolwiek obawy że w pierwszym cyklu się nie udało :O I tego tyczyła się moja wypowiedź. Bo skoro stresował tak Cię pierwszy cykl starań i że to na pewno oznacza że jesteście chorzy, to Ty kobieto to w ciąży się chyba wykończysz nerwowo...
Ale jak dla mnie to Ty żadna staraczka nie jesteś. Dla mnie osoby starające się o dziecko są np. takie które starają się naprawdę dlugo. Od 3 do skutku to są dla mnie staraczki. Ja sama dołączyłam jak zaczęłam z mężem się starać porządnie, bo 3 pierwsze cykle mielismy na lajcie a pozniej zaczelam przychodzić po rady, i związałam się z dziewczynami które naprawdę są mądre, cenne i starają się długo.
A jak ty przyszłaś tylko po to by pokazać test ciazowy to sorry, ale te zachowanie jest dla mnie bezczelne. Ok, można zapytać, uzyskać wsparcie i w ogóle ale jeśli ja byłabym w takiej sytuacji to bym chyba zalozyla wątek/temat a nie zadawała tutaj... zeby nie robić przykrości dziewczynom które starają w uuuuj długo.
Popieram 100%.

To ja zmienię temat xD nigdy nie robiłam monitoringu owulacji ani testów, ale na "czucie" wypadała zawsze w 14 dniu cyklu. Zainstalowałam dzisiaj apke Flo i jak wpisałam dzień ostatniego okresu to wyliczyło mi dzień owulacji jako 14dc. Natomiast jak wpisałam daty wcześniejszych miesiączek to nagle przestawiło mi na 12dc :o czy jest gdzieś opcja żeby to zmienić jeśli faktycznie testy albo monitoring potwierdzą mi, że to jest jednak 14? Na jakiej podstawie w ogóle oni to wyliczają i czy jest to u was zgrubsza zgodne?
Jeszcze tylko nadmienię, że zastanawiam się nad tym, bo według nowych wyliczeń wypadłaby jutro, a ja sobie wszystko inaczej zaplanowałam :D
Ja używam Premom i polecam, tam można wszystko, Flo jakoś mi nie przypadła do gustu, ale może wypowiedzą się dziewczyny które korzystały.

reklama
nie wiem na jakiej zasadzie to jest loczone, ale jak wstawisz pozytywny test owu to automatycznie przeliczy Ci owulację na drugi dzień (przynajmniej tak jest we flo), możesz też samemu nacisnąć w danym dniu owulacja: moja metoda i Ci ustawi

Do góry