reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

W testach jest roznie, duzo zalezy od firmy bo na niektorych widac wyrazna kreske jak jest owu a inne pokazuja wyrazna ale nie tak mocna jak testowa. Trzeba sprawdzac i znalezc takie ktore pasuja.
Ja tez je robie z ciekawosci zeby poznac swoj organizm jeszcze lepiej, ale czy juz zawsze bede robic to nie wiem, moze mi sie znudza, poki co lubie 🙂

reklama
A dzisiaj powinnam mieć owulację według aplikacji [emoji85]

Aplikacja to tylko aplikacja, jakiś tam matematyczny algorytm. Ty jesteś żywym organizmem, nie robotem, owu może się przesunąć i nie ma w tym nic złego [emoji6] js przy takich kreskach testuje 2-3 razy dziennie - mam krótki peak [emoji16][emoji16]

Ja też robię dla własnej wiadomości ale widziałam posty dziewczyn, że czekały na pozytywny test i się nie doczekały - cykl stracony :p. Więc chyba lepiej w stu procentach nie polegać na testach, tym bardziej jak to dopiero początek ich stosowania :).

Zgadza się. Testy nie u każdego się sprawdzają [emoji85] trzeba sprawdzić na sobie samemu.

W testach jest roznie, duzo zalezy od firmy bo na niektorych widac wyrazna kreske jak jest owu a inne pokazuja wyrazna ale nie tak mocna jak testowa. Trzeba sprawdzac i znalezc takie ktore pasuja.
Ja tez je robie z ciekawosci zeby poznac swoj organizm jeszcze lepiej, ale czy juz zawsze bede robic to nie wiem, moze mi sie znudza, poki co lubie [emoji846]

Chyba na wszystkich jest napisane, ze kreska TESTOWA (ta sikana która ma ciemniec) ma być ciemniejsza lub równie ciemna niż kontrolna, przynajmniej ja się nie spotkałam z innymi [emoji13]
Testy owu tak samo jak ciążowe maja swoją czułość, dlatego jedne mogą odbarwiac się mocniej, inne mniej. No i w gruncie rzeczy testy owu wskazują poziom LH w moczu a nie sama owulacje.

Aplikacja to tylko aplikacja, jakiś tam matematyczny algorytm. Ty jesteś żywym organizmem, nie robotem, owu może się przesunąć i nie ma w tym nic złego [emoji6] js przy takich kreskach testuje 2-3 razy dziennie - mam krótki peak [emoji16][emoji16]
O kurcze to może ja tez tak powinnam 🙈 No nic, zobaczymy co z tego wyjdzie :)

O kurcze to może ja tez tak powinnam [emoji85] No nic, zobaczymy co z tego wyjdzie :)

No warto sprawdzić na samym sobie. Wielu dziewczynom wystarcza raz dziennie, bo peak się utrzymuje spokojnie cały dzień a czasem i dłużej, wiec nie przeoczą. Ale u mnie na przykład jest inaczej, miałam kiedyś wieczorem pozytyw ale tego samego dnia popołudniu oraz następnego dnia w dowolnej porze już testy były negatywne, wiec mój peak jest stosunkowo krótki. Nigdy nie utrzymuje mi się dłużej [emoji3526] wiec te pierwsze cykle można tak próbować. Pamiętaj, ze LH zmienia się nawet w ciągu jednego dnia, wiec jeśli popołudniu ściemnieje a wieczorem zajaśnieje to zupełnie normalne.

Nie wiem czy ktoś wam wspominał, ale mi na początku wygodnie było używać aplikacji Premom do testów. Tworzy się ładne zestawienie i sama analizuje jak ciemna jest kreska testowa w stosunku do kontrolnej [emoji3526] pomocne jak się ma wątpliwości czy to już [emoji16] wyglada to mniej więcej tak [emoji116] jest darmowa w tym zakresie [emoji3526]
IMG_6361.jpg

No warto sprawdzić na samym sobie. Wielu dziewczynom wystarcza raz dziennie, bo peak się utrzymuje spokojnie cały dzień a czasem i dłużej, wiec nie przeoczą. Ale u mnie na przykład jest inaczej, miałam kiedyś wieczorem pozytyw ale tego samego dnia popołudniu oraz następnego dnia w dowolnej porze już testy były negatywne, wiec mój peak jest stosunkowo krótki. Nigdy nie utrzymuje mi się dłużej [emoji3526] wiec te pierwsze cykle można tak próbować. Pamiętaj, ze LH zmienia się nawet w ciągu jednego dnia, wiec jeśli popołudniu ściemnieje a wieczorem zajaśnieje to zupełnie normalne.

Nie wiem czy ktoś wam wspominał, ale mi na początku wygodnie było używać aplikacji Premom do testów. Tworzy się ładne zestawienie i sama analizuje jak ciemna jest kreska testowa w stosunku do kontrolnej [emoji3526] pomocne jak się ma wątpliwości czy to już [emoji16] wyglada to mniej więcej tak [emoji116] jest darmowa w tym zakresie [emoji3526]
Zobacz załącznik 1245586
Ciekawe :):)

reklama
Do góry