reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Hej dziewczyny! Już od jakiegoś czasu czytam różne fora o starających się. stwierdziłam, ze dobrze by było dołączyć w końcu! :) mam nadzieje, ze mnie przygarnięcie :). A wiec moja historia taka, ze ze swoim mężem jestem już 12 lat, obecnie mam 31 lat, przytulanie zawsze bez zabezpieczeń, ale przerywane. Od zawsze towarzyszy mi komplet utrudnień w postaci Hashimoto, zespołu policystycznych jajników, lekarz również podejrzewa brak owulacji 😕. Od kilku miesięcy próbowaliśmy trafić i celowo starać się o bobaska, no ale lipa. Dziś mam plamienia i prawdopodobnie przyjdzie @, a wiec zaczynamy nowy cykl 🙂 już ze wszystkimi badaniami hormonalnymi, mierzeniem temperatury i usg.Nie załamuje się, wręcz jestem pełna nadziei i chce przezywać to wraz z kimś 🙂, bo wiadomo facet jakby kochany nie był, tego szaleństwa nie zrozumie. Wszystkie staraczki witam serdecznie i trzymam kciuki!
Hej! Życzę powodzenia😊

Dziewczyny, ja tak z grubej rury z pytaniami 😁. Czy ktoś się podzieli doświadczeniem o wykonaniu badania na prolaktyne, DHEA-s, Androstendion i testosteron? Gin mi powiedziała, ze mam wykonać w 3-5 dniu cyklu, z kolei endokrynolog, ze w 2-3. Dziś mi się dopiero rozkręca @, wiec się zastanawiam czy zrobić w piątek (2 dzień) czy poniedziałek (5 dzień). Ewentualnie będę jeszcze raz dzwoniła do ginekologa.

Witaj 😁 W grupie zawsze raźniej. Mocno trzymam za Was kciuki.
Hej dziewczyny! Już od jakiegoś czasu czytam różne fora o starających się. stwierdziłam, ze dobrze by było dołączyć w końcu! :) mam nadzieje, ze mnie przygarnięcie :). A wiec moja historia taka, ze ze swoim mężem jestem już 12 lat, obecnie mam 31 lat, przytulanie zawsze bez zabezpieczeń, ale przerywane. Od zawsze towarzyszy mi komplet utrudnień w postaci Hashimoto, zespołu policystycznych jajników, lekarz również podejrzewa brak owulacji 😕. Od kilku miesięcy próbowaliśmy trafić i celowo starać się o bobaska, no ale lipa. Dziś mam plamienia i prawdopodobnie przyjdzie @, a wiec zaczynamy nowy cykl 🙂 już ze wszystkimi badaniami hormonalnymi, mierzeniem temperatury i usg.Nie załamuje się, wręcz jestem pełna nadziei i chce przezywać to wraz z kimś 🙂, bo wiadomo facet jakby kochany nie był, tego szaleństwa nie zrozumie. Wszystkie staraczki witam serdecznie i trzymam kciuki!

Dziewczyny, ja tak z grubej rury z pytaniami 😁. Czy ktoś się podzieli doświadczeniem o wykonaniu badania na prolaktyne, DHEA-s, Androstendion i testosteron? Gin mi powiedziała, ze mam wykonać w 3-5 dniu cyklu, z kolei endokrynolog, ze w 2-3. Dziś mi się dopiero rozkręca @, wiec się zastanawiam czy zrobić w piątek (2 dzień) czy poniedziałek (5 dzień). Ewentualnie będę jeszcze raz dzwoniła do ginekologa.
Hej, z wlasnego doswiadczenia wiem, ze lepiej celowac w 2-3 dzien :)

Hej, z wlasnego doswiadczenia wiem, ze lepiej celowac w 2-3 dzien :)
Też tak słyszałam, lepiej bliżej 3 niż bliżej 5 😉 a jeśli chodzi o prolaktynę ona jest bardzo podstępna i lubi szybko skakać, więc pamiętaj aby być wyspana, nie możesz na 48 godzin przed uprawiać sportów, stresować się, drażnić sutków, musisz być na czczo i zrobić badanie między 7 a 9 rano

Też tak słyszałam, lepiej bliżej 3 niż bliżej 5 😉 a jeśli chodzi o prolaktynę ona jest bardzo podstępna i lubi szybko skakać, więc pamiętaj aby być wyspana, nie możesz na 48 godzin przed uprawiać sportów, stresować się, drażnić sutków, musisz być na czczo
Właśnie zorganizowałam sobie badanie w sobotę (3 dzień), no i oczywiście się dostosuje się do wskazówek :)! Zobaczymy

Dziewczyny jestem w 7dc. Mam cykle 28-29 dni, a od końca okresu mam bardzo płodny śluz. Zrobiłam test owulacyjny i jest pozytywny. Testowa ciemniejsza od kontrolnej. To jest w ogóle możliwe. Tak mnie mój organizm robi w jajo?😱 Mierzę temperaturę zobaczymy za kilka dni co to za cuda-wianki🙃

Jak zaczynają się starania to i w cyklach dzieją się dziwne rzeczy. Może Ci się owu przyspieszyć. Ja tak miałam w drugiej ciąży, że poszłam na monitoring, a tu przyszła za wcześnie, ale czasami testy też wychodzą wcześniej. Mi też w tym cyklu jakoś szybciej podniosła się szyjka i zmiękła, ale spodziewałam się, że jak zacznę działać to na pewno się zacznie coś dziać inaczej. 😀

reklama
Jak zaczynają się starania to i w cyklach dzieją się dziwne rzeczy. Może Ci się owu przyspieszyć. Ja tak miałam w drugiej ciąży, że poszłam na monitoring, a tu przyszła za wcześnie, ale czasami testy też wychodzą wcześniej. Mi też w tym cyklu jakoś szybciej podniosła się szyjka i zmiękła, ale spodziewałam się, że jak zacznę działać to na pewno się zacznie coś dziać inaczej. 😀
Skąd ja to znam 🙄😅

Do góry