reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Jeszcze odnośnie pracy to wszystkim polecam nowego ebooka matkiprawnik (takie konto na IG) gdzie opisuje co trzeba załatwić i uwzględnić planując ciążę, jeśli chodzi o prawo pracy. Są tam dołączone też wzory wniosków. Ebook w przedsprzedaży był tańszy, teraz nie wiem jaka ma cenę, ale myślę że na pewno się przyda każdej pracującej przyszłej mamie.

reklama
Hej! 😘 Testowałam i nawet cienia nadziei mi nie zostawił ten test 😜, czekam na moją przyjaciółkę M, nie załamuje się, nawet nie było łez w tym miesiącu, bardziej mnie nurtuje teraz pytanie, czemu jej nie ma, fakt faktem miałam zmniejszoną dawkę Duphastonu z 2 tabletek na 1, może to dlatego.
W ogóle tak mi się o 3:00 w nocy chciało siku, więc mówię dobra to robię o tej 3:00 ten test 😄

Miłego piątku kobietki!!! 🌷

Hej! 😘 Testowałam i nawet cienia nadziei mi nie zostawił ten test 😜, czekam na moją przyjaciółkę M, nie załamuje się, nawet nie było łez w tym miesiącu, bardziej mnie nurtuje teraz pytanie, czemu jej nie ma, fakt faktem miałam zmniejszoną dawkę Duphastonu z 2 tabletek na 1, może to dlatego.
W ogóle tak mi się o 3:00 w nocy chciało siku, więc mówię dobra to robię o tej 3:00 ten test 😄

Miłego piątku kobietki!!! 🌷
Może właśnie dlatego że robiłaś test o 3 nie było jeszcze odpowiedniego stężenia hormonu, który mógłby wykryć test. Zrób test jeszcze jutro 🤞🏻

Dziewczyny, dzisiaj 1 dzień do @, test Facelle czułość 10, i taki widok 😍
Choć nie wiem czy mam się już cieszyć, bo pisałyście że ten test zawodzi...

Ja się testuje prawie codziennie jak wariatka 🤪 nie pisałam na tym wątku, ale byłam już nawet na becie w poniedzialek, która wyszła <0.20 mlU/ml (to był chyba 10dpo - chyba bo nie wiem kiedy dokładnie była owulacja, test owu był pozytywny przez 3 dni :/). 4 dni przed beta test ciążowy był pozytywny, potem negatywny, potem beta negatywna, a teraz od 2 dni była cienka kreska a dzisiaj już bardzo widoczna. Morał taki, że trzeba czekać do dnia @ czego sama się już nauczyłam
Jeszcze tu z Wami zostanę, bo przez ten fałszywie pozytywny test już im nie ufam, dopiero uwierzę jak potwierdzi beta i lekarz.

Za wszystkie staraczki trzymam mocno kciuki ❤️
Super, ładnie widoczna kreska :) gratuluję i zazdroszczę takiego widoku :*

Może właśnie dlatego że robiłaś test o 3 nie było jeszcze odpowiedniego stężenia hormonu, który mógłby wykryć test. Zrób test jeszcze jutro 🤞🏻
Mówisz? Kurde, o tym nie pomyślałam, u mnie od niedługiego czasu ciężko żeby w nocy nie iść do toalety, a jak wstrzymuje to aż mnie brzuch boli i musze iść, spróbuję jutro, zobaczymy może mój pęcherz ze mną zacznie współpracować 😄

Mówisz? Kurde, o tym nie pomyślałam, u mnie od niedługiego czasu ciężko żeby w nocy nie iść do toalety, a jak wstrzymuje to aż mnie brzuch boli i musze iść, spróbuję jutro, zobaczymy może mój pęcherz ze mną zacznie współpracować 😄
Próbuj próbuj, ja dopiero dzisiaj zrobiłam test koło 7 rano i wyszła wyraźną kreska :D przedwczoraj zrobiłam między 3-4 w nocy i była leedwo co widoczna. Nie trac nadziei 😊❤️ ja miałam betę poniżej 0.20 a i tak się doczekałam kreski (żeby tylko potwierdził to lekarz). Także jeszcze coś może się wydarzyć. I nie pij od 22 już nic :D

A ja dziewczyny dzisiaj łapie podłamkę bo jakoś wszystko jak na złość, jak to mówią jak nie urok to sraczka. Odkąd się staramy w każdym cyklu coś...a to pieczenie przy oddawaniu moczu po owu i domysły czy brać furagine czy zaszkodzę czy nie. Okazało się że bakteria w moczu, wzięłam antybiotyk. Teraz już drugi raz w miesiącu przeziębienie z gorączką, chyba złapałam od dziecka bo dziecko ma zapalenie gardła. W międzyczasie mąż był na antybiotyki, szczepienia moje i jego...ehhh cały czas przeszkody. Teraz 7 dni po owu i gorączka...

Dziewczyny, dzisiaj 1 dzień do @, test Facelle czułość 10, i taki widok 😍
Choć nie wiem czy mam się już cieszyć, bo pisałyście że ten test zawodzi...

Ja się testuje prawie codziennie jak wariatka 🤪 nie pisałam na tym wątku, ale byłam już nawet na becie w poniedzialek, która wyszła <0.20 mlU/ml (to był chyba 10dpo - chyba bo nie wiem kiedy dokładnie była owulacja, test owu był pozytywny przez 3 dni :/). 4 dni przed beta test ciążowy był pozytywny, potem negatywny, potem beta negatywna, a teraz od 2 dni była cienka kreska a dzisiaj już bardzo widoczna. Morał taki, że trzeba czekać do dnia @ czego sama się już nauczyłam
Jeszcze tu z Wami zostanę, bo przez ten fałszywie pozytywny test już im nie ufam, dopiero uwierzę jak potwierdzi beta i lekarz.

Za wszystkie staraczki trzymam mocno kciuki ❤️
Gratulacje! Ja tak ogólnie bardzo lubię czytać poranne posty, bo zaś ktoś wrzuci taki właśnie widok 😁. Zawsze się cieszę i myśle, ze ja tez kiedyś zobaczę taki test. Ale po takim czasie starań, to wydaje się to podobne do wygranej w totolotka 🙂.

reklama
No hej dziewczyny u mnie 9 dzien cyklu dzis i już zaczęliśmy starania ;) w kwietniu wyciagnelam spirale mirena i lekarz mówił że może mi zająć jaks do 3 miesięcy zanim organizm dojdzie do siebie, jednak my zaczęliśmy się starać odrazu hehee. Nie jestem pewna czy mam owulację w ttm cyklu zaczelam mierzyć temperature by to stwierdzic. Zamierzam tez iść do ginekologa jakoś po 10tym. Mieszkam w Anglii więc muszę iść prywatnie do polskiego lekarza. Czy zwykle usg potwierdzi owulację czy mam wzisc jakieś dodatkowe badania ?

Do góry