reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

U mnie okres ruszył pełną parą. Leje się. 🤨
I skrzep za skrzepem.
Ehh... Dziś morale słabe.
Na szczęście jestem dziś na home Office, i musiałam sobie popłakac.
Ale zaraz pozbieram się do kupy i działamy.
Płacz sobie płacz, jak to mówi mój terapeuta nie ma dobrych i złych emocji one po prostu są i każda jest potrzebna ☺️

reklama
Mój mąż ma złe wyniki nasienia. Przez co Ja muszę być jak to Mój gin powiedział "bardziej wrażliwa na plemniki i ułatwić im trochę"
Po 8 latach starań udało Nam się w pierwszym cyklu ale straciłam ciążę w 8tyg. Zaraz po pierwszej @ próbowaliśmy kolejny raz i mamy 3 letniego synka[emoji4]
Teraz chcielibyśmy postarać się o rodzeństwo dla Niego[emoji6]

A jaka jest Twoja historia [emoji6][emoji6][emoji6]

W naszym przypadku o złych wynikach dowiedzieliśmy się niedawno, tak naprawdę dla świętego spokoju wykonaliśmy badania aby mieć pewność, że wszystko gra. Niestety los z nas zakpił, stwierdzono schodzenie o nazwie asthenozoospermia, morfologia 0%. Staramy się poprawić dietę i suplementować witaminy, niedługo zrobimy powtórne wyniki i zobaczymy czy cokolwiek drgnęło.. Co to znaczy, że musiałaś być wrażliwa na plemniki? Robiłaś coś specjalnego? 🤔chętnie się dowiem co Wam pomogło 🙂 powiedz proszę jeszcze jakie mieliście wyniki nasienia? Czy w ogóle u nas istnieje jakaś szansa naturalnie.. 🧐

Cześć wszystkim :)

Staramy się z partnerem o dziecko, w poprzednim cyklu nie wyszło, ale podejrzewam ze miałam bezowulacyjny (brak śluzu odpowiedniego i test owulacyjny nie wyszedł pozytywny).

Cykle mam 26 dniowe, ostatnia miesiączka 23/01/2021.

Od wczoraj wieczorem ( 12dc) test owu pokazuje mi peak, pozytywny i dziś (13dc) również.

Ostatni stosunek był w 11 dniu cyklu (rano i wieczorem).

Niestety mój partner wyjechał teraz na tydzień :/

Myslicie, ze jest szansa, ze coś będzie w tym cyklu?

Staramy się z partnerem o dziecko, w poprzednim cyklu nie wyszło, ale podejrzewam ze miałam bezowulacyjny (brak śluzu odpowiedniego i test owulacyjny nie wyszedł pozytywny).

Od wczoraj wieczorem ( 12dc) test owu pokazuje mi peak, pozytywny i dziś (13dc) również.

Szansa jest zawsze jeśli seks był w okolicach owulacji ☺️

U mnie 34dc, testy negatywne, ostatnie dwa cykle były po 33 dni i miałam ogromną nadzieję, że w końcu się może coś unormuje a tu znowu klapa 🤷🏻‍♀️ kłuje mnie lewy jajnik, jeżeli owu faktycznie była 18 stycznia, to znaczy, że moja faza lutealna już ma 17 dni.. zaczęłam mierzyć temperaturę, od 3 dni spada, dziś rano była 36,17. więc dlaczego nadal nie ma @? jak już wiem, że przyjdzie to chciałabym, by była jak najszybciej, żeby zacząć kolejny cykl, a mam wiele planów co do niego i nowych rzeczy, które chcę spróbować 🥰

Cześć! Miło, że do Nas zajrzałaś ☺️ oczywiście, że szanse są jeśli kochaliście się w okolicach dni płodnych, plemnik mogą przetrwać w kobiecie 3 do 5 dni (różnie źródła podają, nawet do 7 🙈)

Ostatnia edycja:
Powiem Wam, że zbłądziłam gdzieś w internecie na różnych innych forach ciążowych (kafeteria etc.) i aż się coś we mnie zagotowało 🤦🏻‍♀️ Przykład: Dziewczyna pyta czy 10 nieudanych cykli to bardzo źle i czy powinni się z partnerem martwić? I faktycznie było parę normalnych odpowiedzi, że rok to standardowy czas jaki zdrowa para może się starać o dziecko, ale było mnóstwo też odpowiedzi typu: za dużo o tym myślisz i Ci nie wychodzi ja poszłam na żywioł i zaszłam w pierwszym cyklu bo nie myślałam, albo daj sobie spokój, nakręcasz się i przez to ciąży nie ma, my wyjechaliśmy na wakacje i zaszłam w 3 cyklu bo nie myślałam o ciąży bla bla bla 🤦🏻‍♀️ Nosz kur...Sorki, ale musiałam się z Wami tym podzielić 😅 Bardzo mnie takie rady wkurzają.

Zgadzam się z Tobą w zupełności. Na pewno psychika odgrywa dużą rolę w staraniach o dzieciątko ale w naszym przypadku, idąc tym tokiem myślenia, to jeszcze szmat czasu staralibyśmy się o ciążę miesiąc w miesiac, mając nadzieję, że to właśnie ten cykl. Nie mówię, że starania są niefajne natomiast kiedy za każdym przychodzi rozczarowanie pod koniec cyklu to już jest dołujące 😟 trzeba się badać, mój M stwiedził teraz, że takie badanie nasienia to się powinno na samym starcie badać, aby wiedzieć w ogóle z czym się startuje. To wydaje mi się bardzo mądre i świadome podejście do tematu. 🙂

Czesc dziewczyny, witam się w 2dc , leje się ze mnie niezły potop, dobrze ze czlowiek w domu siedzi. @ nadeszla w końcu po 51 dniach i zaczynam dzisiaj brać Clostilbegyt oby się udało wyhodować ładny pęcherzyk o ile tylko to jest problemem 😉

reklama
Do góry