reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Od piątku mnie tu nie było i 25 stron do nadrobienia 🙈
Byłam dziś znowu na monitoringu- owulacja była ale pytanie czy nie za późno🤷🏽‍♀️ Przy moim PCO to podobno sukces. Dostałam duphaston i czekamy na rozwój sytuacji.
To nasz 3cs od poronienia oby szczęśliwy ✊🏼

Trzymam kciuki 🤞 aby się udało ♥️

Przy poprzednich staraniach z których mam synka zaskoczyłam od razu po clo i to dwa razy. Pierwsza ciążą niestety obumarła w 8tc. Ale dostałam od lekarza zielone światło od razu w pierwszym cyklu po poronieniu. No i dzięki temu mam synka 3latka [emoji16] a teraz chcemy dla niego rodzeństwo. To jest nasz pierwszy cykl starań. A u Ciebie który to cykl.? Tak chce sprawdzić w środe[emoji16]
Ja, mam już receptę na clo, na następny cykl. Może faktycznie nie przyda się [emoji38] Jeżeli dobrze przeczytałam, to w środę testujesz. Trzymam mocno kciuki za 2 kreski [emoji4]

Co to za tok myślenia! To co miałaś się męczyć w takim związku [emoji35] No bez przesady. Trzeba patrzeć na Swoje szczęście! I dobrze zrobiłaś. To nie zafajnie masz nie dosyć, że z mamą zły kontakt to jeszcze z rodzeństwem[emoji849] nie nawidze tego stwierdzenia bo co ludzie powiedzą! Jakbym moją mamę słyszała. Ja mam w d... co powiedzą Moje życie Moje decyzje. Tacy ludzie nie są szczęśliwi i mam wrażenie, że czasem im tak chyba wygodniej i boją się nowego[emoji848][emoji2368]

U mnie w rodzinie jest skomplikowana sytuacja, między mną a rodzeństwem jest duża różnica wieku bo 15 lat, oni są starsi oczywiście, jestem zupełnie innym człowiekiem niż oni, od lat młodości są z partnerami z lat nastoletnich którzy wydaje się nie są dobrym wyborem w ich życiu,ale maja przekonanie ze tak należy robić bo co ludzie powiedzą, ja po 6 latach rozeszłam się z byłym bo po prostu stalismy się dla siebie obcy i wybuchła aferka ze po tylu latach się rozeszliśmy jak to a dlaczego tak...a mój ojciec zmarł gdy miałam 11 lat, wiec już tyle lat minęło ze pamietam go już tylko przez mgłe,

Co to za tok myślenia! To co miałaś się męczyć w takim związku [emoji35] No bez przesady. Trzeba patrzeć na Swoje szczęście! I dobrze zrobiłaś. To nie zafajnie masz nie dosyć, że z mamą zły kontakt to jeszcze z rodzeństwem[emoji849] nie nawidze tego stwierdzenia bo co ludzie powiedzą! Jakbym moją mamę słyszała. Ja mam w d... co powiedzą Moje życie Moje decyzje. Tacy ludzie nie są szczęśliwi i mam wrażenie, że czasem im tak chyba wygodniej i boją się nowego[emoji848][emoji2368]
Ja jestem młoda, robię co uważam za słuszne nikt za mnie życie nie przeżyje :) a co do związków to dzięki nowemu partnerowi (w zasadzie to jesteśmy razem 1,5 roku)nauczyłam się ze życiem trzeba żyć a nie wegetować co bardzo dużo zmieniło w moim nastawieniu 😊

No i super! Tak trzymać! Niestety ale dużo jest takich przypadków, że z rodziną to najlepiej tylko na zdjęciu [emoji17]
Ja jestem młoda, robię co uważam za słuszne nikt za mnie życie nie przeżyje :) a co do związków to dzięki nowemu partnerowi (w zasadzie to jesteśmy razem 1,5 roku)nauczyłam się ze życiem trzeba żyć a nie wegetować co bardzo dużo zmieniło w moim nastawieniu [emoji4]

Hej wszystkim, dziś byłam na wizycie u mojego ginekologa na NFZ. Oglądał na USG moje jajniki, a ja razem z nim i wypatrzyłam, że na jajniku z którego czułam w tym miesiącu owulację widać kilka drobnych pęcherzyków i WIELKĄ czarną plamę. On stwierdził, że wszystko ok.. A ja zastanawiam się czy tydzień po owulacji tak to powinno wyglądać? Przecież po takim czasie tego pęcherzyka dominującego już nie powinno w ogóle być 😭
Oglądam właśnie zdjęcia USG z jakiejś pracy naukowej i u mnie wygląda to jakby pęcherzyk nawet nie pękł 😓 Pomimo pozytywnego wyniku z testu LH i sporego bólu tamtego dnia. Masakra.
Zrobiłam dziś badania na poziom progesteronu i estradiolu.
Stąd moje pytanie, czy jeśli pęcherzyk rzeczywiście nie pękł to poziom progesteronu nie powinien być zbyt wysoki, dobrze myślę? 😓

reklama
Do góry