reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

I u mnie chyba tak samo. Przed chwilą poszłam do toalety. Tyle co wróciłam z pracy... też sie zaczyna coś rozkręcać.
Ale jestem trochę zdziwiona. Nie czuję żadnego bólu jak na @. Badałam jeszcze wczoraj progesteron ale nie wiem jak się odnieść do tego bo mam w innych jednostkach niż wy wrzucacie. Przeważnie laboratoria robią w ng/ml. Ja mam nmol/l. I tak wyszło 22.2 nmol/l, ale normy wypisane byly coś od ok. 4 - 86 nmol/l. Więc raczej kiepsko [emoji6]

Z przelicznika wychodzi 6,4 ng/ml. Jeśli idzie okres to normalne ze spada [emoji6]

reklama
No widzisz, wszystko wskazuje na to, ze Twoja rezerwa ma się dobrze [emoji3526] jest to magiczny wiek, ale i od tego są odstępstwa. Znam dziewczynę, która w wieku 20 lat musiała wejść w antykoncepcję hormonalna, jeśli kiedykolwiek chciałaby mieć dzieci, bo miała krytycznie niska rezerwę. Wychodzi na to, ze u Ciebie jest odwrotnie i trzymam kciuki [emoji1696] daj znać co powie ginekolog [emoji3526]
Lekarka stwierdziła, że wyniki są bardzo dobre, rzeczywiście to AMH szczególnie. Jestem dziś w 9. dniu cyklu. Na lewym jajniku widoczny pęcherzyk dominujący 18x13 mm. W poniedziałek kolejna kontrola, może już być pęknięty pęcherzyk. Jak nie, to kolejna kontrola w czwartek i 7 dpo badania progesteronu i estradiolu. Czekam.

Ja też dzis pp monitoringu, pierwszy kontakt z ginekologiem prywatnie przyjmującym. I jestem pozytywnie zaskoczona, w porównaniu z NFZetowymi piernikami. Fajnie wszystko omówił, kolejna wizyta z tydzien. Póki co pęcherzyk 9,5mm. Dodatkowo kupiłam ovarin i inofem.

Ovarin dobra sprawa ja brałam 3 miesiące zanim podeszłam do iui , nie wiem czy pomógł mi akurat ale iui za 1 razem udana a oprucz tego mam 2 koleżanki które po 2-3 mc brania Ovarin są w ciąży
Ja też dzis pp monitoringu, pierwszy kontakt z ginekologiem prywatnie przyjmującym. I jestem pozytywnie zaskoczona, w porównaniu z NFZetowymi piernikami. Fajnie wszystko omówił, kolejna wizyta z tydzien. Póki co pęcherzyk 9,5mm. Dodatkowo kupiłam ovarin i inofem.

Ja byłam tylko 1 raz na NFZ. Nigdy więcej... Trzymam kciuki za ładny pęcherzyk.

Hej kobietki czy mogę Was o coś spytać ?
Jak to jest z tymi testami owu i samą owulacją ? Wszędzie piszą że owulacja występuje 24-48 godzin po peaku. Czy zawsze w tych godzinach może wystąpić owulacja ? Czy owulacja może wystąpić w 72 godzinie lub później po peaku czy to nie możliwe zeby tak było ? Wkleje jeszcze zrzut z mojego kalendarzyka ( 21 września pozytywny owu ). Screenshot_2021-10-07-19-38-53-289_com.popularapp.periodcalendar.jpg

reklama
Wszystko jest możliwe.
Możliwe jest też, że nie wystąpi wcale i że wystąpi po 12 godzinach dlatego oprócz testów owu warto mierzyć też temperature.
A na początku robienia testów warto jednocześnie pochodzić na monitoring żeby wiedzieć jak to się u Ciebie pokrywa
A jak nie wystąpiła wcale to okres mogę dostać później niż do 14 dpo ?

Do góry