reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Cześć ☺️
Ja się zastanawiam czy testować, bo dziś 29dc, a @ nie słychać, nie widać 🤷🏻‍♀️ Biorę poprawkę, że jednak moja choroba mogła mieć wpływ na przesunięcie, dlatego się waham czy nie poczekać jeszcze ze 2-3 dni 😊
ja bym pewnie nie wytrzymała i od razu zrobiła test!
ja mam już kupione 3 sztuki testów o czułości 10 i zamierzam pierwszy wykonać w tą sobotę (a w następny wtorek mam mieć planowaną @ - dzis 21dc)

To daj koniecznie znać, jak będziesz miała wyniki. Ja tez badam TSH i prolaktyne 🙂. Trzymam kciuki by były bez zarzutu !
Hej mam już wyniki (3dc)

tsh 1,47. (0,35-4,94)
w gr.3,64 w stycz. 2,4

ft3. 3,16. (1,71 - 3,71)
Ft4. 0,96. (0,7- 1,48)
Fsh. 4,41
Lh. 2,95
Estradiol 34
Prolaktyna i tu uwaga 7,96. (5,18- 26,53). W grudniu 79 , w styczniu 29

chyba nie mogło byc lepiej 🥰 co ?

Póki nie ma @ to jest nadzieja. Kiedyś, któraś z dziewczyn pisała że ona w udanym cyklu miała najgorszy PMS jaki kiedykolwiek miała, tego się co miesiąc trzymam 😂

Nie rób mi nadziei. 😂🤣 Ja mam taki, że szukam kogo, by tu nie zabić.😁 Mąż w środku nocy leciał po melisę. Nie mogę się doczekać okresu, jak nigdy w życiu, kiedy to opętanie mnie opuści. Ale czuję, że po prostu @ idzie wielkimi krokami. 😀

Hej mam już wyniki (3dc)

tsh 1,47. (0,35-4,94)
w gr.3,64 w stycz. 2,4

ft3. 3,16. (1,71 - 3,71)
Ft4. 0,96. (0,7- 1,48)
Fsh. 4,41
Lh. 2,95
Estradiol 34

Wyglada bosko! Tej prolaktyny to ci zazdroszczę 😁. Stosujesz jakieś leki albo cos na zbicie prolaktyny ?

Hej mam już wyniki (3dc)

tsh 1,47. (0,35-4,94)
w gr.3,64 w stycz. 2,4

ft3. 3,16. (1,71 - 3,71)
Ft4. 0,96. (0,7- 1,48)
Fsh. 4,41
Lh. 2,95
Estradiol 34

Głupie pytanie mam xD. Estradiol 34 jest ok? Ja mam 33 (3 dnia cyklu) a norma na wynikach jest 21-251 i zastanawiałam się czy to ok, że jest tak blisko dolnej granicy.

Głupie pytanie mam xD. Estradiol 34 jest ok? Ja mam 33 (3 dnia cyklu) a norma na wynikach jest 21-251 i zastanawiałam się czy to ok, że jest tak blisko dolnej granicy.
To jest faza folikularna z tego co kojarzę to trwa ona chyba do połowy cyklu. Wiec wydaje mi się w miarę logiczne ze na początku cyklu jest ona niższa i potem wzrasta. (3dc to w sumie początek) Wydaje mi się ze jakbym jutro zbadała - byłaby już troszkę wyższa. Jeśli się mylę poprawcie mnie .

reklama
To jest faza folikularna z tego co kojarzę to trwa ona chyba do połowy cyklu. Wiec wydaje mi się w miarę logiczne ze na początku cyklu jest ona niższa i potem wzrasta. (3dc to w sumie początek) Wydaje mi się ze jakbym jutro zbadała - byłaby już troszkę wyższa. Jeśli się mylę poprawcie mnie .
W sumie ma sens rzeczywiście. Mnie trochę zaniepokoił szeroki rozstrzał normy w fazie folikularnej ale rzeczywiście przecież ten drugi koniec normy jest pewnie przed owulacją.

Do góry