reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Może wrzucę listę, która mam ja.
Zobacz załącznik 1323744
Właśnie taki pakiet poza kariotypem i przeciwciał przeciw antygenom łożyska... no i przeciwciała na tocznia wzięłam szeroki pakiet nie tylko przesiewowy i jeszcze insulinę z glukoza (nie zrobiłam ich wcześniej gin mi ich nie zaleciła przy hormonach w 3 dc żeby przy okazji machnąć) przy okazji znów powtórzyłam tsh z wolnymi hormonami i coroczny przegląd morfologii żelaza ferrytyny lipidogramu aminotransferaz ... 🤣

Ostatnia edycja:
No tak glukozy, insuliny i hemoglobiny glikowanej tu nie mam tak jak i obciążenia bo w sumie robi się już po kilku msc nieudanych starań, a najlepiej przed więc nie ujęte na liście [emoji846]
No ja właśnie wtedy o tym nie wiedziałam i zrobiłam to w drugim rzucie badań po czytaniu na forum o tym 🙂

Dzięki dziewczyny❤️ Już sobie kopiuje tą listę badań i myślę, że dam sobie jeszcze jeden cykl szansy i biorę się za badania. Będę spokojniejsza😁 A widzę też, że i mąż zaczyna się zastanawiać i czasem mówi "a może to moja wina...", więc badania nam się przydadzą👌
Ja od jakiś 10 lat mam regularne miesiączki i żadnych problemów hormonalnych u mnie nie było. Przy pierwszym poronieniu miałam podwyższona prolaktynę przez co złapała mnie straszna deprecha. Brałam wtedy leki na zbicie i nie byłam w stanie trafić nawet w drzwi do łazienki, taki sajgon miałam w głowie na lekach🤣 Prolaktyna mi skoczyła przez stres i nerwy jakie wtedy mieliśmy. Od tamtej pory wszystkie wyniki są w normie, więc wydawałoby się, że wszystko super, a jednak coś nie pyka😉😅
Wiecie... U mnie w rodzinie wszyscy zawodowo powiązani z porodówką, więc wszyscy mówią "spokojnie jeszcze czas" i jak zaczynam temat to tez nie chcą mnie nakręcać😅 a ja to już bym się przebadała cała od góry do dołu🤣
Dzięki dziewczyny jeszcze raz❤️

Zanim rzucisz się w badania zbadajcie najpierw męża.
Badania nasienia są najtańsze, najszybsze i w zasadzie już po pierwszym badaniu wiesz na czym stoisz.
Bo u kobiet tych badań jest niezliczona ilość
O! Dzięki wielkie, to może faktycznie tak zrobimy. Tym bardziej, że mąż ma chorą trzustkę i wyniki aktualnie niby wszystkie ok, ale nasienia nie badaliśmy, a gdzieś kiedyś słyszałam, że chora trzustka też może zmniejszać szansę na bobasa🤔

Zanim rzucisz się w badania zbadajcie najpierw męża.
Badania nasienia są najtańsze, najszybsze i w zasadzie już po pierwszym badaniu wiesz na czym stoisz.
Bo u kobiet tych badań jest niezliczona ilość
to plemniki takie delikutaśne są? W sumiw tak samo jak mężczyźni - niby twardziele, ale jak jest naprawdę każda z Nas wie 😂

U mnie apogeum PMS - czuję jak wszystko mnie wkurza, aż się gotuję i nie mam się na kim wyżyć bo stary ma drugie zmiany i w pracy do wieczora 🤬 Coś czuję, że ktoś może dostać rykoszetem... Ale najważniejsze, że tylko dzieci nie podnoszą mi ciśnienia wtedy, czuję jakbym im dawała jakąś taryfę ulgową 😂

jak masz zapas testów, to możesz zrobić. Jak musisz specjalnie kupić, to nie rób i czekaj 😝

U mnie zjazd psychiczny - czyli PMS puka do mych drzwi 😂 Jakaś podenerwowana od rana chodzę 😝 Myśl, że mogło się udać w tym cyklu = 0 😐 No nic, będziemy lecieć z kolejnym 😁
Nie mam zapasów już nie kupuje bo jak leżą to zbyt wcześnie mnie kuszą 🙈🙈 jak na razie ból krzyża ustał piersi jak balony 😅 ale jakieś upławy się robią różowe. Miewam tak na okres więc czekam do jutra 😵nie cierpie tego ostatniego tygodnia do okresu nie moge się w ogóle wyluzować nawet bzykać sie nie chce 😪

reklama
A mnie dziś tak sutki zaczęły bolec ze się nie mogę dotknąć. Po prostu aż ledwo stanik noszę. Dobrze że pracuje z domu to mogę sobie odpuścić 😂 zamówiłam do paczkomatu testy pink, przyjdą mi jutro. Niech leżą na zaś :) czekam czekam. Nie umiem tylko odróżnić bólu piersi przed okresem a na początku ciazy. Ostatnim razem jk zaszłam, to myslalam ze sutki sobie powykrecam, tak bolały…
Nie mam zapasów już nie kupuje bo jak leżą to zbyt wcześnie mnie kuszą 🙈🙈 jak na razie ból krzyża ustał piersi jak balony 😅 ale jakieś upławy się robią różowe. Miewam tak na okres więc czekam do jutra 😵nie cierpie tego ostatniego tygodnia do okresu nie moge się w ogóle wyluzować nawet bzykać sie nie chce 😪

Do góry