reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej wszystkim, dziś byłam na wizycie u mojego ginekologa na NFZ. Oglądał na USG moje jajniki, a ja razem z nim i wypatrzyłam, że na jajniku z którego czułam w tym miesiącu owulację widać kilka drobnych pęcherzyków i WIELKĄ czarną plamę. On stwierdził, że wszystko ok.. A ja zastanawiam się czy tydzień po owulacji tak to powinno wyglądać? Przecież po takim czasie tego pęcherzyka dominującego już nie powinno w ogóle być 😭
Oglądam właśnie zdjęcia USG z jakiejś pracy naukowej i u mnie wygląda to jakby pęcherzyk nawet nie pękł 😓 Pomimo pozytywnego wyniku z testu LH i sporego bólu tamtego dnia. Masakra.
Zrobiłam dziś badania na poziom progesteronu i estradiolu.
Stąd moje pytanie, czy jeśli pęcherzyk rzeczywiście nie pękł to poziom progesteronu nie powinien być zbyt wysoki, dobrze myślę? 😓

A lekarz powiedział że pękł? Zdałabym się na to co mówił lekarz, w końcu to on się uczył odczytywać obraz USG.

reklama
Hej wszystkim, dziś byłam na wizycie u mojego ginekologa na NFZ. Oglądał na USG moje jajniki, a ja razem z nim i wypatrzyłam, że na jajniku z którego czułam w tym miesiącu owulację widać kilka drobnych pęcherzyków i WIELKĄ czarną plamę. On stwierdził, że wszystko ok.. A ja zastanawiam się czy tydzień po owulacji tak to powinno wyglądać? Przecież po takim czasie tego pęcherzyka dominującego już nie powinno w ogóle być 😭
Oglądam właśnie zdjęcia USG z jakiejś pracy naukowej i u mnie wygląda to jakby pęcherzyk nawet nie pękł 😓 Pomimo pozytywnego wyniku z testu LH i sporego bólu tamtego dnia. Masakra.
Zrobiłam dziś badania na poziom progesteronu i estradiolu.
Stąd moje pytanie, czy jeśli pęcherzyk rzeczywiście nie pękł to poziom progesteronu nie powinien być zbyt wysoki, dobrze myślę? 😓
Z tego co opisujesz to faktycznie jakby nie pękł. Nawet dziś moja lekarka mówiła do mnie ‚widzisz tu była taka duża czarna plama, a teraz jej nie ma’. Nie masz możliwości skonsultować tego z innym lekarzem?

ja bym pewnie nie wytrzymała i od razu zrobiła test!
ja mam już kupione 3 sztuki testów o czułości 10 i zamierzam pierwszy wykonać w tą sobotę (a w następny wtorek mam mieć planowaną @ - dzis 21dc)

Obawiam się, ze to efekt przeziębienia, dlatego nie chce robić sobie nadzieji 😬

A lekarz powiedział że pękł? Zdałabym się na to co mówił lekarz, w końcu to on się uczył odczytywać obraz USG.
Wiecie, nie ufam temu lekarzowi na tyle by ślepo przyjąć co mówi, w sumie poszłam do niego tylko na cytologię, przy okazji postanowił zrobić przegląd i oglądając to czarne pole stwierdził tylko "oby nam sie coś z tego nie zrobiło". I nic poza tym, opowiadał jakby wszystko było w porządku. On owulację stwierdza po tym czy ma się ochotę na seks i boli brzuch 😁 A jak powiedziałam mu że tydzień temu miałam pozytywny wynik testu LH i wszelkie inne objawy to stwierdził "jak widzę młode dziewczyny z takimi skoroszytami notatek i badań to się zastanawiam dokąd ten świat zmierza".
Z tego co opisujesz to faktycznie jakby nie pękł. Nawet dziś moja lekarka mówiła do mnie ‚widzisz tu była taka duża czarna plama, a teraz jej nie ma’. Nie masz możliwości skonsultować tego z innym lekarzem?
Powiem szczerze, że nie. Dzwoniłam dziś do dwóch prywatnych, do których mogłabym pójść i obaj mają termin najbliższy na 16...marca.
Czekam więc na miesiączkę i za dwa cykle dopiero uda się zrobić u któregoś z nich monitoring :/

reklama
Czesc Dziewczyny, u mnie dzisiaj troche smutny poniedzialek, zadzwonili do mnie z kliniki leczenia nieplodnosci, ze moj wynik badania wrogosci sluzu jest nieprawidlowy czyli wyglada na to, ze wrogosc wystepuje. Jestem umowiona do lekarza w srode aby ustalić dalszy plan leczenia. To byl moj 15 cs.

Do góry