reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Oby...

Ale czuję się teraz winna że być może za szybko spanikowałam i za szybko podjęliśmy decyzję o powrocie. To 12 h autem, przerwane wakacje w połowie, połowa rzeczy nie zobaczona :( a faktycznie mogłam do jutra poczekać, zrobić inny test. Mąż chciał wracać bezdyskusyjnie, dla bezpieczeństwa, ale jak jutro beta wyjdzie ujemna to mu chyba w oczy nie spojrzę :(

No troche zbyt pochopnie podjęliście decyzje, szkoda wakacji, ale trudno juz późno.
Beta moze byc dodatnia, bo kreski mocne, ale tego nikt ci nie gwarantuje. Musisz sprawdzic, powodzenia

reklama
Cześć, 6 września byłam u ginekologa w 14 dc (cykle 32-34) pęcherzyk miał 10mm, powiedzial, że raczej nici z tego cyklu, cienkie endometrium i niski estradiol wg zrobionych badań....ale do brzegu. Po obserwacji śluzu i bolu podbrzusza stwierdzam, że do owulacji mogło dojść w ostatnich 2 dniach. Dość intensywnie działaliśmy w ciągu tego tygodnia, a rano obudziłam się z objawami infekcji (głównie świąd i pieczenie) i teraz mam 2 pytania:
-to już 2 raz w tym roku i zastanawiam się czy częste stosunki sprzyjają infekcji?
-jeżeli do owulacji faktycznie doszło czy bezpiecznie będzie zastosować iladian i masc na receptę, która dostałam ostatnio Dermovate

Cześć, 6 września byłam u ginekologa w 14 dc (cykle 32-34) pęcherzyk miał 10mm, powiedzial, że raczej nici z tego cyklu, cienkie endometrium i niski estradiol wg zrobionych badań....ale do brzegu. Po obserwacji śluzu i bolu podbrzusza stwierdzam, że do owulacji mogło dojść w ostatnich 2 dniach. Dość intensywnie działaliśmy w ciągu tego tygodnia, a rano obudziłam się z objawami infekcji (głównie świąd i pieczenie) i teraz mam 2 pytania:
-to już 2 raz w tym roku i zastanawiam się czy częste stosunki sprzyjają infekcji?
-jeżeli do owulacji faktycznie doszło czy bezpiecznie będzie zastosować iladian i masc na receptę, która dostałam ostatnio Dermovate
Chodzisz siku po stosunkach?
Skonsultuj się jutro z lekarzem. Ja bym nie brała niczego na własną rękę.

reklama
A jak to jest z płynami do Higeny Intymnej, rzeczywiście pomagają w tym czy nie ?

Ogólnie chyba się zaleca używać po prostu wody. Ja akurat uzywam od czasu do czasu płynu, jednego konkretnego, który mi łagodził podrażnienia podczas infekcji i mam do niego zaufanie. Ale tak jak [mention]jotte [/mention] pisze gola dupa czyni cuda [emoji1] i ja już od daaaawna nie uzywam tamponów właśnie z powodu infekcji i podrażnień.

Do góry