K
Kropka.88
Gość
7dc to dobry czas na rozpoczęcie stymulacji ale to zalezy od dlugosci Twoich cykli.Hej. Idę we wtorek do lekarza. Będę wtedy w 7 dniu cyklu. Czy w tym czasie lekarz będzie wstanie podać coś na stymulację owulacji których nie mam? Mam PCOS, brak owulacji i również brak swoich miesiączek…Nie było innego terminu na wizytę, a akurat w 7 dniu cyklu już będę jeden dzień po okresie-oczywiście wywołanym duphastonem..
Dzieki! Ja pierwsze usg mialam w 5dc kiedy jeszcze plamilam (ostatki miesiączki) wtedy ginek mi powiedzial ze na endometrium jest jeszcze skrzep miesiączkowy ze musi „wylecieć”Polipy najlepiej widać na początku cyklu. Mi lekarz kazał przyjść na USG pod koniec @ ,przed skierowaniem do szpitala.
Widział 1, podczas histeroskopii usunięto mi 3.
Przy rozrośniętym Endometrium łatwo o pomyłkę.
Polip, który jest obecny przed ciążą niestety może jej zagrażać, bo utrudnia zagnieżdżenie i powoduje skurcze - macica chce go wydalić.
Ale nie zawsze.
Czytałam o szczęśliwych ciążach z polipem, nie ma reguły.
Trzymam kciuki.
Na kolejnych usg (7dc i 9dc) mowil ze juz wszystko ladnie, oczyściło sie jak powinno . Endometrium bardzo ladne 11mm, a dzis w szpitalu przed zabiegiem ginka ktora mi robila usg mowi „w ogole to mi sie nie podoba to Pani endometrium „
Nie wspomne o tonie jakim bylo to powiedziane, czulam sie tam jakby za kare sie mna zajmowaly te pielęgniarki i lekarka. Po samej inseminacji od razu kazala mi wstac i wyjsc z gabinetu , A jak powiedzialam ze nie szczepilam sie na covid to klękajcie narody, jakie bylo ich oburzenie , obraza majestatu