reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Dziewczyny, ginekolog przepisał mi duphaston który mam brać od 16 do 25dc, tylko że ja mam długie cykle (32dni) i owulacja jest raczej 18 dc a z tego co czytałam duphaston może blokować owulacje, czy któraś z was brała go przed owulacją a mimo to owulacja była? W jakich dniach wam gin zalecał go brać?
Na internecie ile ludzi tyle opinii i się już pogubiłam czy blokuje czy nie blokuje owulacji...

Dziewczyny, ginekolog przepisał mi duphaston który mam brać od 16 do 25dc, tylko że ja mam długie cykle (32dni) i owulacja jest raczej 18 dc a z tego co czytałam duphaston może blokować owulacje, czy któraś z was brała go przed owulacją a mimo to owulacja była? W jakich dniach wam gin zalecał go brać?
Na internecie ile ludzi tyle opinii i się już pogubiłam czy blokuje czy nie blokuje owulacji...

Ja wprawdzie biorę luteinę, ale zawsze PO owulacji, dlatego musze monitorować kiedy ona występuje. Z jakich przyczyn masz zalecony duphaston?

Melduje się po chwilowej nieobecności, ale czytam was codziennie kochane😊 Miesiączkę mialam 14.02 wg aplikacji FLO Owu miala miejsce 1.03(nie robie testów owu) z menem poszliśmy na żywioł i 23.02, 24.02 i 01.03 i 02.03.
Kolejny okres przypada 16.03 a mnie bola piersi i podbrzusze od 04.03 ... dziwne trochę za wcześnie chyba na objawy przed @?? Na objawy ciążowe tym bardziej czyżbym juz odchodziła od zdrowych zmyslow?? Do miesiączki zostalo 9 dni...
Pomóżcie moje STARACZKI 2021🙏🙏🙏

Melduje się po chwilowej nieobecności, ale czytam was codziennie kochane😊 Miesiączkę mialam 14.02 wg aplikacji FLO Owu miala miejsce 1.03(nie robie testów owu) z menem poszliśmy na żywioł i 23.02, 24.02 i 01.03 i 02.03.
Kolejny okres przypada 16.03 a mnie bola piersi i podbrzusze od 04.03 ... dziwne trochę za wcześnie chyba na objawy przed @?? Na objawy ciążowe tym bardziej czyżbym juz odchodziła od zdrowych zmyslow?? Do miesiączki zostalo 9 dni...
Mnie zawsze około 3-4dpo zaczyna się pms, ból piersi, podbrzusza, kłucie jajników, itp. Może u Ciebie będzie to samo 😊 nie wiem jak długo Obserwujesz swoje cykle, ale ja po pół roku w końcu zrozumiałam, że mam pms i przestałam myśleć, że te objawy to może ciąża 😂

Trzymam kciuki oby się udało ! Ja przez 10 lat nie wiedziałam co to pms, chyba tak wpływała spirala .. ale w styczniu strasznie mnie bolały piersi przed miesiączka i krzyż .. wtedy tez wyszedłem beta , ale słaba ... no i było już po ptokach.. w tym miesiącu zauważyłam że ból podbrzusza zaczyna mi się chwile przed miesiączka i ból piersi troszkę wcześniej ... to wszystko jest jakieś pokręcone i łatwo popaść w paranoje ! Ale Tobie kibicuje kochana 💕

reklama
Różne opinie są na ten temat. Kiedyś też brałam duphaston od 16dc, tak mi kazała gin, a owulacja wypadała później. Mi niestety duphaston blokował owulację. Po 2 cyklach go odstawiłam bo się źle czułam i od razu zaszłam w ciążę.
Z jakiego powodu dostałaś duphaston ?

Do góry