reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Czyli zwiewam 😅 tylko pytanie co dalej, czekać na wizytę której jeszcze nie mam umówionej u ginekologa i zobaczyć co ona powie czy szukać endokrynologa. Jak dzwoniłam pytać tak mniej więcej jakie są terminy to jestem w szoku od roku wzwyż 😬 nie wiem ile będzie mnie kosztować prywatnie bo już sam fakt że z córką wszędzie tak chodzę a sama aktualnie też chodzę prywatnie do dentysty to ja zbankrutuje. 😅
Zwiewają, tak jak dziewczyny piszą to jest norma ale do planowania ciąży lepiej żeby było ok 1. Nie oznacza że się nie uda ale jest trudniej, być może wstrzelisz się w ten idealny moment. Ja mam 0.5 i moja gin mówiła że idealnie ale w ciąży i tak trzeba kontrolować bo lubi szaleć.

reklama
Od tarczyycy polecam jednak endokrynologa. Raz w życiu trafił mi się ginekolog-endokrynolog, który miał pojęcie o tym co mówi. W jakim mieście szukasz endo? W Poznaniu znalazłam fajna babkę w enelmedzie, ja nie płaciłam za wizytę bo mieli umowę z PZU, ale teraz już będę musiała. Nie wiem ile prywatna wizyta kosztuje, ale wiem, że warto.
Czyli zwiewam [emoji28] tylko pytanie co dalej, czekać na wizytę której jeszcze nie mam umówionej u ginekologa i zobaczyć co ona powie czy szukać endokrynologa. Jak dzwoniłam pytać tak mniej więcej jakie są terminy to jestem w szoku od roku wzwyż [emoji51] nie wiem ile będzie mnie kosztować prywatnie bo już sam fakt że z córką wszędzie tak chodzę a sama aktualnie też chodzę prywatnie do dentysty to ja zbankrutuje. [emoji28]

Hey dziewczyny, wczoraj dodawałam swoje wyniki z tsh i jednoznacznie stwierdziliście że jest za wysokie. Jedna z was zaleciła żeby spróbować póki co zadzwonić do lekarza pierwszego kontaktu i zacząć już coś działać póki nie dostanę się do tego endokrynologa. Zadzwoniłam dziś i jej zdaniem wyniki są okey 🤯 zgłupiałam i nie wiem co dalej robić 🥺
Wynik tsh wynosił 3,660
Wartość referencyjna : 0,280 - 4,300
I jej zdanie według tych wartości jest w normie.
Spróbuj jeszcze pogadać ze swoim ginekologiem. Jak i on stwierdzi że ok to może spróbuj pójść na jedną wizytę do Endo prywatnie z wynikami żeby wdrożyć leczenie a w międzyczasie zapisz się na NFZ i czekaj.

Od tarczyycy polecam jednak endokrynologa. Raz w życiu trafił mi się ginekolog-endokrynolog, który miał pojęcie o tym co mówi. W jakim mieście szukasz endo? W Poznaniu znalazłam fajna babkę w enelmedzie, ja nie płaciłam za wizytę bo mieli umowę z PZU, ale teraz już będę musiała. Nie wiem ile prywatna wizyta kosztuje, ale wiem, że warto.
Szukam w Rybniku orientowałam się też przez teściową bo sama leczy od lat tarczycę ale sama nigdy u nas w mieście nie trafiła na dobrego lekarza. 🙄
Zostało mi poszukać prywatnie a w między czasie zapisać się na NFZ może jak już wszystko unormuje to na kasę chorych będę chociażby po leki chodzić 😅

Jak mnie napieprza lewy jajnik.. Nie zasnę. A moje dziecię dzisiaj bogatsze o pierwszego zęba. Trochę ją nosiłam, ale nie mogłam wytrzymać z bólu. Co lewą stopa na podłodze to zagryzalan zęby.. tatuś nosił

Niech nosi, wyrobi sobie muskulaturę i nabierze wprawy przed następnym, gdy wskoczy na wyższy level. 😀

Liwia92 ja też bym poszła prywatnie po leki i zaczęła leczenie, a na NFZ spokojnie poczekała. Zwłaszcza że w ciąży być może zapiszą Cię na dodatkowy termin. Ta norma referencyjna jest u nas zawyżona, a już na pewno dla kobiet w wieku rozrodczym. Z endokrynologiem dobrym jest ogólnie problem. Kiedyś miałam super babkę, a teraz się ciągle przenoszę, bo mają problemy wyssane z palca, tylko na leczeniu się nie chcą skupić.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry w ten mało przyjemny poranek, moje dziecię też coś odwala w nocy od kilku dni 🤦🏻‍♀️ale.. My juz stosunkowo 😎 mam nadzieję udane nocki :D dzisiaj 19dc. Wczoraj i przedwczoraj mocniejszy ból brzucha, jeszcze wcześniej śluz jajowy strasznie, zobaczymy :)
To widzę tak samo jak u nas 😂 Moje dziecię obudziło się akurat zaraz po, więc nie było mi dane poleżeć. Chociaż i tak lepiej niż jakby obudził się w trakcie 😏

Do góry