reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny trzymacie się cały czas zdrowej, płodnej diety czy raczej jecie co lubicie i kiedy macie ochotę? Ja ostatnimi czasy nie najlepiej się odżywiam, raczej domowo niż fast food ale jednak nie tak jak np. podpowiadają dziewczyny z Akademii Płodności...[emoji849] A co jeśli to blokuje nasze szanse na zajście w ciąże?
Mi daleko do zdrowego odżywiania. Jestem szczupła i mogą jeść do woli, słodycze i chipsy oczywiście smakują mi najbardziej [emoji1787] ale jak analizowalam swoje życie to 3x zaszłam w ciążę wtedy, gdy stwierdziłam, że się odchudzam (chociaż każdy mówił, że z kości na ości) fakt, wazylam wtedy 47kg i wyglądała fatalnie. Na dodatek glowe miałam zaprzatnieta odchudzanie, kaloriamii itp, i o ciąży nie myślałam i od razu w nią zachodzilam. Więc ten luz psychiczny chyba też dużo daje.

reklama
Apropo diety, może macie właśnie jakieś tipy lub takie sposoby dietetyczne, które można wprowadzić, żeby trochę poprawić odżywczosć diety?
U nas póki co czarnuszka sypana wszędzie, warzywa do każdego posiłku, dużo zieloeniny, ryb, kiełki, orzechy. To chyba bardzo popularne rozwiązania :D

Mi daleko do zdrowego odżywiania. Jestem szczupła i mogą jeść do woli, słodycze i chipsy oczywiście smakują mi najbardziej [emoji1787] ale jak analizowalam swoje życie to 3x zaszłam w ciążę wtedy, gdy stwierdziłam, że się odchudzam (chociaż każdy mówił, że z kości na ości) fakt, wazylam wtedy 47kg i wyglądała fatalnie. Na dodatek glowe miałam zaprzatnieta odchudzanie, kaloriamii itp, i o ciąży nie myślałam i od razu w nią zachodzilam. Więc ten luz psychiczny chyba też dużo daje.
Niestety coraz bardziej w to wierzę, w ten luz psychiczny, ale kompletnie nie potrafię go osiągnąć. Mam na głowie dużo spraw, remont domu, a i tak znajdę masę czasu,zeby o tym rozmyślać

Może to jest właśnie sposób,żeby zająć się czymś całkowicie skupić się na danym temacie i odpuścić trochę psychicznie...👍

Dziewczyny trzymacie się cały czas zdrowej, płodnej diety czy raczej jecie co lubicie i kiedy macie ochotę? Ja ostatnimi czasy nie najlepiej się odżywiam, raczej domowo niż fast food ale jednak nie tak jak np. podpowiadają dziewczyny z Akademii Płodności...[emoji849] A co jeśli to blokuje nasze szanse na zajście w ciąże?

Jem normalnie [emoji6]

Dziewczyny, jako, ze wstępnie mam potwierdzoną ciąże to żegnam się z Wami :) Mimo iż byłam tu bardzo krótko poczułam tu super ciepłą i wspierającą atmosferę. Staraliśmy się 7 cykli, 5 na tak zwane yolo, 3 biochemy w tym czasie, 2 już z obserwacjami dni płodnych, co drugi dzień od końca @ do zamknięcia się szyjki macicy.
Obecnie czuje lekkie bóle w podbrzuszu, jakby kłucie, jakby ciągniecie, czasem leciutki ból jak na @, ale inny niż przed @ inny niż przy biochemach, boli mnie dół pleców zwłaszcza jak stoję, piersi bolesne ale mniej, mam mdłości i jestem strasznie płaczliwa a to się wzruszam a to czuje smutek no i czułam wszystkie te objawy jakoś na 4 dni przed spodziewaną @ wtedy tez wykonałam pierwszy test, cień cienia cienia cienia zobaczyłam, następnego dnia cień cienia, potem cień, blada kreska którą T już zobaczył no i teraz już taka jasna krecha. Było mi miło przez ten krótki czas i mam nadzieje, ze niebawem zobaczymy się znów na innym forum, tym ciążowym, Trzymam mocno za Was kciuki :) Pisze o objawach w razie gdyby były dla kogoś pomocne, zdarza się, ze dziewczyny są ciekawe co się czuje na samym początku.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, jako, ze wstępnie mam potwierdzoną ciąże to żegnam się z Wami :) Mimo iż byłam tu bardzo krótko poczułam tu super ciepłą i wspierającą atmosferę. Staraliśmy się 7 cykli, 5 na tak zwane yolo, 3 biochemy w tym czasie, 2 już z obserwacjami dni płodnych, co drugi dzień od końca @ do zamknięcia się szyjki macicy.
Obecnie czuje lekkie bóle w podbrzuszu, jakby kłucie, jakby ciągniecie, czasem leciutki ból jak na @, ale inny niż przed @ inny niż przy biochemach, boli mnie dół pleców zwłaszcza jak stoję, piersi bolesne ale mniej, mam mdłości i jestem strasznie płaczliwa a to się wzruszam a to czuje smutek no i czułam wszystkie te objawy jakoś na 4 dni przed spodziewaną @ wtedy tez wykonałam pierwszy test, cień cienia cienia cienia zobaczyłam, następnego dnia cień cienia, potem cień, blada kreska którą T już zobaczył no i teraz już taka jasna krecha. Było mi miło przez ten krótki czas i mam nadzieje, ze niebawem zobaczymy się znów na innym forum, tym ciążowym, Trzymam mocno za Was kciuki :)
Na kiedy masz termin?❤️

reklama
Dziewczyny, jak rozróżnić śluz płodny od spermy? Mam z tym duży problem. Mam już dwa dni przezroczysty, ciągnący się, ale ciągle mam wątpliwości czy to to🤷‍♀️

Do góry