reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Wybaczcie nie pomyślałam. Ale wierzcie mi, że za mną też długa droga do tych dwóch kresek. W styczniu 2019r. straciłam bardzo wczesną ciążę, później do 2021r. nic nie zaskoczyło mimo braku stosowania zabezpieczenia (dzięki Bogu, bo tamten partner to przeszłość oddzielona bardzo grubą krechą). Później covid, zmiana partnera, no i teraz czwarty cykl z clo, w którym tak naprawdę zaciążyć nie powinnam, bo dostałam poważne leki na cukier, przy których ciąża nie jest wskazana (co wyczytałam po czasie z ulotki).
Najchętniej zostawiłabym tą wiadomość dla siebie, tylko jak w piątek haftowałam dalej jak widziałam, to pierwsze pytanie partnera było o ciążę. Wierzcie mi, że póki co powiem tylko jemu. Jak Bóg da przebrnąć spokojnie pierwszy trymestr to dopiero podzielę się tym z rodziną i przyjaciółmi.
Wszystko rozumiemy, tylko że my dalej na tej drodze jesteśmy w tyle 😉

reklama
Ja za chwilę też mogę być w tyle 😢 Także proszę o kciuki no i mykam patrzeć czy jest już styczniowy wątek. Powodzenia
będzie dobrze, Ty już swoje kroki w tył masz za sobą, głęboki wdech i na spokojnie ciesz się ciążą😊 ten nasz wątek staraczek to taki dziwny twór, bo wszystkie dążymy do dwóch kresek, a jednak jak którejś się uda to pojawia się ukłucie zazdrości. Ja się wcale tego nie wstydzę że zazdroszczę, ale jednocześnie z całego serca życzę szczęśliwego zakończenia ❤️
Wierzę że do każdej z nas prędzej czy pózniej los się uśmiechnie ❤️

Witajcie w poniedziałek. Czy to tylko ja dzisiaj jestem taka niedodzialana czy coś wisi w pogodzie...skisne w tej pracy do 15.30... 🤔
No ja np się nagle obudziłam 3.30 :D po godzinie usnęłam na godzinę i do roboty i siedzę nadal, na szczęście żyję, ale dużo osób narzekało na senność.
No, tylko jakby aktualnie jesteśmy na ścieżce wojennej i nie gadam z nim, to co mam mu powiedzieć: stary, zwal sobie, bo ja jestem obrażona i z seksu nici a masz badanie? 🤣 coś czuje, ze na tym się skonczy 😂
Hahaha, i nas on przerwał jednostronną wojnę z mojej strony 😂 i odezwał się w dzień jak zazwyczaj 😛
Dzień dobry dziewczynki!
Do mnie właśnie przyszedł kurier 😅
Ja czekam na mojego z owulakami! Chociaż już po owu...
oj ja to za 3 tygodnie dopiero bo jestem dzisiaj w 4dc 😅 lubię mieć zapas, to samo tyczy się papieru toaletowego 🤣🤣🤣
Teraz się zorientowałam że powinnam też kupić testy owu bo u mnie jest trochę loteria, poza śluzem objawów brak.
Macie jakieś konkretne do polecenia? Najlepiej do kupienia stacjonarnie 😊
Też polecam z domowego laboratorium, na allegro 5szt za 10zł, super wyraźnie się wybarwiają.
ja ostatnio wrzucałam tutaj testy owu z horien medical czy coś takiego. Wcześniej używałam z dl. I te zakupiłam bo dl w rossmanie mega drogo wychodziło Ok. 20 zł za 5 testów. A z tych jestem o tyle zadowolona ze fajnie wybarwia się pik. I podczas gdy ten paseczek się wybarwia to ta kreska testowa się pojawia od razu I wtedy wiem że będzie ciemniejsza. Tak przynajmniej u mnie to wygląda.
Też muszę zamówić je bo w tym cyklu chyba z 25 testów zużyłam w oczekiwaniu na owu.
Ale tak jej nie chciałam przegapić że w efekcie seksu w te dni nie było. No ale samo życie.
Myślałam o nich bo pamiętam że polecałaś i były tanie na allegro, ale jakoś się bałam że będą felerne i nie takie super jak DL 🤗
Chyba jedyna opcja to przesunięcie owu. Ale nie wiem jak to odnieść do pozytywu w czwartek. Po tym pozytywnym teście więcej ich już nie robiłam.
A wklepujesz w apke te testy? Masz zdj pozytywu? No śluz nie kończy się z momentem owu :) Więc kto wie. Śluz jest w ogólnie pojętym okresie płodnym. A miałaś kiedyś monitoring że wiesz po jakim czasie od pozytywu masz owu? Teoria teorią, ale może być różnie :)

A niektórzy to nawet z tej drogi zostali zepchnieci 🤷🏽‍♀️😪
Ghost Hug GIF

No ja np się nagle obudziłam 3.30 :D po godzinie usnęłam na godzinę i do roboty i siedzę nadal, na szczęście żyję, ale dużo osób narzekało na senność.

Hahaha, i nas on przerwał jednostronną wojnę z mojej strony 😂 i odezwał się w dzień jak zazwyczaj 😛

Ja czekam na mojego z owulakami! Chociaż już po owu...

Też polecam z domowego laboratorium, na allegro 5szt za 10zł, super wyraźnie się wybarwiają.

Myślałam o nich bo pamiętam że polecałaś i były tanie na allegro, ale jakoś się bałam że będą felerne i nie takie super jak DL 🤗

A wklepujesz w apke te testy? Masz zdj pozytywu? No śluz nie kończy się z momentem owu :) Więc kto wie. Śluz jest w ogólnie pojętym okresie płodnym. A miałaś kiedyś monitoring że wiesz po jakim czasie od pozytywu masz owu? Teoria teorią, ale może być różnie :)
jak chodzilam na monitoring to robiłam testy ale nigdy nie wyłapałam samego pęknięcia. Bo zazwyczaj w ten dzień wypadał mu jakiś wyjazd. I jedynie potwierdzał że doszło do owu. Co do fotki to mam, ale wczoraj zgrałam na kompa wszystkie zdjęcie. Wrzuce za pół godziny.

reklama
jak chodzilam na monitoring to robiłam testy ale nigdy nie wyłapałam samego pęknięcia. Bo zazwyczaj w ten dzień wypadał mu jakiś wyjazd. I jedynie potwierdzał że doszło do owu. Co do fotki to mam, ale wczoraj zgrałam na kompa wszystkie zdjęcie. Wrzuce za pół godziny.
testy owulacyjne nie wyłapują pęknięcia pęcherzyka graffa 😉

Do góry