Po prostu ponad 2 tygodnie temu byłoby największe ryzyko, ale szansa jest zawszeNie wykluczam zajścia w każdym dniu miesiąca.
reklama
coca
Fanka BB :)
Mam bardzo długie cykle, wiem - pewnie do ogarniecia przez tabletki, chodze do ginekologa, przeważnie do max 40 dc dostaje @, jednak na wakacjach może się przedłużyć do 47 dc. W tym momencie jest 53, wiec wiem, ze jest cos nie tak. Pobolewa mnie brzuch jak na @, ale niezupełnie, nie dostaje go. Na testach 2 kreska blada różowa się pojawia od razu, później zasycha. Parę razy test robilamw życiu, wiec domyslam się jak wyglądają kreski fabryczne, a przede wszystkim strumieniowe nigdy nawet fabrycznej nie pokazały.
Miałaś kiedyś monitoring? Przy tak długich cyklach albo masz bardzo późne owu, albo ich nie masz.
coca
Po prostu ponad 2 tygodnie temu byłoby największe ryzyko, ale szansa jest zawsze
Nie. Szansa jest w okresie płodnym, w okolicy owulacji. Bez tego to się nie da.
Owulację w ciągu miesiąca rozpoznaje, mój błąd, ze nie zanotowalam kiedy była.Miałaś kiedyś monitoring? Przy tak długich cyklach albo masz bardzo późne owu, albo ich nie masz.
coca
Owulację w ciągu miesiąca rozpoznaje, mój błąd, ze nie zanotowalam kiedy była.
Jak ją rozpoznajesz?
Chodzi mi, ze przy moim trybie życia zawsze jest możliwość zajścia w ciążę.Nie. Szansa jest w okresie płodnym, w okolicy owulacji. Bez tego to się nie da.
Głównie po śluzie, zachowaniu.Jak ją rozpoznajesz?
coca
Chodzi mi, ze przy moim trybie życia zawsze jest możliwość zajścia w ciążę.
Nie. Bez owulacji nie ma możliwości zajścia w ciąże. Tydzień przed owulacja lub po owulacji nie ma możliwości zajścia w ciąże. To tak jakby było możliwe zajście w ciąże bez stosunku seksualnego. Nie ma czegoś takiego, jak możliwość zajścia w ciąże „zawsze”. Płodnych jest kilka dni w cyklu i tylko wtedy masz możliwość zajścia w ciąże.
staraczka_22
A jaki probiotyk?Mi bardzo pomagal sok z żurawiny 100%, kupuje w aptece. Przy infekcji pilam codziennie, teraz staram sie pic raz w tygodniu, nie jest za dobry w smaku ale pomaga. No i do tego dobry probiotyk. Odkad stosuje nie miewam problemow.
reklama
coca
Głównie po śluzie, zachowaniu.
Ale wiesz, ze śluz, szczególnie sam, nie jest najbardziej precyzyjna metoda przewidywania owulacji?
Podziel się: