reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej dziewczyny. Od wczoraj delikatne plamienia jak zwykle przed okresem dzisiaj to samo ale cos sie nie rozkręca i temp dosc wysoko.
Ciepło mi okrutnie jak do wieczoru nie dostane okresu to jutro testuje 🙈
ja w tym udanym cyklu delikatnie plamiłam od ok 6dpo. Tak zawsze miałam, więc myślałam, że nici z tego. Dopiero jak plamienia się skończyły, a @ nie przyszła zaczęłam podejrzanie się temu przyglądać. Więc plamienia przed nie zawsze muszą oznaczać @.

reklama
To nie oznaka, ze ta owu sie odbywa. Ja bym zrobiła monitoring chociaż raz, upewnić się.
Wiadomo, ze lekarz podchodzi inaczej do pary, która ma juz dziecko, ale to nie reguła. Warto sprawdzić, pokolei wszystko.
ja właśnie też chcę iść na monitoring, żeby sprawdzić dla swojego spokoju. Potem pewnie weźmiemy się za badania męża i będziemy tak dążyć powoli do celu. Badałam na razie tsh i teraz tego proga, za inne badania u siebie się nie biorę, póki męża nie pzebadamy

ja w tym udanym cyklu delikatnie plamiłam od ok 6dpo. Tak zawsze miałam, więc myślałam, że nici z tego. Dopiero jak plamienia się skończyły, a @ nie przyszła zaczęłam podejrzanie się temu przyglądać. Więc plamienia przed nie zawsze muszą oznaczać @.
Cieszę się że u ciebie tak wyszło ja niestety dostałam okres 😪😪😪

Jeżeli ktoś gdzieś tam czuje, że się kiepsko odżywia to moim zdaniem warto.
My się akurat odżywiamy dobrze i patrząc na taki bezpłatny newsletter nie wiele by nam to pomogło. Ba wręcz byśmy się pewnie nie nadawali bo nie dość że dieta wegańska (czyli nic co jest od zwierząt) to jeszcze z niskim IG i bez glutenu (zwykle)
Też się staramy dobrze odżywiać, ale może czegoś nowego się dowiem. Warto spróbować tym bardziej, że za darmo. A to są warsztaty na żywo, odpowiedzi na pytania, zadania do wykonania. Dieta wegańska też nie byłaby dla mnie, ale z niskim ig muszę mieć. Bez glutenu też ok. Ale rozumiem jak najbardziej Twoje podejście 😊

Ja od kilku dni mam taki ból już na okres, a ten dopiero 17-ego, klocie itp ze chyba go będzie ten bolesny okres bo takie miewam. I cały czas czuje jakby już się zaczął wiec może będzie wcześniej. Nawet myślałam, czy nie złapałam jakiejś infekcji bo tak mnie boli. W dodatku jakieś problemy żołądkowe:(

reklama
sama się zdziwiłam 😝 Ale jak odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i zaczeliśmy starania, to moje cykle wyglądają tak: 26, 29, 29, 26 i teraz 23 dni, patrząc na wczesną owulacje, więc różnie to bywa 😂
Podejrzewam, że sama się zdziwię na monitoringu i się okaże, że mam owulacje w innym czasie niż do tej pory myślałam, dlatego warto to kontrolować :) anty rozregulowuje, ja brałam 3 miesiące po szpitalu żeby wyciszyć jajniki, chyba za bardzo je wyciszyłam :p

Do góry