reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny jak to możliwe... 03.09 miałam pęcherzyk 14 mm, to był 12 dc. Owu miała być między pn a sr. Dziś zrobiłam dwa testy sikańce czułość 25. Załączam je. Jestem na wakacjach na drugim końcu Europy, nie tak łatwo mi wrócić jeszcze przez tydzień. Dodam że test zrobiłam z powodu brązowych plamien od 9 dc. Coś mnie tknęło, bo moja poprzednia cp właśnie objawiała się plamieniami, ale rano dzwoniłam do lekarza i definitywnie wykluczył cp z jeszcze poprzedniego cyklu (USG miałam w 12 dc tego cyklu).
Czy to możliwe żeby była tak wyraźna kreska po kilku dniach od owu?? Albo czy testy mogą być aż tak wadliwe? Dodam że na żywo są bardziej intensywne. Wynik pojawił się od razu.
A to są testy ciążowe czy owulacyjne? Ile dni jesteś po owulacji?

reklama
Testy ciążowe, na pewno. Owu miałam między pn a sr. W pt miałam 14 mm pęcherzyk w jajniku
To tylko moje gdybanie ale może miałaś też drugi większy pęcherzyk, który pękł wcześniej i w piątek na wizycie nie było już po nim śladu?

Ja bym spróbowała kupić tam gdzie jesteś test innej firmy dla potwierdzenia. Ewentualnie prywatnie zrobić betę za $.

@Meguczi i plamieniami nie przejmuj się narazie. Wiem jak to brzmi. Ale często się zdarza że dziewczyny plamią na poczatku ciąży. No chyba że masz możliwość skorzystać z wizyty prywatnej tam gdzie jesteś. Również jestem zdania, że lekarz mógł czegoś niedopatrzeć. W końcu to człowiek, ale ludzie się mylą 🙂 ja trzymam kciuki za Ciebie żeby wszystko poszło dobrze!🤞

@Meguczi i plamieniami nie przejmuj się narazie. Wiem jak to brzmi. Ale często się zdarza że dziewczyny plamią na poczatku ciąży. No chyba że masz możliwość skorzystać z wizyty prywatnej tam gdzie jesteś. Również jestem zdania, że lekarz mógł czegoś niedopatrzeć. W końcu to człowiek, ale ludzie się mylą 🙂 ja trzymam kciuki za Ciebie żeby wszystko poszło dobrze!🤞

No niestety u jednej plamienie nie oznacza nic złego u drugiej owszem. Ale chyba jestem zdania, ze nie ma co przerywać urlopu. Test innej firmy wykonać i co ma byc to bedzie, bez sensu orac sie.

To tylko moje gdybanie ale może miałaś też drugi większy pęcherzyk, który pękł wcześniej i w piątek na wizycie nie było już po nim śladu?

Ja bym spróbowała kupić tam gdzie jesteś test innej firmy dla potwierdzenia. Ewentualnie prywatnie zrobić betę za $.
Bardzo Wam dziękuję Dziewczyny!

Z wcześniejszym pęcherzykiem chyba nie ma szans, bo miałam pobierana cytologię i nie było przytulanek kilka dni przed.
Jedne moje przypuszczenie, ale też mało prawdopodobne: pęcherzyk miał więcej, np 16 w 12 dc, albo dojrzewał szybciej i owu miałam np w pn. Ale to wtedy też szybko by mi te testy pokazały prawda?
Koniec końców spanikowaliśmy i wracamy, jutro idę na betę w PL.
Jak wyjdzie ujemną to będzie znaczyło że test był MEGA wadliwy.
Chociaż myślałam że te wadliwe testy pokazują cień cienia, a nie grube różowe krechy.

reklama
Pewnie, ja po stratach to jak czytam to różnie bywa nie ma co zakładać najgorszego. Będzie dobrze.
Oby...

Ale czuję się teraz winna że być może za szybko spanikowałam i za szybko podjęliśmy decyzję o powrocie. To 12 h autem, przerwane wakacje w połowie, połowa rzeczy nie zobaczona :( a faktycznie mogłam do jutra poczekać, zrobić inny test. Mąż chciał wracać bezdyskusyjnie, dla bezpieczeństwa, ale jak jutro beta wyjdzie ujemna to mu chyba w oczy nie spojrzę :(

Do góry