reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Cześć ☺️
Ja się zastanawiam czy testować, bo dziś 29dc, a @ nie słychać, nie widać 🤷🏻‍♀️ Biorę poprawkę, że jednak moja choroba mogła mieć wpływ na przesunięcie, dlatego się waham czy nie poczekać jeszcze ze 2-3 dni 😊
ja bym pewnie nie wytrzymała i od razu zrobiła test!
ja mam już kupione 3 sztuki testów o czułości 10 i zamierzam pierwszy wykonać w tą sobotę (a w następny wtorek mam mieć planowaną @ - dzis 21dc)

To daj koniecznie znać, jak będziesz miała wyniki. Ja tez badam TSH i prolaktyne 🙂. Trzymam kciuki by były bez zarzutu !
Hej mam już wyniki (3dc)

tsh 1,47. (0,35-4,94)
w gr.3,64 w stycz. 2,4

ft3. 3,16. (1,71 - 3,71)
Ft4. 0,96. (0,7- 1,48)
Fsh. 4,41
Lh. 2,95
Estradiol 34
Prolaktyna i tu uwaga 7,96. (5,18- 26,53). W grudniu 79 , w styczniu 29

chyba nie mogło byc lepiej 🥰 co ?

Póki nie ma @ to jest nadzieja. Kiedyś, któraś z dziewczyn pisała że ona w udanym cyklu miała najgorszy PMS jaki kiedykolwiek miała, tego się co miesiąc trzymam 😂

Nie rób mi nadziei. 😂🤣 Ja mam taki, że szukam kogo, by tu nie zabić.😁 Mąż w środku nocy leciał po melisę. Nie mogę się doczekać okresu, jak nigdy w życiu, kiedy to opętanie mnie opuści. Ale czuję, że po prostu @ idzie wielkimi krokami. 😀

Hej mam już wyniki (3dc)

tsh 1,47. (0,35-4,94)
w gr.3,64 w stycz. 2,4

ft3. 3,16. (1,71 - 3,71)
Ft4. 0,96. (0,7- 1,48)
Fsh. 4,41
Lh. 2,95
Estradiol 34

Wyglada bosko! Tej prolaktyny to ci zazdroszczę 😁. Stosujesz jakieś leki albo cos na zbicie prolaktyny ?

Hej mam już wyniki (3dc)

tsh 1,47. (0,35-4,94)
w gr.3,64 w stycz. 2,4

ft3. 3,16. (1,71 - 3,71)
Ft4. 0,96. (0,7- 1,48)
Fsh. 4,41
Lh. 2,95
Estradiol 34

Głupie pytanie mam xD. Estradiol 34 jest ok? Ja mam 33 (3 dnia cyklu) a norma na wynikach jest 21-251 i zastanawiałam się czy to ok, że jest tak blisko dolnej granicy.

Głupie pytanie mam xD. Estradiol 34 jest ok? Ja mam 33 (3 dnia cyklu) a norma na wynikach jest 21-251 i zastanawiałam się czy to ok, że jest tak blisko dolnej granicy.
To jest faza folikularna z tego co kojarzę to trwa ona chyba do połowy cyklu. Wiec wydaje mi się w miarę logiczne ze na początku cyklu jest ona niższa i potem wzrasta. (3dc to w sumie początek) Wydaje mi się ze jakbym jutro zbadała - byłaby już troszkę wyższa. Jeśli się mylę poprawcie mnie .

reklama
To jest faza folikularna z tego co kojarzę to trwa ona chyba do połowy cyklu. Wiec wydaje mi się w miarę logiczne ze na początku cyklu jest ona niższa i potem wzrasta. (3dc to w sumie początek) Wydaje mi się ze jakbym jutro zbadała - byłaby już troszkę wyższa. Jeśli się mylę poprawcie mnie .
W sumie ma sens rzeczywiście. Mnie trochę zaniepokoił szeroki rozstrzał normy w fazie folikularnej ale rzeczywiście przecież ten drugi koniec normy jest pewnie przed owulacją.

Do góry