reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny, gratuluję dwóch kreseczek w tak wyjątkowym dniu 🥰
Wiadomość z Akademii Płodności łapie za serce 🥺😪 my rok temu przyjechaliśmy z mężem do mojej mamy, dostała normalny prezent a po chwili powiedziałam jej że mam jeszce jedna niespodzianka... Że zostanie babcią. To było kilka dni po pozytywnym teście, czekałam wtedy na pierwszą wizytę u ginekologa 😔 nigdy nie widziałam żeby mama zareagowała na coś tak emocjonalnie... Płakała jak dziecko 🥺 a za niespełna cztery tygodnie toneliśmy w łzach rozpaczy kiedy okazało się że serduszko naszego Okruszka przestało bić 😭
Dzień Matki jest dla mnie ciężkim dniem... Wcześniej nie patrzylam na to w ten sposób, ale teraz kiedy staramy się o swoje pierwsze dzieciątko przykro patrzy mi się na te wszystkie szczęśliwe mamusie z biegającymi szkrabami po parku. Az sie boje wchodzic na fejsbuka i oglądać wysyp tych wszystkich zdjęć i opisów jakie macierzyństwo jest wspaniałe 🥺

reklama
Hej dziewczyny ! Brałam od 1dc kapsułki oleju z wiesiołka i wiecie co nie wystąpił u mnie wgl śluz płodny ? Czy jego stosowanie może tez powodować przeciwne skutki ? Dziś jest mój 18 dc i zero śluzu a okres za 11 dni .. Czy to oznacza ze cykl już jest skreślony bo owulacji nie było ?
Ja nie miałam płodnego i bolał mnie brzuch po wuesiolku

Zobacz załącznik 1275532
Mój dziś czuję, że momentami może być trudny, a jak u Was?
Ściskam mocno [emoji173] kolejny Dzień Matki będziemy już obchodzić w pełni [emoji110]

Dziwnie mi jakoś klikać "polubienie", kiedy czytam Wasze smutne historie, ale nie ma innej reakcji w aplikacji. Klikając to chcę wam tylko dać znać, że przeczytałam i przesyłam uściski.

Ściskam mocno [emoji173] kolejny Dzień Matki będziemy już obchodzić w pełni [emoji110]

Dziwnie mi jakoś klikać "polubienie", kiedy czytam Wasze smutne historie, ale nie ma innej reakcji w aplikacji. Klikając to chcę wam tylko dać znać, że przeczytałam i przesyłam uściski.
Przydałaby się reakcja "tulę" 🙂

Przydałaby się reakcja "tulę" 🙂
Dokładnie, mimo że jest sporo ikonek reakcji ale przeważnie brakuje tej odpowiedniej 😒

Kurcze, nie spodziewałam się że ten dzień będzie dla mnie taki dotkliwy... 😞 snuje się po mieszkaniu, nie potrafię znaleźć sobie miejsca. Jakieś złe myśli mnie dzisiaj nachodzą 😔

Cześć :) Nie zaglądałam tu ostatnio,żeby się nie nakręcać, ale dziś niestety przyszedł okres. Głupia już sobie w głowie wyobrażałam, że dziś w dzień matki zrobię test i wyjdzie pozytywny... Ale nie załamuje się, to dopiero początki starań, widocznie potrzebujemy więcej czasu :)
U mnie dzisiaj też się rozkręcia... :(
I niestety też sobie wkręcałam, że na rocznicę ślubu 1 czerwca zafunduję mężowi II kreski. Nie ma chyba jednak co robić sobie zbędnej nadziei, tylko odpuścić...

U mnie dzisiaj też się rozkręcia... :(
I niestety też sobie wkręcałam, że na rocznicę ślubu 1 czerwca zafunduję mężowi II kreski. Nie ma chyba jednak co robić sobie zbędnej nadziei, tylko odpuścić...
Takie wkręcanie się jest chyba najgorsze. Ja muszę przestać o tym myśleć. Wiem, że starania muszą trochę potrwać, a mimo wszystko chciałabym, żeby udało się od razu. Zawsze w życiu sprawdzała mi się metoda "wszystko w swoim czasie" i wierzę, że tym razem dzidzia też przyjdzie w idealnym momencie.

Jestem po teleporadzie z endokrynologiem. Powiedziała że te moje wyniki są bardzo ładne, za 5 tygodni kontrola. Pytała się czy badałam sobie kiedyś rezerwę jajnikową 🧐 boję się tego badania jak cholera... Że okaże się że wynik jest tragicznie niski i tylko się tym zdołuje. Chyba nie jest to do niczego potrzebne, prawda? Jakie jest Wasze zdanie?

reklama
Jestem po teleporadzie z endokrynologiem. Powiedziała że te moje wyniki są bardzo ładne, za 5 tygodni kontrola. Pytała się czy badałam sobie kiedyś rezerwę jajnikową 🧐 boję się tego badania jak cholera... Że okaże się że wynik jest tragicznie niski i tylko się tym zdołuje. Chyba nie jest to do niczego potrzebne, prawda? Jakie jest Wasze zdanie?
Moje zdanie jest takie, że trzeba się badać. Szczególnie że to badanie o którym mówisz AMH jest dosyć istotne przy staraniach. Jeśli lekarz ci zasugerował to może trzeba pokonać strach...

Do góry