reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

I u mnie chyba tak samo. Przed chwilą poszłam do toalety. Tyle co wróciłam z pracy... też sie zaczyna coś rozkręcać.
Ale jestem trochę zdziwiona. Nie czuję żadnego bólu jak na @. Badałam jeszcze wczoraj progesteron ale nie wiem jak się odnieść do tego bo mam w innych jednostkach niż wy wrzucacie. Przeważnie laboratoria robią w ng/ml. Ja mam nmol/l. I tak wyszło 22.2 nmol/l, ale normy wypisane byly coś od ok. 4 - 86 nmol/l. Więc raczej kiepsko [emoji6]

Z przelicznika wychodzi 6,4 ng/ml. Jeśli idzie okres to normalne ze spada [emoji6]

reklama
No widzisz, wszystko wskazuje na to, ze Twoja rezerwa ma się dobrze [emoji3526] jest to magiczny wiek, ale i od tego są odstępstwa. Znam dziewczynę, która w wieku 20 lat musiała wejść w antykoncepcję hormonalna, jeśli kiedykolwiek chciałaby mieć dzieci, bo miała krytycznie niska rezerwę. Wychodzi na to, ze u Ciebie jest odwrotnie i trzymam kciuki [emoji1696] daj znać co powie ginekolog [emoji3526]
Lekarka stwierdziła, że wyniki są bardzo dobre, rzeczywiście to AMH szczególnie. Jestem dziś w 9. dniu cyklu. Na lewym jajniku widoczny pęcherzyk dominujący 18x13 mm. W poniedziałek kolejna kontrola, może już być pęknięty pęcherzyk. Jak nie, to kolejna kontrola w czwartek i 7 dpo badania progesteronu i estradiolu. Czekam.

Ja też dzis pp monitoringu, pierwszy kontakt z ginekologiem prywatnie przyjmującym. I jestem pozytywnie zaskoczona, w porównaniu z NFZetowymi piernikami. Fajnie wszystko omówił, kolejna wizyta z tydzien. Póki co pęcherzyk 9,5mm. Dodatkowo kupiłam ovarin i inofem.

Ovarin dobra sprawa ja brałam 3 miesiące zanim podeszłam do iui , nie wiem czy pomógł mi akurat ale iui za 1 razem udana a oprucz tego mam 2 koleżanki które po 2-3 mc brania Ovarin są w ciąży
Ja też dzis pp monitoringu, pierwszy kontakt z ginekologiem prywatnie przyjmującym. I jestem pozytywnie zaskoczona, w porównaniu z NFZetowymi piernikami. Fajnie wszystko omówił, kolejna wizyta z tydzien. Póki co pęcherzyk 9,5mm. Dodatkowo kupiłam ovarin i inofem.

Ja byłam tylko 1 raz na NFZ. Nigdy więcej... Trzymam kciuki za ładny pęcherzyk.

Hej kobietki czy mogę Was o coś spytać ?
Jak to jest z tymi testami owu i samą owulacją ? Wszędzie piszą że owulacja występuje 24-48 godzin po peaku. Czy zawsze w tych godzinach może wystąpić owulacja ? Czy owulacja może wystąpić w 72 godzinie lub później po peaku czy to nie możliwe zeby tak było ? Wkleje jeszcze zrzut z mojego kalendarzyka ( 21 września pozytywny owu ). Screenshot_2021-10-07-19-38-53-289_com.popularapp.periodcalendar.jpg

reklama
Wszystko jest możliwe.
Możliwe jest też, że nie wystąpi wcale i że wystąpi po 12 godzinach dlatego oprócz testów owu warto mierzyć też temperature.
A na początku robienia testów warto jednocześnie pochodzić na monitoring żeby wiedzieć jak to się u Ciebie pokrywa
A jak nie wystąpiła wcale to okres mogę dostać później niż do 14 dpo ?

Do góry