reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Dziewczyny, ginekolog przepisał mi duphaston który mam brać od 16 do 25dc, tylko że ja mam długie cykle (32dni) i owulacja jest raczej 18 dc a z tego co czytałam duphaston może blokować owulacje, czy któraś z was brała go przed owulacją a mimo to owulacja była? W jakich dniach wam gin zalecał go brać?
Na internecie ile ludzi tyle opinii i się już pogubiłam czy blokuje czy nie blokuje owulacji...

Dziewczyny, ginekolog przepisał mi duphaston który mam brać od 16 do 25dc, tylko że ja mam długie cykle (32dni) i owulacja jest raczej 18 dc a z tego co czytałam duphaston może blokować owulacje, czy któraś z was brała go przed owulacją a mimo to owulacja była? W jakich dniach wam gin zalecał go brać?
Na internecie ile ludzi tyle opinii i się już pogubiłam czy blokuje czy nie blokuje owulacji...

Ja wprawdzie biorę luteinę, ale zawsze PO owulacji, dlatego musze monitorować kiedy ona występuje. Z jakich przyczyn masz zalecony duphaston?

Melduje się po chwilowej nieobecności, ale czytam was codziennie kochane😊 Miesiączkę mialam 14.02 wg aplikacji FLO Owu miala miejsce 1.03(nie robie testów owu) z menem poszliśmy na żywioł i 23.02, 24.02 i 01.03 i 02.03.
Kolejny okres przypada 16.03 a mnie bola piersi i podbrzusze od 04.03 ... dziwne trochę za wcześnie chyba na objawy przed @?? Na objawy ciążowe tym bardziej czyżbym juz odchodziła od zdrowych zmyslow?? Do miesiączki zostalo 9 dni...
Pomóżcie moje STARACZKI 2021🙏🙏🙏

Melduje się po chwilowej nieobecności, ale czytam was codziennie kochane😊 Miesiączkę mialam 14.02 wg aplikacji FLO Owu miala miejsce 1.03(nie robie testów owu) z menem poszliśmy na żywioł i 23.02, 24.02 i 01.03 i 02.03.
Kolejny okres przypada 16.03 a mnie bola piersi i podbrzusze od 04.03 ... dziwne trochę za wcześnie chyba na objawy przed @?? Na objawy ciążowe tym bardziej czyżbym juz odchodziła od zdrowych zmyslow?? Do miesiączki zostalo 9 dni...
Mnie zawsze około 3-4dpo zaczyna się pms, ból piersi, podbrzusza, kłucie jajników, itp. Może u Ciebie będzie to samo 😊 nie wiem jak długo Obserwujesz swoje cykle, ale ja po pół roku w końcu zrozumiałam, że mam pms i przestałam myśleć, że te objawy to może ciąża 😂

Trzymam kciuki oby się udało ! Ja przez 10 lat nie wiedziałam co to pms, chyba tak wpływała spirala .. ale w styczniu strasznie mnie bolały piersi przed miesiączka i krzyż .. wtedy tez wyszedłem beta , ale słaba ... no i było już po ptokach.. w tym miesiącu zauważyłam że ból podbrzusza zaczyna mi się chwile przed miesiączka i ból piersi troszkę wcześniej ... to wszystko jest jakieś pokręcone i łatwo popaść w paranoje ! Ale Tobie kibicuje kochana 💕

reklama
Różne opinie są na ten temat. Kiedyś też brałam duphaston od 16dc, tak mi kazała gin, a owulacja wypadała później. Mi niestety duphaston blokował owulację. Po 2 cyklach go odstawiłam bo się źle czułam i od razu zaszłam w ciążę.
Z jakiego powodu dostałaś duphaston ?

Do góry