reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny mam dla was kilka wiadomości o fotek.
1 fotka przyrost hcg [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
2 fotka dzisiaj totalnie z przypadku, poszłam do przychodni zapisać się na wizytę za 2 tygodnie jak dostałam wynik rosnącego hcg .... Pani pisze pisze i nagle mówi zapraszam pod gabinet, ale że co.....jak....
Lekarz ma wolna godzinę przyjmie Pania .... No to poszłam i pokazuje wam fotkę którą dostałam . Zobacz załącznik 1323845Zobacz załącznik 1323846
Super wiesci 😘
Spokojnej ciąży :)

reklama
A u mnie kolejny cykl rozczarowań.. Niby wiem, że mam to PCOS. I że nie będzie tak łatwo dopóki tego nie unormuje, ale czuję nadchodząca @. Zaczyna się plamienie i zalewa mnie biały śluz jak przed każdą miesiączka. Ból krzyża i syfy na twarzy. Przyjdzie w tym miesiącu dość szybko, bo jestem w 19dc, ale już się przyzwyczaiłam do tego, że jest nieregularnie. No nic.. Jeszcze chwila i mam nadzieję, że będzie włączone jakieś leczenie.

Było tak że babeczka w laboratorium pomyliła i zrobiła hcg zamiast bhcg i dzisiaj też robiłam hcg żeby było porównywalne, ostatnio było 97 dziś 255
No a co do pęcherzyków też byłam zdziwiona, a jajniki to nie są napewno bo na USG były jeden przy drugim , a z kolei moje jajniki inaczej wyglądają bo mają w sobie mnóstwo jajeczek z powodu pcos .
To jest lekarz więc chyba się zna
A poprzednim razem zbadałaś całkowite czy betę? I jaki był wynik?

Sorki ale nie rozumiem jakim cudem przy takich wartościach może być widać pęcherzyk i nie jestem przekonana czy to to [emoji51]

No, ale przy becie 200 nie ma szans nic zobaczyć nawet największy specjalista.
Moze to ciałko żółte Ci pokazał po prostu
Nie wiem nie chce się sprzeczać z nikim bo nie wiem, mówię tylko to co mi lekarz przekazał.

Wizyty mam w przyszłym tygodniu , jedna u swojego lekarza z kliniki w czwartek a druga na NFZ w piątek

"W prawidłowej ciąży pęcherzyk ciążowy będzie znajdował się w jamie macicy. Będzie on widoczny w badaniu USG od 4. tygodnia ciąży, przy stężeniu beta hCG 750–1500 mIU/ml."

reklama
Było tak że babeczka w laboratorium pomyliła i zrobiła hcg zamiast bhcg i dzisiaj też robiłam hcg żeby było porównywalne, ostatnio było 97 dziś 255
No a co do pęcherzyków też byłam zdziwiona, a jajniki to nie są napewno bo na USG były jeden przy drugim , a z kolei moje jajniki inaczej wyglądają bo mają w sobie mnóstwo jajeczek z powodu pcos .
To jest lekarz więc chyba się zna
Nie wiem nie chce się sprzeczać z nikim bo nie wiem, mówię tylko to co mi lekarz przekazał.

Wizyty mam w przyszłym tygodniu , jedna u swojego lekarza z kliniki w czwartek a druga na NFZ w piątek
Ale lekarz powiedział Ci wprost że widzi pęcherzyk ciążowy? Zmierzył go? Na pierwszym zdjęciu są dwie takie plamy - to są w takim razie dwa pęcherzyki?

Za tydzień już z pewnością będzie widać pęcherzyk.

Do góry