reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Chyba nie czytałaś ulotki?[emoji16][emoji16] Ja jak przeczytałam przed wzięciem tabletek to wydawało mi się że pewnie umrę zanim wybiorę je do końca [emoji23] tam są min udary, wady zastawek, nowotwory i wiele innych takich o których człowiek wolałby nie wiedzieć w trakcie brania [emoji85][emoji85] w dodatku jest to tak napisane, że pojawiają się one najczęściej przy dawkach i częstotliwości brania stosowanych przy zatrzymaniu laktacji. Teraz nie pamiętam ale chyba w ulotce było napisane że te tabletki spowodowały 1\nie pamiętam ile zgonów przy zatrzymaniu laktacji[emoji85][emoji85] ja tam byłam spanikowana [emoji16][emoji16] o tych odległych skutkach nic Ci nie napiszę bo już nie pamiętam, a dla własnego spokoju już nie chce zaglądać do tej ulotki [emoji6]
To jest lek bezpośrednio działający na przysadkę. Stosowany jako jeden z leków na chorobę Parkinsona. Mnie też ulotka przeraziła, najbardziej udar i psychoza. Nie wzięłam tego, ale wiem, że niektóre kobiety bez tego niedałyby rady. O kp jest mnóstwo materiałów i info. O zatrzymaniu laktacji nie mówi się nic. I położne i lekarze mają tylko jedna odpowiedź:bromergon. A kiedyś takiego leku nie było, i kobiety sobie radziły 🤔

Mnie zaczynają puszczać w 1 lub 2 dniu miesiączki
Czekam, może dzisiaj przestanie (2dc) [emoji2368]
Test zrobiony, biel po oczach razi [emoji26]
Czekam na @ w takim razie i zaczynamy 3cs i oby ostatni [emoji6]
Obyś za miesiąc zobaczyła || [emoji2956]
Jeśli wczoraj był 1dc to może ból puści dzisiaj?
Na to liczę, że coś się poprzestawialo i dzisiaj puści. Jak dotąd nadal bolą. Przede mną długa sobota [emoji57] Ból brzucha w nocy był tak potworny że nie mogłam spać [emoji2356] niech już @ się skończy [emoji32] i wszystko wróci do normy.

reklama
Bardzo Ci współczuję. Oburza mnie postawa lekarza z IP. Mógł swoją opieszałością doprowadzić do tragedii. Gdyby ten jajowód pękł... To byłoby bezpośrednie zagrożenie życia. Gdybyś straciła przytomność, nikt by nie wiedział co jest grane. A Ty mogłabyś się wykrwawić [emoji17] cp jest bardzo niebezpieczna i bardzo często prowadzi do utraty jajowodu. Siostrze lekarz go pocerował, ale jest całkowicie niedrożny i nieużyteczny.
Takie wydarzenia w życiu pozostawiają ślad w psychice. Ale przynajmniej teraz wiesz, że nie dasz się spławić w szpitalu i jakby co zawalczysz o swoje. Trzymam kciuki, jeszcze zajdziesz w upragnioną ciążę [emoji3590]

Dziękuję Ci Kochana [emoji8] staram się mieć nadzieję, ale to coraz trudniejsze...
Wiem, że było bezpośrednie zagrożenie życia, w drugim szpitalu mnie o tym od razu po badaniu poinformowali... I jeszcze nie zapomnę przy wypisie (profesor każdej kobiecie sam przynosił "do łóżka" wypis i mówił o zaleceniach, to też było mega miłe) pytam czy jakaś dieta lekkostrawna musi być czy coś, a ten do mnie "Kochanie a czy my ci żołądek wycięliśmy czy tylko życie uratowaliśmy?" [emoji1787] chyba do końca życia zapamiętam ten tekst.
W ogóle ja do lekarzy pecha miałam... 11lat wcześniej chodziłam 4dni z zapaleniem wyrostka, bo nie potrafili mnie zdiagnozować, położyli w końcu do szpitala na obserwację i godzinę później operowali, bo "to może być wyrostek, rozkroimy, zobaczymy"... Oczywiście już był w takim stanie, że w każdej chwili mógł się rozlać.
No i po tym wycięciu wyrostka nie mogłam być już u góry, bo bolało cholernie, gin odsyłał do chirurga, a chirurg do gina. Staram się sobie tłumaczyć, że przez to zarodek utknął w jajowodzie, a z lewym będzie wszystko ok jak się w końcu uda... W szpitalu mówili, że z lewym jest dobrze i nawet może przechwycić jajeczko z prawego jajnika - to naprawdę daje mi nadzieję, bo na owu częściej mnie boli z prawej niestety...

Ostatnia edycja:
Do góry