reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Oby...

Ale czuję się teraz winna że być może za szybko spanikowałam i za szybko podjęliśmy decyzję o powrocie. To 12 h autem, przerwane wakacje w połowie, połowa rzeczy nie zobaczona :( a faktycznie mogłam do jutra poczekać, zrobić inny test. Mąż chciał wracać bezdyskusyjnie, dla bezpieczeństwa, ale jak jutro beta wyjdzie ujemna to mu chyba w oczy nie spojrzę :(

No troche zbyt pochopnie podjęliście decyzje, szkoda wakacji, ale trudno juz późno.
Beta moze byc dodatnia, bo kreski mocne, ale tego nikt ci nie gwarantuje. Musisz sprawdzic, powodzenia

reklama
Cześć, 6 września byłam u ginekologa w 14 dc (cykle 32-34) pęcherzyk miał 10mm, powiedzial, że raczej nici z tego cyklu, cienkie endometrium i niski estradiol wg zrobionych badań....ale do brzegu. Po obserwacji śluzu i bolu podbrzusza stwierdzam, że do owulacji mogło dojść w ostatnich 2 dniach. Dość intensywnie działaliśmy w ciągu tego tygodnia, a rano obudziłam się z objawami infekcji (głównie świąd i pieczenie) i teraz mam 2 pytania:
-to już 2 raz w tym roku i zastanawiam się czy częste stosunki sprzyjają infekcji?
-jeżeli do owulacji faktycznie doszło czy bezpiecznie będzie zastosować iladian i masc na receptę, która dostałam ostatnio Dermovate

Cześć, 6 września byłam u ginekologa w 14 dc (cykle 32-34) pęcherzyk miał 10mm, powiedzial, że raczej nici z tego cyklu, cienkie endometrium i niski estradiol wg zrobionych badań....ale do brzegu. Po obserwacji śluzu i bolu podbrzusza stwierdzam, że do owulacji mogło dojść w ostatnich 2 dniach. Dość intensywnie działaliśmy w ciągu tego tygodnia, a rano obudziłam się z objawami infekcji (głównie świąd i pieczenie) i teraz mam 2 pytania:
-to już 2 raz w tym roku i zastanawiam się czy częste stosunki sprzyjają infekcji?
-jeżeli do owulacji faktycznie doszło czy bezpiecznie będzie zastosować iladian i masc na receptę, która dostałam ostatnio Dermovate
Chodzisz siku po stosunkach?
Skonsultuj się jutro z lekarzem. Ja bym nie brała niczego na własną rękę.

reklama
A jak to jest z płynami do Higeny Intymnej, rzeczywiście pomagają w tym czy nie ?

Ogólnie chyba się zaleca używać po prostu wody. Ja akurat uzywam od czasu do czasu płynu, jednego konkretnego, który mi łagodził podrażnienia podczas infekcji i mam do niego zaufanie. Ale tak jak [mention]jotte [/mention] pisze gola dupa czyni cuda [emoji1] i ja już od daaaawna nie uzywam tamponów właśnie z powodu infekcji i podrażnień.

Do góry