reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które stosowały antykoncepcję i odstawiły. Czy któraś z was miała albo w jakiś sposób monitorowała owulację po odstawieniu? Chodzi mi o ten 1 cykl tuż po odstawieniu.

Dziewczyny jak to możliwe... 03.09 miałam pęcherzyk 14 mm, to był 12 dc. Owu miała być między pn a sr. Dziś zrobiłam dwa testy sikańce czułość 25. Załączam je. Jestem na wakacjach na drugim końcu Europy, nie tak łatwo mi wrócić jeszcze przez tydzień. Dodam że test zrobiłam z powodu brązowych plamien od 9 dc. Coś mnie tknęło, bo moja poprzednia cp właśnie objawiała się plamieniami, ale rano dzwoniłam do lekarza i definitywnie wykluczył cp z jeszcze poprzedniego cyklu (USG miałam w 12 dc tego cyklu).
Czy to możliwe żeby była tak wyraźna kreska po kilku dniach od owu?? Albo czy testy mogą być aż tak wadliwe? Dodam że na żywo są bardziej intensywne. Wynik pojawił się od razu.

Załączniki

• IMG_20210912_074210.jpg
    IMG_20210912_074210.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 150
Dziewczyny jak to możliwe... 03.09 miałam pęcherzyk 14 mm, to był 12 dc. Owu miała być między pn a sr. Dziś zrobiłam dwa testy sikańce czułość 25. Załączam je. Jestem na wakacjach na drugim końcu Europy, nie tak łatwo mi wrócić jeszcze przez tydzień. Dodam że test zrobiłam z powodu brązowych plamien od 9 dc. Coś mnie tknęło, bo moja poprzednia cp właśnie objawiała się plamieniami, ale rano dzwoniłam do lekarza i definitywnie wykluczył cp z jeszcze poprzedniego cyklu (USG miałam w 12 dc tego cyklu).
Czy to możliwe żeby była tak wyraźna kreska po kilku dniach od owu?? Albo czy testy mogą być aż tak wadliwe? Dodam że na żywo są bardziej intensywne. Wynik pojawił się od razu.
Narazie to nic za bardzo nie zrobisz... jedynie spróbować zrobić test z innej firmy i sprawdzić czy wyjdzie. I czekać oczywiście do wizyty u ginekologa.

reklama
Narazie to nic za bardzo nie zrobisz... jedynie spróbować zrobić test z innej firmy i sprawdzić czy wyjdzie. I czekać oczywiście do wizyty u ginekologa.

Rozważamy przerwanie urlopu i powrót. Ehh, cały rok nic się nie dzieje a jak dwa tygodnie człowiek chce odpocząć to od razu coś :/ rok temu długi urlop też mi przepadł: akurat leżałam w szpitalu z powodu pozamacicznej :( załamie się zaraz.
A jeśli chodzi o te plamienia od 9 dc to lekarz w 12 dc wykluczył polipy, nadżerkę, obraz USG dobry, hormony przebadane. Wszystko ok...

Do góry