Malinowa_chmurka
Fanka BB :)
Coś mi się kiedys obiło o uszy że powinno się brać folian a nie kwas foliowy, bierze któraś z Was?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dlatego wspolczuje wam, ze próbujecie komus dobrze doradzic, a nic z tego nie wynika.Prawda, o tym toczy się tu dyskusja
37 lat już niestety dziękuję za wskazówki.Przede wszystkim na ok 3 miesiące przed staraniami należy zacząć brać kwas foliowy.
Warto od razu sprawdzić na usg czy dochodzi naturalnie do owulacji i niech lekarz zaleci standardowe badania hormonów dla 2-5 dc.
Nie wiemy ile masz lat, ale skoro pierwsza ciąża była już dawno temu, to warto sprawdzić rezerwę jajnikową czyli AMH.
Coś mi się kiedys obiło o uszy że powinno się brać folian a nie kwas foliowy, bierze któraś z Was?
Połowa kobiet z europejskiej populacji ma mutację mthfr która odpowiada za przyswajanie kwasu foliowego. W takiej sytuacji należy brać foliany.Coś mi się kiedys obiło o uszy że powinno się brać folian a nie kwas foliowy, bierze któraś z Was?
A to już standard na tym forum Widziałam zresztą, że sama się o tym przekonałaś na innym wątkuDlatego wspolczuje wam, ze próbujecie komus dobrze doradzic, a nic z tego nie wynika.
Próbujemy uświadomić inne, że duphaston jest nie wcale taki cudowny, bo mimo że te kobiety biorą go na własną odpowiedzialność to po prostu mogą nie być tego świadome. A chcą go brać bo przecież większość na forum bierze to na pewno i ja muszę i mi pomoże Może chociaż jakiś mały procent się nad tym zastanowi Chociaż trzeba mieć taką nadziejęDlatego wspolczuje wam, ze próbujecie komus dobrze doradzic, a nic z tego nie wynika.
A to już standard na tym forum Widziałam zresztą, że sama się o tym przekonałaś na innym wątku
Jeszcze doradzę, że wielu lekarzy poleca Mama DHA premium plus jako suplement przy planowaniu ciąży. Może nie jest idealny, ale wystarczający na sam początek.37 lat już niestety dziękuję za wskazówki.
A ja dodam, że lepiej kupić go przez Internet bo wychodzi o połowę taniej niż w aptece. Sama biorę i się o tym przekonałam .Jeszcze doradzę, że wielu lekarzy poleca Mama DHA premium plus jako suplement przy planowaniu ciąży. Może nie jest idealny, ale wystarczający na sam początek.