Mi się marzy starszy chłopiec i młodsza dziewczynka [emoji846] a jak pierwsza będzie dziewucha to na tym poprzestaniemy (miałam i mam okropne kontakty ze starszą siostrą, więc nie chcę, żeby moje dziecko musiało przez to przechodzić [emoji16]). P. wolałby jedno, więc bliźniaki dałyby mi większą szansę na parkę [emoji1787]
reklama
Witajcie często czytałam to forum, ale postanowiłam odpocząć od wszelkich informacyjnych mediów na temat ciąży. O drugie dziecko staramy się z mężem ponad 3 lata. Niestety co miesiąc przychodzi @ i chyba tak będzie u mnie do menopauzy.
Pomyślałam, że dołączę do Was, bo mimo iż ginekolog kazał mi się "odciąć" od wszystkiego, wrzucić na psychiczny luz to i tak jest lipa.
Pomyślałam, że dołączę do Was, bo mimo iż ginekolog kazał mi się "odciąć" od wszystkiego, wrzucić na psychiczny luz to i tak jest lipa.
Witamy witamy im nas więcej tym jakoś raźniejWitajcie często czytałam to forum, ale postanowiłam odpocząć od wszelkich informacyjnych mediów na temat ciąży. O drugie dziecko staramy się z mężem ponad 3 lata. Niestety co miesiąc przychodzi @ i chyba tak będzie u mnie do menopauzy.
BalbinaKwiat
Fanka BB :)
To się nie sprawdza [emoji13] ja wierzę że jak trafi się w owulację ale tak idealnie to są większe szanse na chłopaka. Męskie plemniki są mniejsze i szybsze, dziewczęce bardziej wytrzymałe i są w stanie dłużej przetrzymać w śluzie [emoji6] mój mąż jak zaczęła mi się owulacją i głód seksualny przetrzymał mnie na maksa, tak że z niespełnionej chcicy chciałam go zagryźć i udało mu się. Mamy 9 miesięcznego Wojciecha. Dodatkowo przed ciaza karmił mnie sałatkami warzywnymi bo naczytał się że fosfor, potas i inne pierwiastki w organizmie sprawiają że jest większa szansa na chłopca [emoji23] fajnie było wrócić z pracy a tu salateczka na mnie czekała [emoji16] szkoda że teraz już nie ma potrzeby takiego dokarmiania mnie [emoji13][emoji6]
No ja wam przeciez mowie, seks uprawialam co 2 dzien wiec w owu napewno tez. Brzuch na chlopca, czulam ze to chlopak, na usg bydle wiec napewno chlopak. Juz Wojeciech mial niebieski pokoik. 20 tc usg dziewczynka XD... Tyle co z planowania plci i wierzen, ze zachcianki, brzuch czy pieknienie oznacza chlopca.
Gondzi_a
Ja zawsze chciałam starszą siostrę no ale niestety albo stety mam starszego brata I nie zawsze było kolorowo, jak to bywa często w rodzeństwieMi się marzy starszy chłopiec i młodsza dziewczynka [emoji846] a jak pierwsza będzie dziewucha to na tym poprzestaniemy (miałam i mam okropne kontakty ze starszą siostrą, więc nie chcę, żeby moje dziecko musiało przez to przechodzić [emoji16]). P. wolałby jedno, więc bliźniaki dałyby mi większą szansę na parkę [emoji1787]
Witaj, wrzucić na psychiczny luz... chyba ciężko jak bardzo się chceWitajcie często czytałam to forum, ale postanowiłam odpocząć od wszelkich informacyjnych mediów na temat ciąży. O drugie dziecko staramy się z mężem ponad 3 lata. Niestety co miesiąc przychodzi @ i chyba tak będzie u mnie do menopauzy.
Życzę Ci tych upragnionych dwóch kresek
Smaily
Witam a może akurat niedługo się uda? Jakoś raźniej w grupie, gdzie problemy i pragnienia podobne jest wsparcieWitajcie często czytałam to forum, ale postanowiłam odpocząć od wszelkich informacyjnych mediów na temat ciąży. O drugie dziecko staramy się z mężem ponad 3 lata. Niestety co miesiąc przychodzi @ i chyba tak będzie u mnie do menopauzy.
Dlatego też dołączyłam do Was, mimo że chyba każda z nas wie ile nas to wszystko stresu, nerwów i łez kosztujeWitam a może akurat niedługo się uda? Jakoś raźniej w grupie, gdzie problemy i pragnienia podobne jest wsparcie
A ja Wam powiem, że jestem tym typem, który mniej przeżywa i się stresuje jak wie, że działa.
Wiem, że robię po kolei wszystko to co ułatwi mi zajście w ciążę i jak nie teraz to za jakiś czas będę wiedziała o swoim organizmie już tyle, że będzie to po prostu łatwiejsze, albo będę rozważać inną opcje. Mnie najbardziej męczy nicnierobienie w tym kierunku i oddanie się losowi [emoji16]
Wiem, że robię po kolei wszystko to co ułatwi mi zajście w ciążę i jak nie teraz to za jakiś czas będę wiedziała o swoim organizmie już tyle, że będzie to po prostu łatwiejsze, albo będę rozważać inną opcje. Mnie najbardziej męczy nicnierobienie w tym kierunku i oddanie się losowi [emoji16]
Smaily
A co do płci dziecka to czynników chyba jest bardzo dużo, które weryfikują płeć. Podobno śluz kobiecy czasami przepuszcza tylko plemniki z Y a czasami tylko z X. Mężczyzna może produkować plemniki zdrowsze też tylko jednego rodzaju. Wtedy czas stosunku nie ma większego znaczenia. Każda metoda ma 50% szans
A dla mnie płeć może nawet pozostać niespodzianką
A dla mnie płeć może nawet pozostać niespodzianką
reklama
Wiesz kiedyś też tak podchodziłam do tematu. Niestety przez lata wszystko się zmieniło. Te wszystkie próby, badania, monitoringi, histeroskopie, laparoskopia, drożność jajowodów itp. to ma się niekiedy dość kiedy znowu @ przychodzi...A ja Wam powiem, że jestem tym typem, który mniej przeżywa i się stresuje jak wie, że działa.
Podziel się: