reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
W zasadzie to niczego się nie dowiedziałam od lekarza na ten temat. Endo tylko powiedziała, że to przez tsh ale w sierpniu badałam tsh i było ok więc może ten cykl to przez stres? Bo się przeprowadziłam.
W takim razie ja bym zobaczyła jak będzie kolejny cykl wyglądał. Jakby kolejny raz się wydłużył, to bym pogłębiła diagnostykę, ale myśle ze lekarz będzie wiedział co badać.

Ja tak na skróty..
Aktualnie 5dc walka trwa.
Od 2 do 7 DC biorę clo i aromek .
W czwartek wizyta 9 DC na podgląd czy coś urosło bo standardowo u mnie stwierdzone pcos i cykle bezowulacyjne

Ja używam Lactacyd Femina, jedyny, który mnie nie podrażnia. Tylko używam go mało i tylko na zewnątrz, żadnego mycia wejścia do pochwy albo pochwy.

Do tego nie używam wkładek higienicznych, noszę bawełniane majtki (żadne sztuczne) i śpię nago. I tak jest ok.

Tez stosuje lactacyd femina. Kiedyś mialam problem, teraz nic, a używam wkładek czy tamponów tylko bardzo często zmieniam i przecieram się chusteczkami nawilżającymi, czy to coś zmienia czy nie nie wiem, ale ciekawiło mnie właśnie jak to jest z tymi żelami.

Dziewczyny proszę napiszcie mi, czy testy owulacyjne po owulacji również wychodzą dodatnie? Jeśli tak to ile? Uczę sie ich używać mimo, ze mam bardzo regularne cykle to odnoszę wrażenie, ze z owu różnie.

Dziewczyny proszę napiszcie mi, czy testy owulacyjne po owulacji również wychodzą dodatnie? Jeśli tak to ile? Uczę sie ich używać mimo, ze mam bardzo regularne cykle to odnoszę wrażenie, ze z owu różnie.
Pik LH u jednej utrzymuje się kilka godzin, u innej kilka dni. Dlatego te testy robi się do pierwszego pozytywnego :). Nie musi być również identycznie w każdym cyklu.

reklama
Ja również zaczęłam używać testów owu, tak z czystej ciekawości sprawdzić kiedy owulacja będzie (o ile będzie oczywiście). 1 cykl bez antykoncepcji i przez weekend współżylismy bez żadnego zabezpieczenia😜 narazie testy owu wychodzą negatywnie, ani cienia drugiej kreski (9dc). Także testuje dalej 🙂

Do góry