reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Generalnie lepsza zasada to testować 14 dpo bo wiemy, że ta może się przesunąć i np. Ja miałam jeden cykl 45 dni a 2 kolejnym pozytywny test wyszedł mi w 29 dc, ale to nie znaczy, że było to 16 dni przed @ [emoji23][emoji28][emoji41]
czyli wniosek jest jeden! :-D Dziewczyny, nie testujmy przed terminem miesiączki. Bądźmy cierpliwe- co ma być to w końcu będzie!

Od natury [emoji28]
Czasem dzieje się to szybciej czasem później, samo zagnieżdżanie może trochę potrwać, a do tego dochodzi jeszcze wędrówka zapłodnionej komórki przez jajowód, samo zapłodnienie, czas jaki komórka czeka na plemnik i wiele innych czynników. To bardzo skomplikowany proces i czasem uda się wszystko w 6 dni, a czasem trzeba czekać az 12
A tak właściwie to od czego to zależy, że zagnieżdżenie raz jest 6, raz 8, a raz 12 dnia?[emoji848]

Od natury [emoji28]
Czasem dzieje się to szybciej czasem później, samo zagnieżdżanie może trochę potrwać, a do tego dochodzi jeszcze wędrówka zapłodnionej komórki przez jajowód, samo zapłodnienie, czas jaki komórka czeka na plemnik i wiele innych czynników. To bardzo skomplikowany proces i czasem uda się wszystko w 6 dni, a czasem trzeba czekać az 12
Zazuu co ja bym bez Ciebie zrobiła 😁
Tyś moja skarbnico wiedzy 😊😍

Fakt, nie mniej jednak dalej po 4 dniach od owulacji nie ma się objawów ciąży [emoji28]
Ale @podroz.w.nieznane edytuj post bo będzie wprowadzał dziewczyny w błąd mimo, że ogólny sens jest słuszny
Zgodze się objawów ciąży nie. Do objawów ciąży potrzebna jest beta bo to główny sprawca objawów typu mdłości.

I tak jak wy nie popieram robienia testów wcześniej niż dzień miesiączki, rozbierania ich i cholera wie co jeszcze. Jak ta kreska ma być to będzie. U mnie w 12dpo była, moze nie gruba ale widoczna bez doszukiwania się. No i dzień przed zrobieniem testu zasnęłam na siedząco gdzie ja nigdy nie miałam w zwyczaju spać za dnia, ale to objaw gdzie w mojej krwi beta już była.
Za 4 tygodnie rodzę.
Swoją drogą jak dziewczyny nie potrafią wytrzymać do dnia miesiączki to jak wytrzymają te 9 miesięcy? A w ciazy sikanie do pojemnika jest co 3 tygodnie wiec ja bym ten mocz jednak oszczędzala. Tym bardziej nie rozumiem jak na zdjęciu test biały, że bielszy nie będzie i posty "ja widzę, krecha jest jak nic " 🤷‍♀️ 🤦‍♀️

I nie gniewajcie się, że do was zaglądam ale gdzieś z niektórymi minęłyśmy się w zeszłym roku na grupach starczkowo kreskowych i zwyczajnie wam kibicuje ❤

Zgodze się objawów ciąży nie. Do objawów ciąży potrzebna jest beta bo to główny sprawca objawów typu mdłości.

I tak jak wy nie popieram robienia testów wcześniej niż dzień miesiączki, rozbierania ich i cholera wie co jeszcze. Jak ta kreska ma być to będzie. U mnie w 12dpo była, moze nie gruba ale widoczna bez doszukiwania się. No i dzień przed zrobieniem testu zasnęłam na siedząco gdzie ja nigdy nie miałam w zwyczaju spać za dnia, ale to objaw gdzie w mojej krwi beta już była.
Za 4 tygodnie rodzę.
Swoją drogą jak dziewczyny nie potrafią wytrzymać do dnia miesiączki to jak wytrzymają te 9 miesięcy? A w ciazy sikanie do pojemnika jest co 3 tygodnie wiec ja bym ten mocz jednak oszczędzala. Tym bardziej nie rozumiem jak na zdjęciu test biały, że bielszy nie będzie i posty "ja widzę, krecha jest jak nic " 🤷‍♀️ 🤦‍♀️

I nie gniewajcie się, że do was zaglądam ale gdzieś z niektórymi minęłyśmy się w zeszłym roku na grupach starczkowo kreskowych i zwyczajnie wam kibicuje ❤
No właśnie o to dokładnie chodzi ❤️ dzięki za kolejny głos rozsądku!
Widzą krechy, których nie ma albo szare fabryczne kreski uznają za pozytyw 🤯
Szczęśliwego rozwiązania ❤️❤️❤️

No właśnie o to dokładnie chodzi ❤️ dzięki za kolejny głos rozsądku!
Widzą krechy, których nie ma albo szare fabryczne kreski uznają za pozytyw 🤯
Szczęśliwego rozwiązania ❤️❤️❤️

Raz się dałam nakręcić bo między innymi dziewczyny pisały, że ból piersi to jeden z objawów. To był cykl poprzedzający cykl udany. Gdzie wiedziałam, że to cykl stracony bo owulacje miałam gdy pojechałam z siostra do spa ale uwierzyłam, że magicznie się udało bo przecież tydzień czasu cycki mnie bolały a nigdy przed okresem to się nie zdarzało. Oczywiście okres przyszedł nawet wcześniej niż zwykle i byl płacz.
Faktyczne objawy ciąży przyszly po tych dwóch kreskach a nawet nie wiem czy nie po wizycie u lekarza. Cycki bolały i rosły, rzygałam przez prawie 3 miesiące, do tego wieczorne mdłości. Dwa miesiące na chlebie bo od wszystkiego odrzuciło. Na prawdę nie doszukujcie się objawów ciąży przed ciążą bo tych objawów i tak będziecie mieć serdecznie dość.

Nie dziękuję żeby poszło gładko 😉

reklama

Za 4 tygodnie rodzę.

Sama chyba też nie jesteś szczególnie cierpliwa, skoro robiłaś test w 12dpo 😅

Do góry