Staramy się już okolo 6lat..
Nie stety przez brak zaangażowania lekarzy nie znałam nawet przyczyny..2lata temu z polecenia pewnej Pani trafiłam do lekarza z powołania dzięki któremu wykryliśmy przyczynę z którą walczymy (Endo,pcos, macica 2rożna z przegrodą do połowy.. mialam przy tym brak owu...niedrożne jajowody...a przy tym wszystkim szans nie było, tak więc wstaliśmy do walki .jestem po 2hsg ,laparo (czyszczenie endo jak i minimalne ale wycięcie części przegrody..I udrożnienie jajowodow.przy tym ponowne hsg przed w trakcie i po operacji ,w grudniu minie rok od operacji i owszem jeszcze nie jestem w ciąży ale zyskaliśmy wiele...bardzo dużo...zaczęliśmy stymulację lekami początkowo aby wgl ruszyć wszystko clo metformax ovarin ,pregnyl ale w mniejszej dawce ,teraz w poprzednim cyklu zaczęliśmy zwiększenie dawki bo pięknie ruszyło zatem biorę ovarin 2×1
Metformax2×1
Clo 2×1(od 5dc do 9dc)
Pregnyl 5000j
Jaka poprawa??
W koncu kiedy zaczyna się nowy cykl czuje ze żyje...mniejszy ból ,mogę funkcjonować, skrócone cykle i regularne ,Mam owulacje!!!z początku chodowałam po 2pecherzyki z prawego jajnika,i od samego początku lekarz utwierdza się w tym ze jak się uda będzie ciąża bliźniacza ponieważ mój organizm wytwarza bardzo piekne i dużo pęcherzy.. a w poprzednim cyklu(bo od 3dni jestem w nowym hah)mialam owulacje z 2jajnikow!!!!pierwszy raz!!!jaka ja szczesliwa jestem a kiedy usłyszałam że jeśli się udało będą 3jaczki [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]to już wgl bylam w szoku...także wszystko zmierza do szczęśliwego finału tych wszystkich smutnych doświadczeń...dlaczego powitałam nowy cykl skoro tak dobrze idzie ?hmm mąż pracuje poza granicami Polski wiec jak same rozumienie Pewnie nie jestem sama jak to wygląda ze staraniami..a już nie wspomnę aby trafić...najwidoczniej ten szczęśliwy traf przed nami i tak sobie to tłumaczę [emoji4]
Poza tym Mam syna 14lat [emoji6]
Chyba wszystko
Jeśli jakieś pytania chętnie odpowiem
Miło mi wszystkie Was poznać [emoji5][emoji5][emoji5]
Wybaczcie ze dopiero teraz odpisuję ale jestem w pracy i nie bardzo mialam czas
Miłego popołudnia życzę [emoji6]