reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Możesz napisać coś więcej o tym jak czułaś się po laparoskopii? Również mnie to czeka i trochę się dygam 😬
Ja miałam laparoskopowo wycinany wyrostek i wspominam to bardzo zle, bolało, dreny ciągnęły, stan zapalny utrzymywał się chyba z 3 lub 4 dni. Nie umiałam nawet wstać sama z lozka, siostra i narzeczony przychodzili mnie kąpać i pomagali w pionizowaniu. Podziwiam dziewczyny które biorą cesarkę na żądanie 😳 a zaznaczę, ze próg bólu mam bardzo wysoki, z zapaleniem wyrostka chodziłam 3 dni zanim mnie siłą wysłali do szpitala 😬 ale wszystko da się przeżyć :)

reklama
A jaką będziesz miała? Diagnostyczną czy zabiegową? Ja miałam usuwaną torbiel lewego jajnika w pełnej narkozie 🙈 sam zabieg trwał 1-1,5 godziny, jak mnie wybudzili i wyciągali rurki z gardła to myślałam, że się udusze 🤣 bardzo dziwne uczucie to było 🤣 później w kroplówce dostałam paracetamol i ogólnie nie czułam się źle poza tym, że zostawili mi jeszcze dren żeby odsączyć krew, miałam 4 dziurki - jedna w pępku, jedna na wzgórku i dwie przy pachwinach. Szwy mnie ciągnęły tak bardzo, że nie umiałam chodzić 🤣 chodziłam zgięta w pół, na korytarzu prawie zemdlałam 🤣 ale po wyciągnięciu drenu już było lepiej. W szpitalu spędziłam 3 dni, dzień przed zabiegiem badania, wywiad z anestezjologiem, hydroksyzyna przed spankiem i rano przed zabiegiem więc było mi wszystko jedno, zero stresu 🤣 i później 2 dni na obserwacji 😊 ogólnie nie było źle, potem przez kilka tygodni nie umiałam spać na boku ani na brzuchu, organizm sam wiedział, że w nocy mogłam spać tylko na plecach 🤣 teraz po 2 latach nie widać ani śladu po nacięciach 😊
Edit: wiem, że niektóre dziewczyny już na następny dzień wychodzą i np mają znieczulenie miejscowe a nie narkozę, to pewnie zależy od szpitala i prowadzącego. Niektóre pacjentki z sali obok mnie hasały jak sarenki po laparoskopii 😄 więc to pewnie zależy od tego co będziesz miała robione
Będę miała laparoskopię diagnostyczną. Wiem tyle, że położą mnie w szpitalu na 3 dni i zabieg będzie w narkozie. Dostałaś po tym jakieś zwolnienie? Czy da się w miarę normalnie funkcjonować?

Będę miała laparoskopię diagnostyczną. Wiem tyle, że położą mnie w szpitalu na 3 dni i zabieg będzie w narkozie. Dostałaś po tym jakieś zwolnienie? Czy da się w miarę normalnie funkcjonować?
Miałam 2 tygodnie zwolnienia, ale jak masz diagnostyczną to znaczy, że nic nie będą nacinać/wycinać więc nie naruszą żadnych naczyń krwionośnych więc możesz spać spokojnie 😊 kiedy masz mieć? 😊 możesz sobie kupić nutridrinki w aptece żebyś się szybciej zregenerowała, mnie kazali je pić po operacji bo mają dużo wartości odżywczych a wskazana dieta lekkostrawna po zabiegu 😊

Takie plany na dziś były i kicha. Chcieliśmy się zrelaksować, trochę odciążyć głowę od pracy i problemów a tu ciągle pada i to tak mocno, że nawet palca nie wystawię na zewnątrz. Nie pozostaje mi chyba nic innego jak tylko się przytulać. Co prawda dziś 7 dc, ale co mi tam ;D
Dzień cyklu ten co u mnie, trzymam kciuki!! ✊✊✊😊😊 Aura majówki sprzyjała przytulanką, w czwartek monitoring, jestem bardzo ciekawa 😇😇

Bez żadnego znieczulenia? A HSG to nie jest przecinanie powłok brzusznych żeby wprowadzić kamerkę/narzędzia do środka? 😳 Bo ja miałam laparoskopię zabiegową i to było straszne 🤣 jak mi gin powiedział, że HSG wygląda podobnie tylko lekarz robi np dwie dziurki w brzuchu to znowu zrobiło mi się słabo jak sobie przypomniałam jak wyglądałam i jak czułam się po laparoskopii 🤣
Nieee;) zadne dziurki! To jest badanie dopochwowe. U mnie wygladalo to tak: polozylam sie na lozku rentgenowskim tak jak do badania usg dopochowego, lekarz włożył taki plastikowy wziernik z przyssawka przez ktory wprowadził kontrast. Wszytko widzialam na monitorze;) badanie trwało 5minut doslownie. Bez zadnego znieczulenia, delikatny bol oczuwalam przy wprowadzeniu kontrastu, taki bol jak przy @. Ale trwał kilka sekund. Szybkie zdjecie i po badaniu. Ja mialam badanie w szpitalu na Pomorzanach w Szczecinie. Mnie nie bolalo, za to dziewczyna ktora weszła po mnie plakala z bolu 😳 co mnie bardzo zdziwiło ale mowila ze ma bardzo krotka szyjkę macicy i to dlatego.

Ja progesteron w tabletkach doustnie mam brac do 28dc cały czas się zastanawiam czy się udało czy nie ale do testowania jeszcze trochę muszę poczekać ☹️
Ja tez mam progesteron doustnie, biore od 16-25 dc. Wczoraj wzielam ostatni, czekam na @. W tym cyklu owu przesunieta o 4dni i nie wiem czy okres tez sie przesunie🙄

Nieee;) zadne dziurki! To jest badanie dopochwowe. U mnie wygladalo to tak: polozylam sie na lozku rentgenowskim tak jak do badania usg dopochowego, lekarz włożył taki plastikowy wziernik z przyssawka przez ktory wprowadził kontrast. Wszytko widzialam na monitorze;) badanie trwało 5minut doslownie. Bez zadnego znieczulenia, delikatny bol oczuwalam przy wprowadzeniu kontrastu, taki bol jak przy @. Ale trwał kilka sekund. Szybkie zdjecie i po badaniu. Ja mialam badanie w szpitalu na Pomorzanach w Szczecinie. Mnie nie bolalo, za to dziewczyna ktora weszła po mnie plakala z bolu 😳 co mnie bardzo zdziwiło ale mowila ze ma bardzo krotka szyjkę macicy i to dlatego.
Okej czyli miałaś Sono- HSG 😊 to mnie gin mówił o tej drugiej opcji, nie przez USG tylko normalnie z nacięciem w dwóch miejscach powłok brzusznych 😅 i dałabym rękę uciąć, że nazwał to histerosalpingografią 🙈

Okej, wygooglowałam i to chyba jednak chodziło o hydrolaparoskopie 🙄🤣

reklama
Do góry