reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny! Mąż robił badania nasienia, seminogram. Wszystkie wyniki w normie oprócz morfologii prawidłowych plemników. Poprawny wynik to powyżej lub równe 4%. Mąż ma 3%, czy ktoś miał taka sytuacje? Co sądzicie?

reklama
Czy któraś z Was leczy się/konsultuje jednocześnie u dwóch lekarzy jednej specjalizacji? Jak to ogarniacie, wyniki od jednego niesiecie do drugiego? Do mojej gin zrobiły się jakieś koszmarne kolejki, trzeba się zapisywać na 3-4 tyg w przód, a jak w taki sposób kontrolować owulację i przyjmować ovitrelle? Znalazłam inną fajną lekarkę z super sprzętem, ale powiedziała, ze nie leczy mnie i nie zna historii mojej choroby więc leków mi nie przepisze, jedynie usg i inne badania z wypisem może mi zrobić. Da się to zrobić tak, by leczyć się u dwóch niezależnych ginow jednocześnie i wspólnie? 🤔🤔

sama się zdziwiłam 😝 Ale jak odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i zaczeliśmy starania, to moje cykle wyglądają tak: 26, 29, 29, 26 i teraz 23 dni, patrząc na wczesną owulacje, więc różnie to bywa 😂
Ja nigdy tabletek nie brałam a u mnie 28, 30, 28, 33, 28, 28, 30, 32 więc teraz pewnie będzie 28 😂

A jak wynik ilościowy?
Zobacz proszę :) być może będziesz potrafiła mi coś podpowiedzieć :)
06646453-7B35-46BF-A2A9-4E9C250B1CEF.jpeg

Zobacz proszę :) być może będziesz potrafiła mi coś podpowiedzieć :)Zobacz załącznik 1324187

4% z minimalnej ilości (39 mln) to 1,5 mln. 3% z waszej ilości to prawie 4,3 mln. Czyli ilościowo i tak macie 3 razy więcej prawidłowych [emoji6] nie ma tragedii. Poza tym mądre osoby tu mówią ze to łatwo poprawić dieta, suplami, nieprzegrzewaniem jajek itp [emoji16]

reklama
U mnie to samo, tez się zaczyna powoli. Łącze się w bólu, ale za chwile zaczynamy jeszcze raz 🌷
I u mnie chyba tak samo. Przed chwilą poszłam do toalety. Tyle co wróciłam z pracy... też sie zaczyna coś rozkręcać.
Ale jestem trochę zdziwiona. Nie czuję żadnego bólu jak na @. Badałam jeszcze wczoraj progesteron ale nie wiem jak się odnieść do tego bo mam w innych jednostkach niż wy wrzucacie. Przeważnie laboratoria robią w ng/ml. Ja mam nmol/l. I tak wyszło 22.2 nmol/l, ale normy wypisane byly coś od ok. 4 - 86 nmol/l. Więc raczej kiepsko 😉

Do góry