reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
A jak to jest z płynami do Higeny Intymnej, rzeczywiście pomagają w tym czy nie ?
Ja używam Lactacyd Femina, jedyny, który mnie nie podrażnia. Tylko używam go mało i tylko na zewnątrz, żadnego mycia wejścia do pochwy albo pochwy.

Do tego nie używam wkładek higienicznych, noszę bawełniane majtki (żadne sztuczne) i śpię nago. I tak jest ok.

Robiłam takie podstawy tylko typu lh, fsh, estradiol, progesteron, tsh, prolaktyna, ft3, ft4.

A co byś chciała żeby Ci badania powiedziały o późnych owulacjach? Bo tu raczej chyba nic nie powiedzą [emoji6] jak późne masz owu i jak długie cykle? AMH możesz sobie dorzucić do kompletu.

Ale owulacje masz potwierdzone monitoringiem?
Na takim pełnym monitoringu nie byłam. Miałam robione kilka razy jedno usg przed owu, gdzie widoczny był pęcherzyk dominujący, robiłam testy owulacyjne, odczuwam podczas owu charakterystyczny ból jajnika i trzy razy badalam progesteron, który niby potwierdzał owulacje.

A co byś chciała żeby Ci badania powiedziały o późnych owulacjach? Bo tu raczej chyba nic nie powiedzą [emoji6] jak późne masz owu i jak długie cykle? AMH możesz sobie dorzucić do kompletu.
Chciałabym się dowiedzieć, czy te późne owulacje są wynikiem stresu, czy to przez skoki tsh czy to nie przypadkiem przez jakies nieprawidłowości.

Ostatnia edycja:
reklama
Jak miałam za niskie tsh to miałam cykl ponad 50 dni, potem jak się tsh unormowało miałam trzy cykle po 32dni i teraz znowu 46dni.

Do góry