reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Uważasz że np osoba która się nie stara powinna obniżyć TSH?
Cześć! Jeśli chodzi o TSH to masz za wysokie jak na starania, powinno wynosić od 1,00 do maksimum 2,00 co do FT3 i FT4 to zależność między nimi wynosi 44% więc są w normie, chociaż odrobinę za nisko bo optymalny wynik to 50%[emoji6] Pamiętaj że FT3 i FT4 zawsze przeliczamy na procenty a nie patrzymy na normy laboratoryjne

reklama
Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 💛 Jak się dziś czujecie? Który dc? U mnie 35dc nadal czekam na @ ... Oby zjawiła się niedługo bo czuję, że tracę czas a mogłabym już zacząć nowy cykl 😊
Cześć, Tobie również miłego dnia 🌷 ja aktualnie 24dc, 11 dni po zastrzyku ovitrelle, w poniedziałek będzie testowane 😬🤞🏻

Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 💛 Jak się dziś czujecie? Który dc? U mnie 35dc nadal czekam na @ ... Oby zjawiła się niedługo bo czuję, że tracę czas a mogłabym już zacząć nowy cykl 😊
U mnie 9dc, przed tym cyklem byłam tak nakręcona, zrobiłam zapas testów owulacyjnych ( ciążowych tez 😁) a teraz jakoś ochłonęłam, od końca @ przytulamy się co drugi dzień, plan był taki, żeby zacząć bliżej owulacji, ale spodobał mi się artykuł, który któraś z was wstawiła właśnie o tym i póki co lepiej się czujemy psychicznie, bardziej nam to odpowiada 😁 pewnie sprawdzę testami owulacje, ale to już bardziej z ciekawości. Takie podejście „na luzie” naprawdę dużo robi, pamietam, ze wcześniejsze starania przeżywałam inaczej, tak bardziej z nastawieniem, ze musi się udać, a teraz z takim podejściem jest jakoś lżej. Miłego dnia 💕

Dziewczyny jak nie wiem jak wy to robicie że się przytulacie co drugi dzień 🥴 bardzo kocham swojego męża i jest baaardzo atrakcyjnym mężczyzną ale w ciągu tygodnia kiedy pracuję, jestem tak zmęczona i wypompowana (głównie psychicznie ale fizycznie trochę też, pracuje jako kierownik dużego sklepu z bielizną) że nie mam po prostu siły na przytulanki... 1-2 w tygodniu to jest u nas max 🙄🙈

Dziewczyny jak nie wiem jak wy to robicie że się przytulacie co drugi dzień 🥴 bardzo kocham swojego męża i jest baaardzo atrakcyjnym mężczyzną ale w ciągu tygodnia kiedy pracuję, jestem tak zmęczona i wypompowana (głównie psychicznie ale fizycznie trochę też, pracuje jako kierownik dużego sklepu z bielizną) że nie mam po prostu siły na przytulanki... 1-2 w tygodniu to jest u nas max 🙄🙈
Ja zauważyłam, że w weekendy jak jesteśmy wyspani to mamy dużo siły i ochoty rano :p. Może macie taką pracę, że jest szansa na przed pracą a nie wieczorem :)?

Ja zauważyłam, że w weekendy jak jesteśmy wyspani to mamy dużo siły i ochoty rano :p. Może macie taką pracę, że jest szansa na przed pracą a nie wieczorem :)?
U nas w weekendy to też nie problem, jest i czas i siła i ochota, tak samo jest jak jest urlop 🙈 nie niestety, obydwoje pracujemy od rana do późnych godzin popołudniowych 😌

Ja zazwyczaj sobie planuję, że będziemy starać się co 2 dzień bez spiny ale później właśnie wychodzi to o czym mówisz - a to któreś jest zmęczone, a to któreś źle się czuje albo po prostu nie ma ochoty 🤷‍♀️ No i później wychodzi jak wychodzi, niekoniecznie regularnie 😅

reklama
Ja wychodzę z założenia, że nie ma co się zmuszać. Jak nie mamy siły to nie mamy siły. Niektóre kobiety zachodzą w ciążę po jednym stosunku w cyklu :p. Nam też się kiedyś powinno udać.
Też tak myślę [emoji4]
U mnie też nie da rady co dwa dni bo mój facet pracuje po 12h, więc rozumiem, że wraca padnięty i nie ma siły. Czasem mi też się porostu nie chce [emoji2370] nic na siłę i z przymusu jak się uda to się uda [emoji4] Wierzę w to mocno. Zresztą moje bliskie koleżanki pozachodzily w ciążę właśnie z pojedynczych razów :)

Do góry