reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Niestety ja nie mierzę temperatury, więc nie mogę Ci pomóc 😔 halo dziewczyny, która odpowie koleżance? ☺️
Dziękuję za rozgłos! :D ja dopiero od niedawna mierze i jeszcze nie ogarniam swoich temperatur do końca. Dzisiaj miałam skok do 37.4 °C,ale czytam na necie,że nawet w dniu @ może spaść dopiero

Dziękuję za rozgłos! :D ja dopiero od niedawna mierze i jeszcze nie ogarniam swoich temperatur do końca. Dzisiaj miałam skok do 37.4 °C,ale czytam na necie,że nawet w dniu @ może spaść dopiero
Może spaść nawet w trakcie @ dopiero. Trzeba mierzyć dłuższy czas żebyś miała już większe rozeznanie w swoich cyklach i żebyś mogła określić co jest dla Ciebie typowe. Spokojnie, z każdym cyklem będziesz rozumiała więcej [emoji6]

Może spaść nawet w trakcie @ dopiero. Trzeba mierzyć dłuższy czas żebyś miała już większe rozeznanie w swoich cyklach i żebyś mogła określić co jest dla Ciebie typowe. Spokojnie, z każdym cyklem będziesz rozumiała więcej [emoji6]
To na pewno:) lubię odkrywać nowości w swoim organizmie:D mam z tego frajdę. Dzięki za odpowiedź 😊

A ja się witam w 1dc niestety kolejny cykl nie udany mimo pięknych pęcherzyków😔 jestem na stymulacji 4 cykl i wiecie co chyba w tym cyklu odpuszczę tą całą stymulacje bende próbować bez 😊 zmęczona jestem tymi monitoringami tymi tabletkami na stymulacje mój dr ma zasadę że próbujemy 6 razy na stymulacji a dopiero potem inseminacja już sama niewiem co mam myśleć 🤔 coś niechce zalapać😔 dostałam zlecenie na badania genów mthfr i dimery zobaczymy co wyjdzie 🤔

Czy któraś z Was ma Luxmed?
Robicie w ramach pakietu jakieś badania?
Umówiłam się na teleporade. Ruszamy z 5 cyklem starań. Jakie badania powinnam zrobić na początek?

Dziewczyny mam temat do rozmowy : Małe dzieci w rodzinie? Drażnią Was i wywołują negatywne emocje (smutek, zazdrość) czy poprawiają Wam humor i dają nadzieję?

U mnie jest 4 małych szkrabów w wieku od 2 do 5 lat, są to wszystkie dzieci moich sióstr, a u męża jest jeden 2 letni szkrab jego siostry ☺️ Wszystkie kocham miłością wielką i bardzo się cieszę jak je widzę, ale zdarza się przypływ niepohamowanego smutku czasami nie wiadomo skąd 🤷🏻‍♀️

U mnie zaraz urodzi się 6 wnuk dla moich rodziców, dzieciaki w przedziale 2-11 lat (nie licząc tego najmłodszego który pojawi się lada moment). Mieszkamy z 2,5 latkiem, dołączy zaraz do niego braciszek. Ogólnie rzecz biorąc to raczej mnie cieszy obecność dzieciaków, aczkolwiek miewam dni kiedy dobija mnie świadomość tego że moja siostra która z nami mieszka będzie miała już drugiego maluszka a u nas ciagle nie wychodzi. I oczywiście cieszę się bardzo jej szczęściem, ale wkurza mnie to że ona z mężem zazwyczaj na wszystko ma wywalone, nie spieszy się im do przeprowadzki mimo że będą siedzieć w 4 w jednym pokoju a i tak wszystko im tak łatwo przychodzi (nie rozmawiamy raczej zbyt wiele na takie tematy, ale wiem że nie mieli większych problemów z ciążą). Po prostu czasem mimo wszystko dopada mnie jakaś lekka zazdrość i mam wrażenie że nic nie jest sprawiedliwe ;) A poza tym mam teścia, który od jakiś 5 lat (a w tym roku będziemy mieć dopiero po 25 lat...) narzeka na to że jesteśmy nierobami i nie może się doczekać wnuka. Nie docierał nigdy do niego fakt, że nie chcieliśmy dziecka bo chcieliśmy najpierw sobie wybudować dom i ustabilizować się na tyle żeby na spokojnie sobie na nie pozwolić (on wychował 3 dzieci w jednym pokoju więc dla niego chęć przeprowadzki w pierwszej kolejności to nasze widzimisię i nic więcej). Na ten moment nie jestem jeszcze gotowa na to żeby powiedzieć mu że się staramy a nie wychodzi bo najzwyczajniej w świecie nie chcę żeby o tym wiedział. Podejrzewam że skończyłoby się na głupich komentarzach i nic więcej, więc aktualnie ograniczamy do minimum wiedzę jaką mu przekazujemy. Nie zawsze powiedzenie prosto z mostu to najlepsze rozwiązanie na ucięcie wszelakich komentarzy, bo na przykład ja uważam że to moja osobista sprawa i nikt prócz mojej przyjaciółki w ogóle nie wie że się staramy i chcę żeby tak pozostało. Nie wszyscy muszą wiedzieć o sprawach, które dla mnie są bardzo osobiste.

reklama
Do góry