reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny! Mąż robił badania nasienia, seminogram. Wszystkie wyniki w normie oprócz morfologii prawidłowych plemników. Poprawny wynik to powyżej lub równe 4%. Mąż ma 3%, czy ktoś miał taka sytuacje? Co sądzicie?

reklama
Czy któraś z Was leczy się/konsultuje jednocześnie u dwóch lekarzy jednej specjalizacji? Jak to ogarniacie, wyniki od jednego niesiecie do drugiego? Do mojej gin zrobiły się jakieś koszmarne kolejki, trzeba się zapisywać na 3-4 tyg w przód, a jak w taki sposób kontrolować owulację i przyjmować ovitrelle? Znalazłam inną fajną lekarkę z super sprzętem, ale powiedziała, ze nie leczy mnie i nie zna historii mojej choroby więc leków mi nie przepisze, jedynie usg i inne badania z wypisem może mi zrobić. Da się to zrobić tak, by leczyć się u dwóch niezależnych ginow jednocześnie i wspólnie? 🤔🤔

sama się zdziwiłam 😝 Ale jak odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i zaczeliśmy starania, to moje cykle wyglądają tak: 26, 29, 29, 26 i teraz 23 dni, patrząc na wczesną owulacje, więc różnie to bywa 😂
Ja nigdy tabletek nie brałam a u mnie 28, 30, 28, 33, 28, 28, 30, 32 więc teraz pewnie będzie 28 😂

A jak wynik ilościowy?
Zobacz proszę :) być może będziesz potrafiła mi coś podpowiedzieć :)
06646453-7B35-46BF-A2A9-4E9C250B1CEF.jpeg

Zobacz proszę :) być może będziesz potrafiła mi coś podpowiedzieć :)Zobacz załącznik 1324187

4% z minimalnej ilości (39 mln) to 1,5 mln. 3% z waszej ilości to prawie 4,3 mln. Czyli ilościowo i tak macie 3 razy więcej prawidłowych [emoji6] nie ma tragedii. Poza tym mądre osoby tu mówią ze to łatwo poprawić dieta, suplami, nieprzegrzewaniem jajek itp [emoji16]

reklama
U mnie to samo, tez się zaczyna powoli. Łącze się w bólu, ale za chwile zaczynamy jeszcze raz 🌷
I u mnie chyba tak samo. Przed chwilą poszłam do toalety. Tyle co wróciłam z pracy... też sie zaczyna coś rozkręcać.
Ale jestem trochę zdziwiona. Nie czuję żadnego bólu jak na @. Badałam jeszcze wczoraj progesteron ale nie wiem jak się odnieść do tego bo mam w innych jednostkach niż wy wrzucacie. Przeważnie laboratoria robią w ng/ml. Ja mam nmol/l. I tak wyszło 22.2 nmol/l, ale normy wypisane byly coś od ok. 4 - 86 nmol/l. Więc raczej kiepsko 😉

Do góry