reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dpo prawdopodobnie 13, minimum 12. Ogólnie miałam m.in. clo i monitoring. W 13 DC byłam i pęcherzyk 26 mm i info, że za późno na ovitrelle (mam problemy i z rosnieciem, i z pękaniem) i że już jest za duży i nie pęknie. :( W 20 DC info na USG, że jednak pękł, więc ze względu na wielkość pękł albo 13 DC albo 14 DC najpóźniej. Nic nie czułam jajników w ogóle. Dziś 26 DC, czyli 12-13 dpo. Boje się, że trochę jasne te kreski, jak na tyle dpo, ale niedługo się wszystko wyjaśni. 🙏 W tym cyklu brałam tyle suplementów, że jeśli to ciąża, to to dziecko będzie chemikiem. 🙈 A fizycznie czuję się bez zmian. :) W pierwszej ciąży też nie miałam żadnych objawów, dopiero zgaga była pierwszym, jak dziecko było duże i kopało mnie gdzieś w żołądek. ;)
dzięki za odpowiedz :) trzymam mocno kciuki. To ze kreska jest jasna nie musi oznaczać nic złego, mogło dopiero co dojść do zagnieżdżenia :) oby było dobrze ❤️✊

reklama
A drugie pytanie ile z Was jeśli nie będzie innej opcji nie podejdzie do in vitro ze względów światopoglądowych?
My z mężem jestesmy zgodni co do tego ze wykorzystamy rożne możliwe najbardziej naturalne opcje wspimagania rozrodu, ale in vitro na pewno nie.
I ze wzgledow światopogladowych i naukowych.
Oczywiście to indywidualna decyzja każdego.

Ja bym się bez wahania zdecydowała na in vitro ;) jak tylko wykorzystamy wszystkie możliwości i się nie uda, to poruszę niebo i ziemię, by zajść w ciążę. A jeśli i to się nie uda to będę chciała podejść do adopcji :)
a tak swoją drogą, jaki może być koszt takiego zabiegu inv?

Ja dzisiaj rano robiłam test, oczywiście był tak negatywny, ze aż boli 😂 jestem ok 9dpo ale uznałam, ze zrobię, co mi tam, może zrobię staremu niespodziankę na dzień ojca 🙈🙈🙈 sama się z siebie śmieje 😆

To jak tak juz rozmawiamy to mam inne pytanie :)

Czy czasami nie przechodzi wam przez głowę ze jeśli problem leży po stronie partnera to może z kimś innym mogłybyście dostać to czego tak bardzo chcecie? Czy wasze związki są aż tak silne ze to bez znaczenia dla was?

Jestem bardzo ciekawa jakie macie do tego podejście :)
Podobnie jak tu u wielu z was (milo sie to czyta ;) jesteśmy z meżem bardzo zwiazani 😀

Łaczy nas przyjazn, pasje, wszystko.
No i uważamy ze dziecko to skutek milosci miedzy dwojgiem ludzi, a nie cel sam w sobie za wszelka cene.

Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki. Czy może któraś z Was ma problemy kardiologiczne?
Mi po pół roku znowu zaczęła dokuczać arytmia oraz spadek tętna do 40. Ciekawa jestem któraś z Was ma taki problem, czy nie jest to przeciwskazaniem do ciąży. Ja byłam u dwóch lekarzy i mam dwie skrajne opinie.

Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki. Czy może któraś z Was ma problemy kardiologiczne?
Mi po pół roku znowu zaczęła dokuczać arytmia oraz spadek tętna do 40. Ciekawa jestem któraś z Was ma taki problem, czy nie jest to przeciwskazaniem do ciąży. Ja byłam u dwóch lekarzy i mam dwie skrajne opinie.

Ja mam lekka arytmię, tętno akurat wyższe (ciśnienie niższe) ale ustabilizowana i jestem już bez leków za zgoda kardiologa. Niemniej tętno 40 jeśli nie jesteś sportowcem to jest bardzo niskie i należy je leczyć. Nie masz przypadkiem nadciśnienia?

Hej dziewczyny, chcę iść w 3dc na badania, mam zamiar zrobić lh, fsh, tsh, prolaktynę. Czy coś jeszcze tu dołożyć? (inne wskazniki tarczycowe miałam wcześniej i są w normie).
A czy wiecie moze jaka jest mniej więcej cena badania AMH? Czy trzeba je robić w konkretnym momencie cyklu czy mogę razem z progiem 7 dni po owulacji?
Warto zrobic tez amh, żelazo, ferrytyne ;)
Cześć Dziewczyny. Niedawno tu się odzywałam i dawałam Wam znać, że jest taki program na NFZ odnośnie zdrowia prokreacyjnego i że można skorzystać i że w Szczecinie dostałam bardzo krótki termin - na 5.07. Można tam porobić różne badania zarówno z krwi jak amh czy takie jak drożność itd., a nawet inseminację. :) jest to program dla par, które minimum przez rok starają się o dziecko nieskutecznie i nie mają stwierdzonej przyczyny niepłodności.
Bardzo się nakręciłam na tą wizytę i w ogóle. Dziś powinnam odstawić duphaston... Więc zrobiłam dwa testy. Właśnie czekam na wynik bety 🤯 Boję się, że to mogą być fabryczne... Ale mam nadzieję, że nie!
Zobacz załącznik 1286565
Chciałam Wam napisać, żebyście się nie poddawały. U mnie był zarówno czynnik męski jak i damski. ;) Mam nadzieję, że to nie fabryczne i że beta to potwierdzi i że zamierza rosnąć zamiast robić jakieś głupie niespodzianki...
Gratulacje! Dwa testy pozytywne wiec nie myślałabym ze wadliwe.
ps. Jestes ze szczecina? Ja chodze tam do lekarza a mieszkam niedaleko ;) milo widziec kogos z „okolicy” ;)

reklama
Cześć Dziewczyny. Niedawno tu się odzywałam i dawałam Wam znać, że jest taki program na NFZ odnośnie zdrowia prokreacyjnego i że można skorzystać i że w Szczecinie dostałam bardzo krótki termin - na 5.07. Można tam porobić różne badania zarówno z krwi jak amh czy takie jak drożność itd., a nawet inseminację. :) jest to program dla par, które minimum przez rok starają się o dziecko nieskutecznie i nie mają stwierdzonej przyczyny niepłodności.
Bardzo się nakręciłam na tą wizytę i w ogóle. Dziś powinnam odstawić duphaston... Więc zrobiłam dwa testy. Właśnie czekam na wynik bety [emoji2962] Boję się, że to mogą być fabryczne... Ale mam nadzieję, że nie!
Zobacz załącznik 1286565
Chciałam Wam napisać, żebyście się nie poddawały. U mnie był zarówno czynnik męski jak i damski. ;) Mam nadzieję, że to nie fabryczne i że beta to potwierdzi i że zamierza rosnąć zamiast robić jakieś głupie niespodzianki...

Ale super! Gratuluję! [emoji4]

Do góry