reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Hej! Od rana o Tobie myślałam i trzymałam kciuki! Polipa też miałam wykrytego przez mojego ginka, ale w kolejnym cyklu udało się go zaraz usunąć
Kochana❤️ Jak mialas go usuwanego? W znieczuleniu ogólnym ? Histeroskopia ?
W podobnej z inseminacja? Nie byłam. Ale polipa miałam.
Dziekuje za odpowiedz. Mialas usuwanego?

napisalam do mojego ginka, powiedzial zeby sie nie martwic i ze zadnych dodatkowych zaleceń nie ma.
Tak sie zastanawiam czy ten polip mogl sie rozwinąć w ciagu tych 2 dni, w 9dc jeszcze go nie bylo. I czy w ogole jest szansa ze jednak sie uda😏 Tak sie cieszylam na ta inseminacje i czuje ze juz dupa z tego wyszla. Do tego zaczelam plamić 🙄😩

reklama
Hej. Idę we wtorek do lekarza. Będę wtedy w 7 dniu cyklu. Czy w tym czasie lekarz będzie wstanie podać coś na stymulację owulacji których nie mam? Mam PCOS, brak owulacji i również brak swoich miesiączek…Nie było innego terminu na wizytę, a akurat w 7 dniu cyklu już będę jeden dzień po okresie-oczywiście wywołanym duphastonem..

Czesc dziewczyny 🙌🏼
wlasnie wrocilam do domu po inseminacji.
i jestem zalamana😩chce mi sie plakac😔 na usg przed zabiegiem Ginka wykryła mi jakis polip na endometrium😔 mowilam jej , ze w piatek na usg u mojego lekarza jeszcze go nie bylo. Na co ona do mnie, ze moj lekarz jest doświadczonym ginekologiem i na pewno wie co mowi i ze po miesiączce od razu prosze umowic sie na usg do lekarza prowadzącego . Wiec jej mowie ze ja jestem po miesiaczce, usg mialam w 5dc,7dc i 9dc i wszystko bylo dobrze a Jak spytałam czy spisuje na straty ta inseminacje to nic nie powiedziala 🙄🤦🏻‍♀️ Oczywiscie zabieg sie odbył, od razu kazala mi wstac i isc do domu.
nawet sie nie nastawiam na ta inseminacje i cos czuje ze czeka mnie przygoda z tym polipem. Juz mam dosc 😔
Czy ktoras z Wam byla w podobnej sytuacji?
Milego dnia 🌷❤️
Polipy najlepiej widać na początku cyklu. Mi lekarz kazał przyjść na USG pod koniec @ ,przed skierowaniem do szpitala.
Widział 1, podczas histeroskopii usunięto mi 3.
Przy rozrośniętym Endometrium łatwo o pomyłkę.
Polip, który jest obecny przed ciążą niestety może jej zagrażać, bo utrudnia zagnieżdżenie i powoduje skurcze - macica chce go wydalić.
Ale nie zawsze.
Czytałam o szczęśliwych ciążach z polipem, nie ma reguły.
Trzymam kciuki.🤞

Kochana[emoji3590] Jak mialas go usuwanego? W znieczuleniu ogólnym ? Histeroskopia ?

napisalam do mojego ginka, powiedzial zeby sie nie martwic i ze zadnych dodatkowych zaleceń nie ma.
Tak sie zastanawiam czy ten polip mogl sie rozwinąć w ciagu tych 2 dni, w 9dc jeszcze go nie bylo. I czy w ogole jest szansa ze jednak sie uda[emoji57] Tak sie cieszylam na ta inseminacje i czuje ze juz dupa z tego wyszla. Do tego zaczelam plamić [emoji849][emoji30]

Nie wiem jak z rozwojem polipa. Moich nie było widać na usg, ale miałam histeroskopie i wyszło, ze są przy jajowodach i je usunęli. Często wystarczy monitorowanie, polipy często same się wchłaniają. A plamienia mogłaś mieć właśnie od polipa, ja chyba przez nie plamilam.

Kochana❤️ Jak mialas go usuwanego? W znieczuleniu ogólnym ? Histeroskopia ?

Tak sie zastanawiam czy ten polip mogl sie rozwinąć w ciagu tych 2 dni, w 9dc jeszcze go nie bylo. I czy w ogole jest szansa ze jednak sie uda😏 Tak sie cieszylam na ta inseminacje i czuje ze juz dupa z tego wyszla. Do tego zaczelam plamić 🙄😩
Tak, miałam zabieg Histeroskopii w znieczuleniu ogólnym, zabieg trwał nie dłużej niż 20 minut, poszlam o 6 do szpitala a o 14 juz wychodziłam do domu 😊

Tak wyglądało to na USG
received_772117900354985.jpeg

Hej dziewczyny 🙂 czy któraś z was ma może udarzenia gorąca przed miesiączką? Bo ja nigdy nie miała a od wczoraj jakoś mnie to odpadło. Mam taką cichą nadzieję że może to objaw ciąży ☺️

reklama
Hej. Idę we wtorek do lekarza. Będę wtedy w 7 dniu cyklu. Czy w tym czasie lekarz będzie wstanie podać coś na stymulację owulacji których nie mam? Mam PCOS, brak owulacji i również brak swoich miesiączek…Nie było innego terminu na wizytę, a akurat w 7 dniu cyklu już będę jeden dzień po okresie-oczywiście wywołanym duphastonem..
Z reguły chyba stymulacja odbywa się 3-7dc, ale może są inne, nieznane mi metody. Wydaje mi się jednak, ze będziesz musiała poczekać do kolejnego cyklu, bo 7dc to dość późno.

Do góry