reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Może wrzucę listę, która mam ja.
Zobacz załącznik 1323744
Właśnie taki pakiet poza kariotypem i przeciwciał przeciw antygenom łożyska... no i przeciwciała na tocznia wzięłam szeroki pakiet nie tylko przesiewowy i jeszcze insulinę z glukoza (nie zrobiłam ich wcześniej gin mi ich nie zaleciła przy hormonach w 3 dc żeby przy okazji machnąć) przy okazji znów powtórzyłam tsh z wolnymi hormonami i coroczny przegląd morfologii żelaza ferrytyny lipidogramu aminotransferaz ... 🤣

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No tak glukozy, insuliny i hemoglobiny glikowanej tu nie mam tak jak i obciążenia bo w sumie robi się już po kilku msc nieudanych starań, a najlepiej przed więc nie ujęte na liście [emoji846]
No ja właśnie wtedy o tym nie wiedziałam i zrobiłam to w drugim rzucie badań po czytaniu na forum o tym 🙂

Dzięki dziewczyny❤️ Już sobie kopiuje tą listę badań i myślę, że dam sobie jeszcze jeden cykl szansy i biorę się za badania. Będę spokojniejsza😁 A widzę też, że i mąż zaczyna się zastanawiać i czasem mówi "a może to moja wina...", więc badania nam się przydadzą👌
Ja od jakiś 10 lat mam regularne miesiączki i żadnych problemów hormonalnych u mnie nie było. Przy pierwszym poronieniu miałam podwyższona prolaktynę przez co złapała mnie straszna deprecha. Brałam wtedy leki na zbicie i nie byłam w stanie trafić nawet w drzwi do łazienki, taki sajgon miałam w głowie na lekach🤣 Prolaktyna mi skoczyła przez stres i nerwy jakie wtedy mieliśmy. Od tamtej pory wszystkie wyniki są w normie, więc wydawałoby się, że wszystko super, a jednak coś nie pyka😉😅
Wiecie... U mnie w rodzinie wszyscy zawodowo powiązani z porodówką, więc wszyscy mówią "spokojnie jeszcze czas" i jak zaczynam temat to tez nie chcą mnie nakręcać😅 a ja to już bym się przebadała cała od góry do dołu🤣
Dzięki dziewczyny jeszcze raz❤️

Zanim rzucisz się w badania zbadajcie najpierw męża.
Badania nasienia są najtańsze, najszybsze i w zasadzie już po pierwszym badaniu wiesz na czym stoisz.
Bo u kobiet tych badań jest niezliczona ilość
O! Dzięki wielkie, to może faktycznie tak zrobimy. Tym bardziej, że mąż ma chorą trzustkę i wyniki aktualnie niby wszystkie ok, ale nasienia nie badaliśmy, a gdzieś kiedyś słyszałam, że chora trzustka też może zmniejszać szansę na bobasa🤔

Zanim rzucisz się w badania zbadajcie najpierw męża.
Badania nasienia są najtańsze, najszybsze i w zasadzie już po pierwszym badaniu wiesz na czym stoisz.
Bo u kobiet tych badań jest niezliczona ilość
to plemniki takie delikutaśne są? W sumiw tak samo jak mężczyźni - niby twardziele, ale jak jest naprawdę każda z Nas wie 😂

U mnie apogeum PMS - czuję jak wszystko mnie wkurza, aż się gotuję i nie mam się na kim wyżyć bo stary ma drugie zmiany i w pracy do wieczora 🤬 Coś czuję, że ktoś może dostać rykoszetem... Ale najważniejsze, że tylko dzieci nie podnoszą mi ciśnienia wtedy, czuję jakbym im dawała jakąś taryfę ulgową 😂

jak masz zapas testów, to możesz zrobić. Jak musisz specjalnie kupić, to nie rób i czekaj 😝

U mnie zjazd psychiczny - czyli PMS puka do mych drzwi 😂 Jakaś podenerwowana od rana chodzę 😝 Myśl, że mogło się udać w tym cyklu = 0 😐 No nic, będziemy lecieć z kolejnym 😁
Nie mam zapasów już nie kupuje bo jak leżą to zbyt wcześnie mnie kuszą 🙈🙈 jak na razie ból krzyża ustał piersi jak balony 😅 ale jakieś upławy się robią różowe. Miewam tak na okres więc czekam do jutra 😵nie cierpie tego ostatniego tygodnia do okresu nie moge się w ogóle wyluzować nawet bzykać sie nie chce 😪

reklama
A mnie dziś tak sutki zaczęły bolec ze się nie mogę dotknąć. Po prostu aż ledwo stanik noszę. Dobrze że pracuje z domu to mogę sobie odpuścić 😂 zamówiłam do paczkomatu testy pink, przyjdą mi jutro. Niech leżą na zaś :) czekam czekam. Nie umiem tylko odróżnić bólu piersi przed okresem a na początku ciazy. Ostatnim razem jk zaszłam, to myslalam ze sutki sobie powykrecam, tak bolały…
Nie mam zapasów już nie kupuje bo jak leżą to zbyt wcześnie mnie kuszą 🙈🙈 jak na razie ból krzyża ustał piersi jak balony 😅 ale jakieś upławy się robią różowe. Miewam tak na okres więc czekam do jutra 😵nie cierpie tego ostatniego tygodnia do okresu nie moge się w ogóle wyluzować nawet bzykać sie nie chce 😪

Do góry