Jeśli ta dyskusja spowoduje, że część dziewczyn zacznie się zastanawiać, czy sensowne jest branie leków bez uprzedniego wykonania badań, bez żadnego konkretnego wskazania i zapytają o to swojego lekarza, to mnie to cieszy.wiem wokół czego krąży rozmowa. Chodzi mi bardziej o reakcje.
reklama
U
usuniecie
Gość
Bo to jest tak, że jak dziewczyny czytają, że "wszystkie" biorą dupka, to onesoe zastanawiają czy w takim razie też nie powinny... A teraz idziew drugą stronę. Te co biorą,zastanawiają się czy nie biorą niepotrzebnie. Słuchajcie lekarzy i tego co on wam zleca,ewentualnie konsultujcie z drugim,a nie wyciągacie wniosków z opisów dziewczyn, które wbrew pierwszym pozorom mogą mieć całkiem inne sytuacje.
Nigdy nie czytalam czy ktos bierze czy nie, bo zwracalam uwagę na to co mi lekarz mowil... ja nie brałam dupka poki nie pojawił sie pozytywny test ciążowy, z3 względu na poronienie. Dlatego zaraz po pozytywnym tescie dostalam luteine i dupka. Właśnie ze wzgledu na jedna stratę. Ale nie robilam nic na wlasna reke sama i radze innym to samo, aby słuchali sie swoich lekarzy a nie czytali kto jaka bierze dawke, aby sobie krzywdy nie zrobic.
Passtelova
Fanka BB :)
ale dupka się nie da brać bez recepty? Czy się mylę?Jeśli ta dyskusja spowoduje, że część dziewczyn zacznie się zastanawiać, czy sensowne jest branie leków bez uprzedniego wykonania badań, bez żadnego konkretnego wskazania i zapytają o to swojego lekarza, to mnie to cieszy.
U
usuniecie
Gość
Tylko receptaale dupka się nie da brać bez recepty? Czy się mylę?
Oczywiście, ale ile jest tu historii, że komuś zostało pół opakowania i bierze na własną rękę? Albo, że sama zwiększa dawkę? Sporo. Są też dziewczyny, które wręcz wymuszają na lekarzu receptę na dupka, niestety.ale dupka się nie da brać bez recepty? Czy się mylę?
U
usuniecie
Gość
Oczywiście, ale ile jest tu historii, że komuś zostało pół opakowania i bierze na własną rękę? Albo, że sama zwiększa dawkę? Sporo. Są też dziewczyny, które wręcz wymuszają na lekarzu receptę na dupka, niestety.
To juz kwestia odpowiedzialności tych kobiet, dziewcząt. Same krzywdę sobie robia, trzeba konsultować z lekarzem wszystko, niestety nie da sie wszystkim tego wytłumaczyć.
Przede wszystkim na ok 3 miesiące przed staraniami należy zacząć brać kwas foliowy.Cześć Wszystkim, planujemy drugie dzieciątko, po wielu latach Możecie mi podpowiedzieć jakie przygotowania/witaminy zastosowałyście przed ciążą ?
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Warto od razu sprawdzić na usg czy dochodzi naturalnie do owulacji i niech lekarz zaleci standardowe badania hormonów dla 2-5 dc.
Nie wiemy ile masz lat, ale skoro pierwsza ciąża była już dawno temu, to warto sprawdzić rezerwę jajnikową czyli AMH.
reklama
Prawda, o tym toczy się tu dyskusjaTo juz kwestia odpowiedzialności tych kobiet, dziewcząt. Same krzywdę sobie robia, trzeba konsultować z lekarzem wszystko, niestety nie da sie wszystkim tego wytłumaczyć.
Podziel się: