reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Chyba nie wspominałam dokładnie😅 objawy od kilku, może 3-4 dni niby jak na okres, ale jednak nieco inny ból brzucha, do tego powiększone, tkliwe piersi ( czego u mnie przed @ nigdy nie ma), a wczoraj doszło bardzo częste oddawanie moczu co już przesądziło o zakupie testu 😊
Myślicie, że przez ostatnie poronienie powinnam szybciej iść na wizytę niż około 7tc jak planowałam wcześniej?
Ja też jestem po poronieniu i na pewno jak najszybciej bym poszła do lekarza, właśnie przez strach.
Kiedy miałaś pronienie?
A który masz leniwy? U mnie takie miano dostał prawy 🤪 lewy prawie 2-2 cykle z rzędu aktywny
Na szczęście lewy a tam nie ma jajowodu 😉

Znów pytanie za 100 🙈
Czy organizm oczyszcza się z lh? Że jest @ lh spada zupełnie i stąd biały test, a pozniej stopniowo do owulacji rośnie i po niej już nie spada do 0? Nie wiem czy rozumiecie 😅 czy @ to taki reset hormonów? Wczoraj test Lh zrobiłam i jest biel bieli, a przed @ były kreski. Szukam tylko argumentów, że to co miałam to była @ a nie głupi wyskok 🤭🤦🙄

@Monii123 odfoszyłaś się na nas :p? Chwal się czy zrobiłaś ten test i czy wszytsko dobrze :)))
Troche zrobilo mi się przykro, ale już jest ok 😉 może trochę mnie potrzasnelyscie.Wizyte udało się umówić od razu na 28.12, bo się trochę wystraszyłam po waszych wiadomościach...Pani ginekolog zrobiła mi usg i okazało się, że w tym cyklu w ogóle nie pękł pęcherzyk i zrobił się małej wielkości torbiel 😞 Przepisala mi duphaston i teraz czekam na 🙉, pewnie niedługo się pojawi, bo już czuje lekkie bóle w podbrzuszu..

Troche zrobilo mi się przykro, ale już jest ok 😉 może trochę mnie potrzasnelyscie.Wizyte udało się umówić od razu na 28.12, bo się trochę wystraszyłam po waszych wiadomościach...Pani ginekolog zrobiła mi usg i okazało się, że w tym cyklu w ogóle nie pękł pęcherzyk i zrobił się małej wielkości torbiel 😞 Przepisala mi duphaston i teraz czekam na 🙉, pewnie niedługo się pojawi, bo już czuje lekkie bóle w podbrzuszu..
No i super, czyli torbiel była przyczyną długiego cyklu.
Masz tendencje do torbieli?

Znów pytanie za 100 🙈
Czy organizm oczyszcza się z lh? Że jest @ lh spada zupełnie i stąd biały test, a pozniej stopniowo do owulacji rośnie i po niej już nie spada do 0? Nie wiem czy rozumiecie 😅 czy @ to taki reset hormonów? Wczoraj test Lh zrobiłam i jest biel bieli, a przed @ były kreski. Szukam tylko argumentów, że to co miałam to była @ a nie głupi wyskok 🤭🤦🙄
Miesiączka to nie jest reset hormonów. Ilość hormonów zmienia się w ciągu całego cyklu. Każdy ma swoje najwyższe wartości w innym momencie cyklu. Miesiączka jedynie resetuje Endo.

reklama
No i super, czyli torbiel była przyczyną długiego cyklu.
Masz tendencje do torbieli?
Właśnie nie, zawsze na usg wychodziło wszystko ok...w tym cyklu poszło coś nie tak 😞 pęcherzyk ładny, ale nie pękł, podobno mógł spaść mi progesteron i tak się stało. Na wszelki wypadek w następnym cyklu mam brać duphaston od 15 do 24 dnia cyklu, żeby nie było takich niespodzianek

Do góry