Ginekolog stwierdził, że musimy skrócić cykle do 28 dni a do tego mam za cienkie endometrium bo tylko 4mm 3 dni przed miesiączką i zalecił przez 3 miesiące stosować duphaston od 16 do 25dc i w 25 dc zrobić progesteron. Stwierdził że to jest najbezpieczniejszy lek w moim przypadku. Ale teraz mnie zastanawia to czy jak będę brała przed owulacją to czy to nie zablokuje tej owulacji bo wtedy ze starań nici... A inny ginekolog wlasnie mi mówił że duphaston powinnam brać 2 dni po owulacji. I już sama nie wiem czy słuchać tego od leczenia niepłodności czy tego który kazał po owulacji.Ja wprawdzie biorę luteinę, ale zawsze PO owulacji, dlatego musze monitorować kiedy ona występuje. Z jakich przyczyn masz zalecony duphaston?
reklama
Skrócenie cykli i pogrubienie endometrium bo miałam tylko 4mm na 3 dni przed miesiączką.Różne opinie są na ten temat. Kiedyś też brałam duphaston od 16dc, tak mi kazała gin, a owulacja wypadała później. Mi niestety duphaston blokował owulację. Po 2 cyklach go odstawiłam bo się źle czułam i od razu zaszłam w ciążę.
Z jakiego powodu dostałaś duphaston ?
Gondzi_a
Fanka BB :)
Tak sobie myślę, że jak na wyregulowanie cyklu to może i ma to sens. Na endometrium czerwone wino jest polecaneSkrócenie cykli i pogrubienie endometrium bo miałam tylko 4mm na 3 dni przed miesiączką.
RoZa_MiMi89
Aktywna w BB
@Aga87lan ja tez mialam spirala od 07.2016 do 02.2021 wiec tezTrzymam kciuki oby się udało ! Ja przez 10 lat nie wiedziałam co to pms, chyba tak wpływała spirala .. ale w styczniu strasznie mnie bolały piersi przed miesiączka i krzyż .. wtedy tez wyszedłem beta , ale słaba ... no i było już po ptokach.. w tym miesiącu zauważyłam że ból podbrzusza zaczyna mi się chwile przed miesiączka i ból piersi troszkę wcześniej ... to wszystko jest jakieś pokręcone i łatwo popaść w paranoje ! Ale Tobie kibicuje kochana
@Aga87lan ja tez mialam spirale 2016-2021 wiec tez ucze się siebie na nowo .. ale wiesz jak jest chciałoby się już zeby się udało ciekawe czy od razu płodność wraca..Trzymam kciuki oby się udało ! Ja przez 10 lat nie wiedziałam co to pms, chyba tak wpływała spirala .. ale w styczniu strasznie mnie bolały piersi przed miesiączka i krzyż .. wtedy tez wyszedłem beta , ale słaba ... no i było już po ptokach.. w tym miesiącu zauważyłam że ból podbrzusza zaczyna mi się chwile przed miesiączka i ból piersi troszkę wcześniej ... to wszystko jest jakieś pokręcone i łatwo popaść w paranoje ! Ale Tobie kibicuje kochana
Aga87lan
Ja miałam równe 10 lat ... Chyba wraca bo ja wyjęłam 5 stycznia a 28 stycznia miałam pozytywny test ciążowy , ale była to ciąża biochemiczna Pani ginekolog u której byłam na kontroli powiedziała że powinnismy jeden cykl odczekać aby macica się zregenerowała ... teraz dostałam miesiączkę po biochemicznej , dostałam ją w terminie jak zawsze wiec chyba źle nie jest Na usg czysto , żadnych plamien nie miałam .. Teraz głowie się jak to zrobić aby jak najszybciej zajść
Tak, wiem, wino, orzechy, migdały, pestki dyni i słonecznika. Stosuje to wszystko i jak widać moje efekty to 4mm więc zdecydowanie za mało. Chyba jedynym wyjściem jest posłuchać się gina i brać jak kazał, ewentualnie ten cykl będzie stracony ale może kolejny przyniesie dobre wieści się uda.Tak sobie myślę, że jak na wyregulowanie cyklu to może i ma to sens. Na endometrium czerwone wino jest polecane
Malinowa_chmurka
Cześć dziewczyny, cały czas Was czytam ☺
U mnie leci już rok starań. Mam pytanie do tych którym wyszły słabe wyniki nasienia u partnerów. Czy robiliście badania nasienia po jakims czasie sprawdzić czy suplementy typu fertilman coś dały? (U nas to Acertin). Mąż bierze już 3ci miesiąc, ogólnie bardziej o siebie dba, tak się zastanawiam czy coś mu się poprawiło czy jest sens to badać w ogóle...
U mnie leci już rok starań. Mam pytanie do tych którym wyszły słabe wyniki nasienia u partnerów. Czy robiliście badania nasienia po jakims czasie sprawdzić czy suplementy typu fertilman coś dały? (U nas to Acertin). Mąż bierze już 3ci miesiąc, ogólnie bardziej o siebie dba, tak się zastanawiam czy coś mu się poprawiło czy jest sens to badać w ogóle...
RoZa_MiMi89
Aktywna w BB
Ja miałam równe 10 lat ... Chyba wraca bo ja wyjęłam 5 stycznia a 28 stycznia miałam pozytywny test ciążowy , ale była to ciąża biochemiczna Pani ginekolog u której byłam na kontroli powiedziała że powinnismy jeden cykl odczekać aby macica się zregenerowała ... teraz dostałam miesiączkę po biochemicznej , dostałam ją w terminie jak zawsze wiec chyba źle nie jest Na usg czysto , żadnych plamien nie miałam .. Teraz głowie się jak to zrobić aby jak najszybciej zajść
RoZa_MiMi89
Aktywna w BB
reklama
Cześć kochane kobitki... czytam wasze wiadomości już od dłuższego czasu. Bardzo Wam wszystkim kibicuje i trzymam za nas wszystkich kciuki aby najbliższe cykle były szczęśliwe. Z partnerem o dzidzie staramy się od stycznia dopiero, jednak ze względu na rozłąkę nie zawsze możemy trafić na te dni Byłam ostatnio u ginekologa, na jednym jajniku pecherzyki ułożone w jeden wielki koral przypominają pcos. Ginekolog sama nie jest w stanie narazie potwierdzić, przepisała Ovarin. Wszystkie badania hormonalne są Ok, cytologia również. Narazie biorę ovarin i w następnym cyklu będziemy monitorować owulacje tak wiec jestem dobrej mysli. Wczoraj powinnam dostać @ a dziś z ciekawości zrobiłam test i nie wiem czy cos tam widać??? Czy to moje urojenia hehe
Załączniki
Podziel się: