reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Uważasz że np osoba która się nie stara powinna obniżyć TSH?
Cześć! Jeśli chodzi o TSH to masz za wysokie jak na starania, powinno wynosić od 1,00 do maksimum 2,00 co do FT3 i FT4 to zależność między nimi wynosi 44% więc są w normie, chociaż odrobinę za nisko bo optymalny wynik to 50%[emoji6] Pamiętaj że FT3 i FT4 zawsze przeliczamy na procenty a nie patrzymy na normy laboratoryjne

reklama
Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 💛 Jak się dziś czujecie? Który dc? U mnie 35dc nadal czekam na @ ... Oby zjawiła się niedługo bo czuję, że tracę czas a mogłabym już zacząć nowy cykl 😊
Cześć, Tobie również miłego dnia 🌷 ja aktualnie 24dc, 11 dni po zastrzyku ovitrelle, w poniedziałek będzie testowane 😬🤞🏻

Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 💛 Jak się dziś czujecie? Który dc? U mnie 35dc nadal czekam na @ ... Oby zjawiła się niedługo bo czuję, że tracę czas a mogłabym już zacząć nowy cykl 😊
U mnie 9dc, przed tym cyklem byłam tak nakręcona, zrobiłam zapas testów owulacyjnych ( ciążowych tez 😁) a teraz jakoś ochłonęłam, od końca @ przytulamy się co drugi dzień, plan był taki, żeby zacząć bliżej owulacji, ale spodobał mi się artykuł, który któraś z was wstawiła właśnie o tym i póki co lepiej się czujemy psychicznie, bardziej nam to odpowiada 😁 pewnie sprawdzę testami owulacje, ale to już bardziej z ciekawości. Takie podejście „na luzie” naprawdę dużo robi, pamietam, ze wcześniejsze starania przeżywałam inaczej, tak bardziej z nastawieniem, ze musi się udać, a teraz z takim podejściem jest jakoś lżej. Miłego dnia 💕

Dziewczyny jak nie wiem jak wy to robicie że się przytulacie co drugi dzień 🥴 bardzo kocham swojego męża i jest baaardzo atrakcyjnym mężczyzną ale w ciągu tygodnia kiedy pracuję, jestem tak zmęczona i wypompowana (głównie psychicznie ale fizycznie trochę też, pracuje jako kierownik dużego sklepu z bielizną) że nie mam po prostu siły na przytulanki... 1-2 w tygodniu to jest u nas max 🙄🙈

Dziewczyny jak nie wiem jak wy to robicie że się przytulacie co drugi dzień 🥴 bardzo kocham swojego męża i jest baaardzo atrakcyjnym mężczyzną ale w ciągu tygodnia kiedy pracuję, jestem tak zmęczona i wypompowana (głównie psychicznie ale fizycznie trochę też, pracuje jako kierownik dużego sklepu z bielizną) że nie mam po prostu siły na przytulanki... 1-2 w tygodniu to jest u nas max 🙄🙈
Ja zauważyłam, że w weekendy jak jesteśmy wyspani to mamy dużo siły i ochoty rano :p. Może macie taką pracę, że jest szansa na przed pracą a nie wieczorem :)?

Ja zauważyłam, że w weekendy jak jesteśmy wyspani to mamy dużo siły i ochoty rano :p. Może macie taką pracę, że jest szansa na przed pracą a nie wieczorem :)?
U nas w weekendy to też nie problem, jest i czas i siła i ochota, tak samo jest jak jest urlop 🙈 nie niestety, obydwoje pracujemy od rana do późnych godzin popołudniowych 😌

Ja zazwyczaj sobie planuję, że będziemy starać się co 2 dzień bez spiny ale później właśnie wychodzi to o czym mówisz - a to któreś jest zmęczone, a to któreś źle się czuje albo po prostu nie ma ochoty 🤷‍♀️ No i później wychodzi jak wychodzi, niekoniecznie regularnie 😅

reklama
Ja wychodzę z założenia, że nie ma co się zmuszać. Jak nie mamy siły to nie mamy siły. Niektóre kobiety zachodzą w ciążę po jednym stosunku w cyklu :p. Nam też się kiedyś powinno udać.
Też tak myślę [emoji4]
U mnie też nie da rady co dwa dni bo mój facet pracuje po 12h, więc rozumiem, że wraca padnięty i nie ma siły. Czasem mi też się porostu nie chce [emoji2370] nic na siłę i z przymusu jak się uda to się uda [emoji4] Wierzę w to mocno. Zresztą moje bliskie koleżanki pozachodzily w ciążę właśnie z pojedynczych razów :)

Do góry