reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Co to na promom jest ta pomarańczowa kreska na dole?

Załączniki

• Screenshot_2021-01-09-10-04-33-580_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    Screenshot_2021-01-09-10-04-33-580_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    144,7 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Ja robiłam kilka różnych badań i moja ginekolog zadecydowała sama o wdrożeniu metforminy, chociaż jak później skorzystałam z tego wzoru HOMA, to wyszło mi ze jestem na granicy 🤷🏻‍♀️ Ale mam tez ponoć PCOS i tez na to przepisują lekarze metformine.
A czy możesz skorzystać np. z jakiejś porady telemedycznej?
O coś też mam, dlatego dziwię się że mi nie dała metforminy

Cześć wszystkim:) jestem nowa na tym forum :) 13 stycznia mam termin okresu.. wczoraj był 11 dzień po potwierdzonej monitoringiem owulacji, beta hcg <0,2.. myślicie ze jest szansa ze coś się zmieni? Czy już 11 dni po owulacji beta na pewno by wyszła?

Dziękuję Ci Kochana [emoji8] staram się mieć nadzieję, ale to coraz trudniejsze...
Wiem, że było bezpośrednie zagrożenie życia, w drugim szpitalu mnie o tym od razu po badaniu poinformowali... I jeszcze nie zapomnę przy wypisie (profesor każdej kobiecie sam przynosił "do łóżka" wypis i mówił o zaleceniach, to też było mega miłe) pytam czy jakaś dieta lekkostrawna musi być czy coś, a ten do mnie "Kochanie a czy my ci żołądek wycięliśmy czy tylko życie uratowaliśmy?" [emoji1787] chyba do końca życia zapamiętam ten tekst.
W ogóle ja do lekarzy pecha miałam... 11lat wcześniej chodziłam 4dni z zapaleniem wyrostka, bo nie potrafili mnie zdiagnozować, położyli w końcu do szpitala na obserwację i godzinę później operowali, bo "to może być wyrostek, rozkroimy, zobaczymy"... Oczywiście już był w takim stanie, że w każdej chwili mógł się rozlać.
No i po tym wycięciu wyrostka nie mogłam być już u góry, bo bolało cholernie, gin odsyłał do chirurga, a chirurg do gina. Staram się sobie tłumaczyć, że przez to zarodek utknął w jajowodzie, a z lewym będzie wszystko ok jak się w końcu uda... W szpitalu mówili, że z lewym jest dobrze i nawet może przechwycić jajeczko z prawego jajnika - to naprawdę daje mi nadzieję, bo na owu częściej mnie boli z prawej niestety...
ja już to pisałam że moja kuzynka ma jeden jajnik ma całkiem sporą nadwagę i do tego brat jej męża ma zespół Downa, sporo tych obciążeń na jedną biedna dziewczynę, a mają dwóch zdrowych chłopców bez problemu, zawsze jest nadzieja nie można się poddawać ❤

Co do wywołania to po prostu wpisujesz @ i nazwę nicku
emoji6.png
Kiedyś pisały tu dziewczyny że testy robi się tylko do peaku, a potem to bez sensu bo ten wyższy poziom LH może się utrzymywać.
Mi lekarz powiedział że przy policystycznych jajnikach testy owulacje mogą często wychodzić pozytywnie i właśnie u mnie tak było 6 dni z rzędu pozytywnie, więc zaprzestania testować

reklama
Do góry