reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Rozumiem, że te badania były robione rownolegle z monitoringiem?

A w jaki inny sposób można to stwierdzić o_O ? Badania robiłam dwa razy (skierowana przez ginekologa, nic na własną rękę). Pierwszy raz w fazie lutealnej 1,3 potem w fazie owulacyjnej 0,1. Jutro kolejna wizyta u ginekologa. Nie oczekuje, złotego środka bo każdy organizm jest inny. Ale warto poznać doświadczenia innych żeby wiedzieć czego się spodziewać.

reklama
Gratuluję wszystkim którym ukazały się dwie kreseczki🥰
Cały czas was podczytuje i kibicuje ..
U.mnie 2 cykle na straty teraz lecimy z 3 cyklem.
7 dni do miesiączki a piersi mega bola :(
Miłego wieczoru kochane❤

A w jaki inny sposób można to stwierdzić o_O ? Badania robiłam dwa razy (skierowana przez ginekologa, nic na własną rękę). Pierwszy raz w fazie lutealnej 1,3 potem w fazie owulacyjnej 0,1. Jutro kolejna wizyta u ginekologa. Nie oczekuje, złotego środka bo każdy organizm jest inny. Ale warto poznać doświadczenia innych żeby wiedzieć czego się spodziewać.
Pojedynczy niski wynik 7 dni po owulacji też jeszcze o niczym nie świadczy, bo mogłaś mieć ten jeden raz cykl bezowulacji. To się zdarza również całkiem zdrowym kobietom raz na jakiś czas. Więc nie martw się na zapas :).

A leczenie z tego co dziewczyny piszą to przyjmowanie tabletek / globulek dopochwowych od odpowiedniego dnia cyklu przez określony przez ginekologa czas. Nic strasznego. Niektóre z dziewczyn zachodzą w ciążę nawet w pierwszym takim cyklu (jeśli to był jedyny problem), także niekoniecznie leczenie będzie trwało długo :).

Ja tez kurczę nic tu nie widze, może delikatnie jakiś szary cień ale to raczej kreska fabryczna..
Robilam ze 4 testy i każdy od razu po zalaniu miał bladą kreskę, biały test zrobiony najpóźniej - ze dwa dni temu. Dalej nie wiem co myśleć, we wtorek wybieram się na bete.

Załączniki

• Polish_20210815_191927310.jpg
    Polish_20210815_191927310.jpg
    237,1 KB · Wyświetleń: 127
  • Polish_20210815_192608120.jpg
    Polish_20210815_192608120.jpg
    304,8 KB · Wyświetleń: 123
  • 20210815_192759.jpg
    20210815_192759.jpg
    831,7 KB · Wyświetleń: 122
Robilam ze 4 testy i każdy od razu po zalaniu miał bladą kreskę, biały test zrobiony najpóźniej - ze dwa dni temu. Dalej nie wiem co myśleć, we wtorek wybieram się na bete.
Każdy z tych testów wyglada mi na jakaś kreskę fabryczna , widzę tam delikatny szary cień ale nie różowy , tak jak koleżanka wyżej proponuje betę . Ile jesteś dpo ?

Każdy z tych testów wyglada mi na jakaś kreskę fabryczna , widzę tam delikatny szary cień ale nie różowy , tak jak koleżanka wyżej proponuje betę . Ile jesteś dpo ?
Może 22. Nie jest w pewna, bo mam okresy dosc nieregularnie, zawsze dostaje @ do pewnego dnia cyklu, teraz sie na pewno spóźnia. Każdy z testów miał różowa 2 kreskę od razu po zalaniu, później po prostu wyschly jak to testy. Myślę. Myślę i szału można dostać. ;P

Coś mi się kiedys obiło o uszy że powinno się brać folian a nie kwas foliowy, bierze któraś z Was?
Dokładnie, miałam to samo Ci odp co @jotte , nie tak dawno przerabiałam ten temat, bo wyszła mi mutacja mthr, ta łagodniejsza postać, heterozygotyczna.
Brałam wtedy miovelie/inofolic i dorzucił mi lekarz wtedy pregna start i biorę cały czas inofolic i pregna start, powiedział, że nie ma co się bać, że mogę przedawkować kwas, więc biorę zgodnie z zaleceniem ;)

Może 22. Nie jest w pewna, bo mam okresy dosc nieregularnie, zawsze dostaje @ do pewnego dnia cyklu, teraz sie na pewno spóźnia. Każdy z testów miał różowa 2 kreskę od razu po zalaniu, później po prostu wyschly jak to testy. Myślę. Myślę i szału można dostać. ;P
No to nic innego nie pozostaje jak beta , może być to ciaza , ciaza biochemiczna , albo kreska fabryczna . Mimo wszystko powodzenia 🙂

reklama
Jakbyś była 22 dpo to kreska powinna być już mega wyraźna, na pewno nie pozostawiałaby wątpliwości. Zrób jutro betę i będziesz mieć 100% pewność.
U mnie z reguły testy w rodzinie wychodzą dość późno, siostra się dowiedziała o ciąży dopiero w szpitalu w 6 tygodniu, a testy na bieżąco robiła.

Do góry