reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

No my w sumie juz kilka cykli sie staramy i nic. Wiec moze jakis inny lekarz bylby sklonny bardziej to skierowanie wypisac skoro i usg jest wskazaniem i kolejny nieudany cykl staran przy naprawde skrupulatnych obserwacjach kiedy ta owu jest a kiedy nie.

reklama
Mam wrażenie, ze jak się lekarzowi mówi ze chce się zajść w ciąże to nie chcą nic robić do roku czasu. Ale jakby nie padły słowa o ciąży a byłoby podejrzenie endometriozy to pewnie diagnostyka ruszyłaby od razu [emoji2356]

Nie wiem jak wyglądają procedury przy endometriozie, ale zawsze możesz iść na konsultacje do kogoś innego. Koniec końców - wcześniejszy gin nie miał takich przypuszczeń, wiec któryś z nich zapewne się myli.

Hej dziewczyny! Mam takie nietypowe pytanie ? Myślicie ze ślina wpływa na jakość nasienia ? Przeczytałam dziś artykuł ze ponoć pogarsza jakość

W ślinie znajdują się enzymy trawienne, więc moim zdaniem wpływa na nasienie
W ślinie jest amylaza ślimowa która rozkłada skrobię i glikogen. W spermie jest fruktoza, więc przypuszczam, że ślina spermie nie zaszkodzi. pH spermy i śliny są bardzo zbliżone, więc dla mnie to raczej mit.

Dzis na wizycie dostalam zastrzyk Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka ktory ma 21mm :)
W czwartek mam kolejna wizyte. Ginek powiedzial, ze wszystko jest dobrze, enometrium piekne, mowil ze puregon bardzo dobrze na mnie „zadziała”. Takze czekam spokojnie na dalszy rozwój sytuacji :)
O jej to super, oby Tobie chociaż zaowocowało w pierwszym stymulowanym cyklu. :)

reklama
Do góry