reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Aj to widzę, że też miałaś i masz nieciekawie [emoji25] jak można nie mieć oparcia we własnym rodzicu[emoji17]a podejrzewam, że jakby teraz potrzebowała pomocy to byś poszła i Pomogła? My 8lat staraliśmy się o synka i w międzyczasie mieliśmy chwilę zwątpienia. Powiedziałam wtedy do rodziców, że narazie odpuszczamy. Tata to zrozumiał, a Moja mama Mi powiedziała wtedy, że nie po to Mnie urodziła żeby nie mieć wnuków[emoji849]to Mnie dobiło. A Mój tata potem wiecznie się z nią kłócił za to, że jest taka bezduszna do Mnie, a jestem ich długo wyczekiwaną jedyną córką.
Przykro Mi, że straciłaś tate. Ja mogę chociaż na niego liczyć. Chociaż są sprawy o których Mu nie powiem bo to raczej babskie tematy. No ale wiem, że jest. A z tatą miałaś jakiś kontakt?

Coś wiem na temat jak rodzice dają popalić, ojciec nie żyje, ale z mamą też nie mam za dobrego kontaktu i raczej nie za często rozmawiamy bo po prostu mimo krzywd jakie wyrządziła jej problemy są najważniejsze, nikt nie liczy się tylko jej potrzeby,oczywiście ona wydzwania jak coś się złego u niej dzieje, ale kiedy leżałam w szpitalu po laparoskopii i zreszta przez kolejny tydzień nawet nie zadzwoniła zapytać co się stało i jak się czuje także bardzo Cię rozumiem autorko i naprawdę współczuje...jest to przykre doświadczenie kiedy nie możemy polegać na najbliższej rodzinie, to strasznie boli,ale najważniejsze ze Ty jesteś cudowną matką dla swojego dziecka bo sama przeżyłaś obojętność mamy i najpiękniejsze jest to ze nie powielasz tego błędu [emoji4]

reklama
Jej , ale dobrze! U mnie owulacja jednak na niedziele 21.02, narazie sucho 🤭, ale no nic, czekam dalej- wiesiołek ma obowiązek tu zadziałać 😁
Ja w tamtym roku w grudniu poroniłam w ok 8-9tc. To był nasz pierwszy cykl starań i od razu zaskoczyło niestety bylo puste jajo płodowe i poroniłam samoistnie. Udało się za pierwszym razem bo korzystalam też z testów owulacyjnych. Zaczęłam je robić ok 2-3dni przed owulacją. Cykle mam 28dniowe.
Teraz lekarz dał zielone światło i to nasz pierwszy cykl starań po poronieniu. Dokładnie 21dc i zamierzam zrobić test jakoś w sobotę 😊 chociaż chciałabym najchętniej nawet dziś! W tym cyklu też robiłam testy owu i dodatkowo 2dni przed owu byłam u ginekologa i potwierdził pecherzyk graffa ♥️ mam już kupione testy ciążowe te czułe 10 i nie mogę się doczekać 😊🤞
A wy kiedy zamierzacie robić testy??
Mi @ wychodzi 23 we wtorek a test zamierzam zrobić w sb 🙈🙈
Ojjj kochana trzymam kciuki 🙃 obyśmy się spotkały na listopadowych mamach ❤️

Aj to widzę, że też miałaś i masz nieciekawie [emoji25] jak można nie mieć oparcia we własnym rodzicu[emoji17]a podejrzewam, że jakby teraz potrzebowała pomocy to byś poszła i Pomogła? My 8lat staraliśmy się o synka i w międzyczasie mieliśmy chwilę zwątpienia. Powiedziałam wtedy do rodziców, że narazie odpuszczamy. Tata to zrozumiał, a Moja mama Mi powiedziała wtedy, że nie po to Mnie urodziła żeby nie mieć wnuków[emoji849]to Mnie dobiło. A Mój tata potem wiecznie się z nią kłócił za to, że jest taka bezduszna do Mnie, a jestem ich długo wyczekiwaną jedyną córką.
Przykro Mi, że straciłaś tate. Ja mogę chociaż na niego liczyć. Chociaż są sprawy o których Mu nie powiem bo to raczej babskie tematy. No ale wiem, że jest. A z tatą miałaś jakiś kontakt?
U mnie w rodzinie jest skomplikowana sytuacja, między mną a rodzeństwem jest duża różnica wieku bo 15 lat, oni są starsi oczywiście, jestem zupełnie innym człowiekiem niż oni, od lat młodości są z partnerami z lat nastoletnich którzy wydaje się nie są dobrym wyborem w ich życiu,ale maja przekonanie ze tak należy robić bo co ludzie powiedzą, ja po 6 latach rozeszłam się z byłym bo po prostu stalismy się dla siebie obcy i wybuchła aferka ze po tylu latach się rozeszliśmy jak to a dlaczego tak...a mój ojciec zmarł gdy miałam 11 lat, wiec już tyle lat minęło ze pamietam go już tylko przez mgłe,

Mój w 12dc miał 25mm ale jestem po clo i dostałam zastrzyk. Pęcherzyk pękł bo byłam na monitoringu [emoji6]
Tak czytałam i pisałam z dziewczynami, że taka wielkość pęcherzyka nie wcale zła.
Ja, mam już receptę na clo, na następny cykl. Może faktycznie nie przyda się 😆 Jeżeli dobrze przeczytałam, to w środę testujesz. Trzymam mocno kciuki za 2 kreski 😊

Kochane staraczki czy ktoraś pomoze w interpretacji wynikow badania meza??

Załączniki

• received_418050552744241.jpeg
    received_418050552744241.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 86
  • received_1420853774941112.jpeg
    received_1420853774941112.jpeg
    902,3 KB · Wyświetleń: 85
Witajcie dziewczyny ☺️ Jak tam samopoczucie w poniedziałkowy poranek? Któraś testuje w tym tygodniu?

Cześć ☺️
Ja się zastanawiam czy testować, bo dziś 29dc, a @ nie słychać, nie widać 🤷🏻‍♀️ Biorę poprawkę, że jednak moja choroba mogła mieć wpływ na przesunięcie, dlatego się waham czy nie poczekać jeszcze ze 2-3 dni 😊

reklama
Do góry