reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Jestem po teleporadzie z endokrynologiem. Powiedziała że te moje wyniki są bardzo ładne, za 5 tygodni kontrola. Pytała się czy badałam sobie kiedyś rezerwę jajnikową 🧐 boję się tego badania jak cholera... Że okaże się że wynik jest tragicznie niski i tylko się tym zdołuje. Chyba nie jest to do niczego potrzebne, prawda? Jakie jest Wasze zdanie?
Mi w klinice leczenia niepłodności powiedzieli, że jeszcze nie jest Nam do niczego potrzebne to badania że względu na to, że jestem młoda (26lat) i występowała już u mnie owulacja, widać, że te pęcherzyki po prostu są no i lekarz nie chciał mnie naciągać na koszty bo to stosunkowo drogie badanie 😉 Więc na razie nie robię, nie widzę potrzeby

reklama
Czytam i obserwuję co się tu się dzieje chociaż mało pisze.
Powiem Wam tylko jedno, staranie się o ciążę bez solidnych badań może nigdy tej ciąży nie przynieść [emoji2272]
Badanie AMH to jedno z pierwszych jakie należy zrobić jeśli starania nie przynoszą skutku, a wiek nic do tego nie ma.
Znam dziewczyny w wieku 40 lat, które mają rezerwę jak ta lala i takie co nie mają 25 lat i już właściwie swoją rezerwę wyczerpały.
A wiecie dlaczego to jest ważne? Bo jak rezerwa spadnie poniżej pewnego poziomu to już nawet invitro nie pomoże.
Dlatego zwlekanie z tym badaniem jest nierozsądne [emoji2296]

Powiem Wam tylko jedno, staranie się o ciążę bez solidnych badań może nigdy tej ciąży nie przynieść [emoji2272]
Badanie AMH to jedno z pierwszych jakie należy zrobić jeśli starania nie przynoszą skutku, a wiek nic do tego nie ma.
Znam dziewczyny w wieku 40 lat, które mają rezerwę jak ta lala i takie co nie mają 25 lat i już właściwie swoją rezerwę wyczerpały.
A wiecie dlaczego to jest ważne? Bo jak rezerwa spadnie poniżej pewnego poziomu to już nawet invitro nie pomoże.
Też jestem zdania, że to jest absolutnie ważne badanie! Ono też może pokazać czy należy się diagnozować w kierunku PCOS. Tym bardziej jeśli ktoś planuje laparoskopię itp bo po każdej tego typu operacji przy sprawdzaniu drożności jajowodów AMH może spadać 🤷‍♀️ więc jak dla mnie badanie za 150zl jest warte tych pieniędzy 😄

Też jestem zdania, że to jest absolutnie ważne badanie! Ono też może pokazać czy należy się diagnozować w kierunku PCOS. Tym bardziej jeśli ktoś planuje laparoskopię itp bo po każdej tego typu operacji przy sprawdzaniu drożności jajowodów AMH może spadać 🤷‍♀️ więc jak dla mnie badanie za 150zl jest warte tych pieniędzy 😄
Jak wyglada takie nadanie rezerwy ? :) pytam z czystej ciekawości, nawet do tej pory o tym nie słyszałam

Ja jednak ufam swojej lekarce, która skończyła studia medyczne i skoro ona stwierdziła, że NA RAZIE to badanie nie jest potrzebne, to go nie robię i nie uważam żebym była nierozsądna z tego powodu

Ostatnia edycja:
U mnie kosztuje 250zł

Hej dziewczyny😁Dawno się nie udzielałam ale po nockach ciężko mi wrócić do świata żywych 😥Dziś dzień matki tak więc życzę wam wszystkim byście w niedługim czasie zobaczyły upragnione dwie kreseczki, a tym które dzisiaj je ujrzały życzę zdrowej i wspaniałej ciąży 😘 Każdej z was kibicuje i 3mam kciuki żeby się udało 🥰Pozdrawiam i czule ściskam 🥰

reklama
Ja jednak ufam swojej lekarce, która skończyła studia medyczne i skoro ona stwierdziła, że NA RAZIE to badanie nie jest potrzebne, to go nie robię i nie uważam żebym była nierozsądna z tego powodu
Jasne, że tak. Nikt Cię nie zmusza do badania ani nie podważa kompetencji twojej lekarki 😊 natomiast po żadnych innych badaniach nie jesteś w stanie ocenić rezerwy jajnikowej, która jest kluczowa podczas starań i tyle 😊

Do góry